CARA URUT BAYI DENGAN BETUL


untuk afiq nan masa kecik, minyak gamat pun doktor tak bagi sapu.
apatah lagi minyak yuyi dan seangkatan dengannya.
.
.
orang kita pulak tu memang tak lari dengan minyak - minyak baby ni.
elak kembung katanya.
.
.
puas ibu mikir.
minyak apa nak disapu budak 2 orang ni.
.
.
last choice..
entah membantu atau tidak.
masa tu ibu belikan minyak kayu putih johnson punya.
.
.
cuba .. cuba.. jaya..
maka sampai ke besar lah dengan minyak kayu putih tu.
nak urut ke, sekadar sapu kat perut ke..semua pun pakai minyak yang satu tu lah.
.
.
kalau dari dulu wujud shaklee baby oil dan kalau lah akak kenal awal herbal blend, tentu takde masalah.
sapukan aje..

.
.
itulah serba sedikit kerisauan masa akak dapat anak yang ada G6PD.
semua bahan yang ada dalam produk yang digunakan memang kena kena berhati-hati.

shaklee baby


dengan menggunakan Shakleebaby Massage Oil   bolehlah anda mengurut bayi anda selepas ini.
.
.

saya kongsikan step-by-step urutan bayi dengan anda.
.
.
step #8 tu kalau buat kat afiq nan masa kecik-kecik mengeliat-mengeliat dorang.
tahan geli ke apa tu ?
hahaha...
so cute..
.
.
kajian menunjukkan, jika  urutan dapat dilakukan dengan betul ia membantu pertambahan berat badan si manja, serta dapat membantu si comel tidur dengan lebih nyenyak selain dapat megeratkan lagi bonding time antara si ibu dan si comel.

shaklee baby

massage oil shaklee ni selamat digunakan oleh si comel kerana 99% bahannya adalah organik.
tambahan pula ia adalah gabungan minyak organik serta Essential Oil untuk melembapkan kulit si comel yang lembut tu.
.
.
kandungan lavendar dan chamomile pasti membantu si comel berasa lebih tenang dan selesa.

shaklee baby

Comments

Popular posts from this blog

AKIBAT ABAIKAN TANGAN KEBAS SELEPAS BANGUN TIDUR , AKIBATNYA SARAF ROSAK DAN OTOT MENJADI KECUT

RESEPI KEK CHEESE CONFIRM JADI TERUTAMA UNTUK BEGINNERS MACAM SAYA!!

GASTRIK KRONIK . KENALI SIMPTOM DAN CARA MENGATASI.