KHASIAT B COMPLEX SHAKLEE






APA ADA DENGAN B COMPLEX SHAKLEE ?

para saintis shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yg pertama di dunia.
mempunyai kadar serapan (bioavailability) yg sangat tinggi dan berkualiti.

ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh badan kita.
dan ... 

dan hampir 99% asid folik yg terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

AWAS !!
b complex anda semulajadi atau SINTETIK  ????

yang pasti B complex shaklee bukan SINTETIK.




SEMULAJADI VS SINTETIK ??


Supplement natural dihasilkan dari ekstrak bahan-bahan semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. 
Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan seratnya.

Supplement sintetik pulak dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri-ciri seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. 
Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.


                             KHASIAT B COMPLEX SHAKLEE ?

1. Menukar makanan kepada tenaga 
2. Mengurangkan  stress
3. Membantu tumbesaran
4. Membaiki masalah rambut uban dan gugur
5. Baik utk mata
6. Mencegah anemia
7. Meredakan senggugut
8. Mencegah perlcche
9. Meredakan allergic

disebabkan khasiatnya yang perlbagai, biasanya akak cadangkan b compelx dalam set resdung , set sengugut , set hamil dan set berpantang.


b complex berfungsi untuk meredakan senggugut yang boleh buat kita berguling-guling menahan sakit. disokong dengan pengambilan ostematrix yang bantu muscle kita relax dan GLA yang sememangnya bagu untuk wanita.



untuk wanita hamil juga, b complex shaklee membekalkan asid folic yang mana penting untuk wanita hamil.



owh.. yang ini favourite akak sepanjang zaman. tapi awas ! manis ni.. karang tak pasal-pasal dapat sakit lain.



b complex berfungsi sebagai penenang. supaya ibu-ibu tak stress dan untuk mengelakkan meroyan.
maklumlah.. jadual tidur dan rehat sebelum dan selepas ada baby memang berbeza sangat-sangat.
takut ibu-ibu terkejut je..
sebab tu masa berpantang kekuatan fizikal dan mental kena sama kuat.

kan? 
dah tengok macamana b complex berfungsi untuk pelbagai situasi.
so grab sekarang..
lebih elok kalau beli 1  set terus.
because they complete each other.


sebarang pertanyaan boleh call / whatsapp saya
Ina - 013-7755256



Comments

  1. Umi suka sangat b complex ni kak ina. Bagi tenaga extra tau especially buat umi bf mom ni. Cepat pancit kalau x jaga makan 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. akak kalau hari kerja memang kena makan b complex..tak sakit kepala sangat kalau masuk kelas panas-panas, ajar pulak math.. huhuhu..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

AKIBAT ABAIKAN TANGAN KEBAS SELEPAS BANGUN TIDUR , AKIBATNYA SARAF ROSAK DAN OTOT MENJADI KECUT

GASTRIK KRONIK . KENALI SIMPTOM DAN CARA MENGATASI.

RESEPI KEK CHEESE CONFIRM JADI TERUTAMA UNTUK BEGINNERS MACAM SAYA!!