SELAMATKAH SHAKLEE UNTUK DIGUNAKAN ?

SHAKLEE SELAMAT


korang buat apa ye sebelum cuba apa-apa jenama produk ?
.
.
google tengok review pengguna terdahulu ?
tengok jenama tu dah berapa lama dalam pasaran ?
siapa founder ?
testimoni ?
harga ?
.
.
apa yang akak listkan kat atas tu, semua pun akak buat.
tapi hari ni akak nak share 1 lagi tips pemilihan produk jenama baru yang korang tak pernah guna.
.
.
logiknya, sebelum sesuatu produk dipasarkan kepada pengguna, pemilik mesti pastikan yang produk tersebut betul- betul selamat dan berkesan.
.
.

sebab apa ?
kalau syarikat pengeluar takde buat proses yang ini, 
umpamanya mereka menabur pasir di periuk nasi sendiri.
lambat laun kalau produk hampeh, ia akan berbalik semula kepada pemilik produk.
tak gitu ?
.
.
kalau elok pengguna akan share dengan kawan- kawan dia.
bukan setakat tu jea..
pengguna sharing di media sosial pun dah boleh tahap viral.
untung kan ?
yang up post tu tak mintak pun dibayar, jimat marketing cost kat situ.
itu kalau produk elok lah..
.
.
tapi kalau produk tak elok pun, pun kena viral jugak.
sapa yang rugi ?
sekali je viral, dah cukup merbahaya.
ada yang petik bawak masuk entry ke blog, sampai puluhan tahun pun jika digoogle masih wujud.
bahana tular !!
.
.
jadi, faktor utama pemilihan sesuatu produk / jenama ialah bagaimana pemilik / syarikat memastikan produknya adalah selamat ?
dengan kaedah Research and development (R&D)
.
.
lihat saja bagaimana syarikat gergasi sanggup berhabis untuk R&D.
.
.
sekadar contoh, shaklee sebagai peneraju syarikat nutrisi semulajadi di Amerika Syarikat, telah membelanjakan lebih $300juta bagi merealisasikan R&D.
bukan 1 / 2 juta tu..
.
.
tak berhenti di situ sahaja, shakle juga telah melakukan 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan ketulenan dan keberkesanan produk.
.
.
ini bagi memastikan keberkesanan , ketulenan dan keselamatan produk shaklee jauh melangkaui piawaian industri.
.
.
jadi, sudah tentulah sebagai pengguna, kita rasa betul- betul selamat untuk menggunakan produk.
dan ini jugaklah yang menyumbang kepada faktor, yang saya tanpa rasa ragu-ragu menggunakan produk shaklee.
sebab, dah paham benar..
shaklee sanggup brhabis demi memastikan produk dijual adalah selamat dan terbaik untuk pengguna beli dan gunakan.
.
.
bukan sekadar beli ikut trend sebab harga jauh lebih murah, tetapi tak nak ambik kisah langsung mengenai latar belakang pengeluar dan juga produk.
.
.
pengguna BIJAK harus ambik kisah semua ni.


SHAKLEE SELAMAT





Comments

Popular posts from this blog

AKIBAT ABAIKAN TANGAN KEBAS SELEPAS BANGUN TIDUR , AKIBATNYA SARAF ROSAK DAN OTOT MENJADI KECUT

RESEPI KEK CHEESE CONFIRM JADI TERUTAMA UNTUK BEGINNERS MACAM SAYA!!

GASTRIK KRONIK . KENALI SIMPTOM DAN CARA MENGATASI.