Posts

Showing posts from November, 2017

SABUN BASUH PINGGAN TANPA BUAT TANGAN RASA PIJAR DAN MENGELUPAS

Image
betul ke wujud ke sabun basuh pinggan untuk kulit sensitif ?

sapa ada tapak tangan yang sensitif sangat-sangat ?
bila lepas basuh pinggan rasa pijar je tapak tangan.
ok !
kita geng ..

kalau nasib lagi tak baik, bukan setakat rasa pijar..
jadi mengelupas dan gatal tapak tangan.
menggaru ler sampai luka-luka..
huhuhu..
ok ! part last tu paling sakit dan perit.

tapi sejak kenal dish wash shaklee akak takde lagi dah masalah di atas.
rasa makin lembut tapak tangan adalah.
special pasal sabun basuh pinggan ini ialah ianya diekstrak dari kelapa dan jagung.
wow!
best kan..


selain basuh pinggan, dish wash ni juga boleh digunakan untuk baush buah dan sayur.
kalau ada anak kecik, boleh buat basuh botol susu anak jugal !
all in one giteww !!

jom ..
kita baca sikit info mengenai dish wash ni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tough on Grease for Washing Dishes by Hand

If we hesitate to mention that fresh scented Dish Wash is soft on hands and the earth, it’s only because you might think it’s soft on greas…

SALE 11 NOVEMBER 2017. PROMOSI SHAKLEE PUN BUKAN MAIN HEBAT BULAN NI!!

Image
amboi .. sakan sale sempena 11.11. flash sale lah !  apa lah kan..
akak pun tiba-tiba terasa nak sama-sama hangatkan suasana 11.11 ni.. walhal promo shaklee ni untuk sepanjang november lah ! hehehe..
in fact, semua pengedar sah shaklee memang sedia maklum, setiap bulan shaklee memang akan buat promo berbeza. yang paling menguntungkan tak lain dan tak bukan ialah ahli shaklee lah. sebab , kalau bukan ahli kena T&C applied, untuk ahli takde syarat apa-apa pun. selagi layak, selagi tu lah boleh membeli.
contoh;  bulan ni ada macam-macam promo.


PROMO 1 : BUY 2 VIVIX, LESS 5%
hari biasa harga runcit untuk sebotol Vivix ialah RM503. so, kalau 2 botol = RM1,006. tapi, pada bulan ni.. kalau anda beli 2 botol viviv sekaligus, harganya hanya RM765.32. Wow sangat kan ?

RM1006 - RM765.32 = RM240.68. ye.. inilah jumlah penjimatan yang and bakal dapat. bukan setakat tu je.. dengan pembelian ini jugak melayakkan anda menjadi ahli secara PERCUMA. kalau tak, hari lain anda kena bayar sebanyak RM79.50 untuk menjadi ahli.


o…

SELAMATKAH PRODUK SHAKLEE KEPADA PENGGUNA YANG ADA G6PD ?

Image
my twin. 
both of them ada G6PD.

hasil carian di google..
ramai yg sampai ke
azlinahamdanstory.blogspot.com
untuk tanya pendapat akak mengenai penjagaan anak g6pd daripada bayi - dewasa... 

kebanyakan mak2 yg risau ni anak mereka masih kecik lagi.
dan mak2 ni jugak tanya apa yang anak dia boleh dan tak boleh (terutama bab makanan)...


samalah keadaan akak dulu..
selepas dpt list 1 dalam sekeping kertas A4 apa yang boleh / tak boleh untuk anak2..
akak termenung sekejap...

tak tau apa yang tak  boleh bagi kat anak sebab kebanyakan nama yg dlm list tu semuanya nama scientific.
tak pernah dengar pun.. kecuali ubat gegat, kacang parang.
heheheh....

sampaikan nak sapu minyak gamat pada anak pun doctor tak bagi masa tu .
😂
eh ! masaklah time tu..



takde sapu-sapuan minyak untuk elak anak kembung bagai masa kecik, sebab akak cuma berani gunakan minyak kayu puith brand johnson punya jek.




kacang parang memang akak educate anak2 sejak kecik lagi.
JANGAN AMBIK !!
kekacang lain - so far ok kalau dorang makan.
ubat gega…