Posts

Showing posts from February, 2018

SELAMATKAH SHAKLEE UNTUK DIGUNAKAN ?

Image
korang buat apa ye sebelum cuba apa-apa jenama produk ?
.
.
google tengok review pengguna terdahulu ?
tengok jenama tu dah berapa lama dalam pasaran ?
siapa founder ?
testimoni ?
harga ?
.
.
apa yang akak listkan kat atas tu, semua pun akak buat.
tapi hari ni akak nak share 1 lagi tips pemilihan produk jenama baru yang korang tak pernah guna.
.
.
logiknya, sebelum sesuatu produk dipasarkan kepada pengguna, pemilik mesti pastikan yang produk tersebut betul- betul selamat dan berkesan.
.
.
sebab apa ? kalau syarikat pengeluar takde buat proses yang ini,  umpamanya mereka menabur pasir di periuk nasi sendiri. lambat laun kalau produk hampeh, ia akan berbalik semula kepada pemilik produk. tak gitu ? . . kalau elok pengguna akan share dengan kawan- kawan dia. bukan setakat tu jea.. pengguna sharing di media sosial pun dah boleh tahap viral. untung kan ? yang up post tu tak mintak pun dibayar, jimat marketing cost kat situ. itu kalau produk elok lah.. . . tapi kalau produk tak elok pun, pun kena viral jugak. sapa yang rugi…

MACAMANA JADI AHLI SHAKLEE ?

Image
macamana nak jadi ahli ? apa boleh dibuat selepas jadi ahli ?
.
. yang paling best, ialah..
boleh order barang terus dari shaklee.
tak perlu melalui pengedar lain.
.
.
harga produk selepas jadi ahli ?
dah tentu lah layak dapat harga ahli.
bukan harga retail ok ! penjimatan sehingga 20%. .
.
nak order ?
senang sangat- sangat.
melalui website boleh,
nak call shaklee pun boleh.
sediakan debit / credit card je.
.
.
tiada pembelian minimum.
shaklee akan kenakan caj penghantaran sebanyak rm10.60.
kalau pandai atur order, shaklee akan bagi free postage jugak (yang ni akak buat kelas khas untuk ahli sahaja).
.
.
sapa yang jadi downline akak, biasanya akak akan ajar cara untuk order dari A-Z.
akak bagi step by step.
senang kerja uolss.
.
.
berminat nak jadi ahli ? RM79.50 saja.. . . klik link di bawah
www.wasap.my/60137755256










RESEPI TELUR REBUS TIGA SUKU MASAK

Image
amboi ! amboi !
kemain..
pergi hotel, kopitiam menu ni kau order ye!
lepas ni buat je sendiri kat rumah.
😅
.
.



caranya mudah yahamat !!
.
.
1. didihkan air dalam periuk.
2. tutup api dapur.
3. masukkan telur yang bersuhu bilik ke dalam periuk tadi.
4. peramkan telur selama 9 minit di dalam periuk.tutup periuk.
5. keluarkan telur
6. hidangkan dengan kicap berserta lada sulah.
.
.
mulakan suapan dengan bismillah.
.
.
lepas ni jangan malas-malas dah nak buat sendiri ye menu ni.
ada jugak saya terbaca cadangan rakan-rakan di FB.
katanya , beli je bekas untuk rendam telur dalam air panas di DIY.
ok.. nanti kita pi cari yea.
.
.
kalau saya prefer telur 3 suku masak.
yang sukakan telur setengah masak, boleh lah rendamkan telur tu dalam air panas  7 minit sahaja.
ikut lah selera masing-masing ye !



CARA URUT BAYI DENGAN BETUL

Image
untuk afiq nan masa kecik, minyak gamat pun doktor tak bagi sapu.
apatah lagi minyak yuyi dan seangkatan dengannya.
.
.
orang kita pulak tu memang tak lari dengan minyak - minyak baby ni.
elak kembung katanya.
.
.
puas ibu mikir.
minyak apa nak disapu budak 2 orang ni.
.
.
last choice..
entah membantu atau tidak.
masa tu ibu belikan minyak kayu putih johnson punya.
.
.
cuba .. cuba.. jaya..
maka sampai ke besar lah dengan minyak kayu putih tu.
nak urut ke, sekadar sapu kat perut ke..semua pun pakai minyak yang satu tu lah.
.
.
kalau dari dulu wujud shaklee baby oil dan kalau lah akak kenal awal herbal blend, tentu takde masalah.
sapukan aje..
.
.
itulah serba sedikit kerisauan masa akak dapat anak yang ada G6PD.
semua bahan yang ada dalam produk yang digunakan memang kena kena berhati-hati.



dengan menggunakan Shakleebaby Massage Oil   bolehlah anda mengurut bayi anda selepas ini.
.
.

saya kongsikan step-by-step urutan bayi dengan anda.
.
.
step #8 tu kalau buat kat afiq nan masa kecik-kecik mengeliat-mengeliat dorang.

YOUTH SHAKLEE - PART 8 : YOUTH's PATENTS

Image
[YOUTH - PART 8 -YOUTH's Patents]

Patents Shaklee yang Granted untuk produk YOUTH ni adalah:

US 6036946 A - Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6174519 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6235272 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light

US 6015548 A - High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants

kalau ada yang kata Youth shaklee ni main bancuh je kat dapur, tepuk dahi akak !

Paten ialah hak eksklusif yang diberikan terhadap suatu reka cipta sama ada suatu produk atau proses untuk menghasilkan cara baru bagi membuat sesuatu, ataupun penyelesaian teknikal bagi sesuatu masalah. 
Hak paten selalunya diberikan oleh kerajaan kepada seseorang pencipta atau pereka sesuatu ciptaan yang memberikan kepadanya hak sepenuhnya untuk membuat, mengguna dan menjual rekaan tersebut untuk satu tempoh masa yang tertentu.  DiMalaysia, paten dilindungi …

YOUTH SHAKLEE - PART 7 : UMUR BERAPA BOLEH GUNA SET YOUTH NI ?

Image
[YOUTH SHAKLEE - PART 7]

sesuai ke muda- muda pun pakai set youth ni ?

tau tak bila tanda- tanda penuaan mula muncul ?
seawal 20 tahun tau!

so, lagi awal kita mula guna set youth, lagi umpphh gitu !

open for pre-order
klik link di bawah
www.wasap.my/60137755256



YOUTH SHAKLEE- PART 6 : 1 DEKAD LEBIH MUDA

Image
[YOUTH SHAKLEE- PART 6]

Keputusan klinikal tanpa kompromi.
tiada yang tersembunyi.
semuanya berdasarkan dapatan daripada kajian.
.
.
daripada sample yang menggunakan set youth dalam kajian ini, kesemua daripada mereka telah memiliki skin age index lebih muda berbanding sebelumnya.
.
.
wow sangat kan !
.
.
manakala, 2/3 daripada daripada kesemua sample, mengalami perubahan pada kulit iaitu sedekad lebih muda berbanding sebelumnya.
.
.
ini lagi wow sangat!
.
.
skin age index ni mengukur apa sebenarnya ?
✔kedutan kulit muka
✔saiz pori
✔tona kulit
✔keanjalan
✔tekstur kulit
✔pigmentasi
✔seri kulit
✔kendur pada kulit
.
.
macamana nak dapatkan set youth ni ?
klik link 👇
www.wasap.my/60137755256



YOUTH SHAKLEE - PART 5 : HASIL KAJIAN 8 TAHUN

Image
[YOUTH SHAKLEE - PART 5]

hari ni memang hari YOUTH akak.
😊
.
.
korang kena hadam betul - betul pasal set youth ni.
bukan main beli je tau.
sebab memang salah satu objektif terhasilnya set youth ni adalah untuk educate pengguna- pengguna di luar sana tentang bagaimana memilih skin care yang terbaik.
.
.
shaklee habiskan masa selama 8 tahun untuk hasilkan set Youth ni.
tapi kenapa lama sangat ?
malas ke acane eh scientist shaklee ni ?
.
.
ni akak nak bagitau.
punyalah shaklee begitu selektif dalam pemilihan bahan untuk hasilkan youth ni.
nak pastikan semua tu adalah daripada bahan berkualiti.
contoh ; bayangkan ye bagaimana muscadine grape yang selama ni kita minum tu, khasiatnya kini boleh dapat dalam bentuk sapuan pulak ?
takkan seminggu boleh dapat formula nya macamana kan ?
.
.
lagi..?
bahan apa lagi yang sesuai untuk semua kulit pelbagai jenis pelbagai negara ni ?
itu pun makan masa jugak scientist shaklee nak cari.
antara bahan- bahan dalam penghasilan youth selain muscadine grape ialah lotus japonicus,…

YOUTH SHAKLEE - PART 4 ; DAPATAN KAJIAN

Image
ni sambungan dari post sebelum ni ye..
kalau nak tau apa cerita sebelum ni boleh rujuk entry terdahulu.
.
.
sebelum ni akak ada sharekan plot skin age index untuk sample yang terlibat dengan kajian penggunaan set YOUTH ni.
kebanyakannya memiliki skin age antara 50-60.
itu sebelum guna set YOUTH.
.
.
haaa..
yang ni akak share kan apa jadi pada titik-titik tu selepas sample ni menggunakan set YOUTH.
.
.
2/3 actually shifted their skin age into a younger decade.
.
.
kali ni ada plot yang sudah berubah ke skin age kurang daripada 40.
.
.
dan jika dibuat perbandingan dengan sebelum ini, sekarang banyak plot tertumpu kepada skin age antara 40-50 sedangkan sebelum ini plot hanya tertumpu pada skin age index 50-60.
.
.
wow !
amazing.
.
.
dapatan kajian ialah -
100% of women were clinically proven to have younger-looking skin.
and..
2/3 actually shifted their skin age into a younger decade.
.
.
pre-order untuk set youth dah dibuka sekarang.
boleh klik link di bawah.
www.wasap.my/60137755256






YOUTH SHAKLEE - PART 3 : PERMASALAHAN SEBELUM KAJIAN

Image
ini skin age index sebelum sample kajian menggunakan set youth shaklee.
kebanyakan daripadanya mempunya skin age 40 tahun ke atas.
.
.
untuk makluman , sample kajian terdiri daripada wanita yang berumur 20, 30, 40, 50 dan 60 tahun.
.
.
amat memeranjatkan, kalau tengok pada plot-plot ni, semuanya mempunya skin age index seperti wanita yang berumur 40 tahun ke atas sedangkan sample termuda adalah berumur 20 tahun.
.
.
perhatikan juga , paling banyak plot- plot titik tu berada pada skin age antara 50 - 60 tahun.
.
.
nak tengok tak plot-plot tu selepas sample ni menggunakan YOUTH ?
.
.
keep in touch dengan post akak ye.
nanti akak tunjuk yang selepas pulak ye.
.
.
open for pre- order untuk set YOUTH.
klik link 👇
www.wasap.my/60137755256












YOUTH SHAKLEE - PART 2 : SAMPLE KAJIAN

Image
100% daripada sampel kajian didapati telah mengalami kemudaan kulit 10 tahun lebih muda.
.
.
wow !
100% tau daripada jumlah sampel mengalami kesan begitu.
.
.
uissh !
sedekad lebih muda.
.
.
dan yang menariknya, kajian tu tak bias ok !
sebab antara sampel nya adalah orang dari malaysia yang kita sedia maklum cuaca , suhu, cahaya matahari di sini berbeza dengan negara- negara barat.
.
.
nampaknya kajian selama 8 tahun oleh pihak shaklee mengambil kira semua jenis kulit pelbagai bangsa di negara berbeza.
.
.
sedekad lebih muda ..
ermm.
patutlah namanya YOUTH.
.
.
open untuk pre- order
bileh click link di bawah

www.wasap.my/60137755256







YOUTH SHAKLEE - PART 1 : OBJEKTIF PENGHASILAN PRODUK

Image
sejak 8 tahun lepas lagi shaklee dah mula menyedari betapa penjagaan kulit mula jadi keperluan mendesak kepada manusia, tak kira lelaki atau wanita.
maka sejak 8 tahun yang lepas jugalah kajian mengenai YOUTH bermula.
.
.
tetapi apakah matlamat sebenar penghasilan produk YOUTH ni agak-agaknya ?
.
.
matlamatnya ialah untuk hasilkan 1 produk yang mampu untuk membantu pengguna untuk cantik tanpa perlu korbankan keselamatan diri daripada menggunakan produk yang tidak selamat dan dalam masa yang sama educate pengguna supaya celik info dan dapatkan produk yang selamat hanya daripada shaklee.
.
.
nak dapatkan set youth shaklee?
boileh klik link di bawah
.
.
hubungi saya.





PUNCA SAKIT LUTUT DAN CARA MENGATASINYA

Image
ada antara orang tua  kita yang sakit sangat lututnya ?

bukan setakat mengganggu aktiviti harian, 
bila nak buat pergerakan  dalam solat pun sakit sangat.
ada yang terpaksa solat duduk sebab lutut sakit.
kesian sangat kalau anak-anak tengok kan ?


Untuk golongan yang dah berusia, sakit lutut mungkin terjadi disebabkan oleh pelbagai jenis arthritis  seperti: Osteoarthritis – Keradangan sendi jenis ini selalunya berlaku pada mereka yang sudah berumur. Ini kerana tisu rawan pada lutut semakin menghakis dan cecair synovial semakin berkurangan disebabkan umur yang meningkat. Apabila perkara tersebut berlaku, terdapat geseran tulang bersama-sama dengan tisu sekeliling menyebabkan kerosakkan di kawasan tersebut. Ini akan menyebabkan berlakunya keradangan yang berakhir dengan kesakitanRheumatoid arthritis (RA)GoutSeptic arthritis – Disebabkan jangkitan kuman di dalam sendi tersebut.

tapi ada juga yang muda-muda dah sakit lutut ?
selain faktor umur, sakit lutut juga boleh berlaku akibat kecederaan dise…