Posts

Showing posts from September, 2017

MUAL SEMASA HAMIL ? KINI BUKAN LAGI MASALAH !

Image
Mual semasa hamil ?
loya-loya ?
masuk makanan, lepas tu  semua keluar semula.

bau minyak menggoreng ikan pun mampu buat isi perut meronta-ronta nak keluar.

seksanya tak habis di situ..
ia berlanjutan dengan keadaan si ibu yang menepek sepanjang hari, tak bertenaga.

alahai..
kesian kan !

kalau yang bekerja 8-5 tu, awal-awal kehamilan ni confirm banyak MC yang doktor bagi.
keadaan lagi teruk bila kena warded pulak !
aduhhhhh...


anda tidak keseorangan kerana  sekitar lapan daripada 10 wanita hamil mengalami mabuk dan separuh daripada mereka muntah-muntah dan ramai wanita menghabiskan minggu-minggu pertama kehamilan dengan rasa tidak sihat dan tidaklah kelihatan ceria berseri-seri. 


saya sarankan ibu-ibu supaya mengambil peppermint ginger plus yang ternyata telah banyak membantu ibu-ibu di luar sana mengatasi rasa loya sepanjang awal kehamilan.

PEPPERMINT GINGER PLUS ini doformulasikan daripada pudina , halia , jintan hitam dan jintan manis yang telah digunakan secara tradisional untuk sensasi menenan…

APA MASALAHNYA SEHINGGA GAJI TAK CUKUP ?

Image
[GAJI TAK CUKUP]

tipu lah kalau akak kata duit gaji memang CUKUP !
sampai tak sedar gaji baru masuk akaun..
hamboi!!


walhal, realitinya..
tarikh gaji bulan depan sentiasa dinanti.
agak-agak tengah bulan tu, dah google tarikh gaji hujung bulan ni..
korang jangan nak tipu..
hahaha..
akak tau semua taktik tu sebab akak pun makan gaji jugak.

eh !
gaji kita.. 
suka hati kita lah kan !

betul !
yang tu akak setuju..

tapi nak tak akak ajar kat korang macamana nak dapat income setiap tengah bulan tanpa HAD ???

ni akak sharekan bukti setiap tengah  bulan income ni masuk  akaun akak.







dan...
kalau buat betul-betul, nak apply loan rumah dan kereta pun boleh guna income statement yang akak nak ajar ni.

caranya ?
mudah ya amat !
lebih-lebih lagi kalau anda adalah pengguna tegar shaklee.

lebih mudah untuk anda share kebaikan dengan kawan-kawan,,
alaa..
share kebaikan je..
bukan paksa dorang beli !!

dan jika ditakdirkan anda tak pernah cuba shaklee ni..
dan kita berjodoh di blog akak ni..
bemakna ini lah petunjuk yang sepatutnya…