Posts

Showing posts from December, 2016

SENARAI SABUN YANG TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA MERBAHAYA.

Image
harga barang naik memang out of our control ?

so..
what we can do ?

penjimatan dari segi penggunaan.
macamana tu ?
guna macam biasa.
kuantiti yang digunakan sedikit drpd biasa...
tapi kesannya lebih baik berbanding sebelum ni.
haa..
inilah penjimatan dr segi penggunaan namanya...

shaklee healthy home set ini juga bukan sekadar jimatkan penggunaan..
jimatkan duit..
malah banyak lagi cerita tersembunyi mengenai sabun yg anda tak tau.
jom akak sharing
kisahnya..

contoh  1:
kalau sebelum ni kita beli 2-3 kali sabun basuh pinggan dalam masa sebulan.
kalau pakai lebih sikit..
mak aiii..
melekat di pinggan mangkuk , gelas bau sabunnya.
tapi..
dengan dish drop..
guna beberapa titik je..
confirm clear sinki kita.
takde hal lah setakat lemak melekat akibat rebus sup tulang tu..
😄

contoh 2 :
anak2 kita selalu kena gatal2 di badan..
mudah naik ruam pada kulit.
dapat asthma.
selalu kita blame makanan.. habuk.. cuaca..
tapi taukah anda ?
kandungan sabun jenama lain mempunyai bahan yang trigger saki…

KELEBIHAN JOIN SHAKLEE

Image
kalau anda fikir saya terjebak dalam bisnes shaklee SEMATA-MATA sebab duit  ?
anda silap.


bermula dengan ESP..
kemudian usaha untuk kurangkan masalah asthma (alhamdulillah.. 2 tahun 3 bulan tanpa neb).
keinginan untuk keluar dari pikir mengenai kerja rutin office semata2..
dan ditambah keinginan nak tolong kawan2 selesaikan masalah dengan produk yg memang selamat untuk digunakan.

semua di atas 👆 jadi penyuntik semangat masa tu.

sebab tu bila sesi coaching dengan anak2 ...
saya lebih suka cerita mengenai khasiat shaklee..
kaedah sharing...
macamana nak consult customer..
etc (nak tau lebih.. meh join team coaching akak)


PERCAYALAH!!
lagi banyak kita sharing..
lagi banyak kita niat nak tolong selesaikan masalah orang..
lagi banyak kita sharing macamana nak lebih sihat.
ramai je yang akan terbuka hati untuk beli dengan kita.


barulah insentif dalam bentuk DUIT datang..


remember ..
don't put money at the 1st place.
u  will regret.
but put sharing at the 1st place .
and more will come to you…

MAKAN SHAKLEE PUN TAK BERKESAN ? KORANG RASA ?

Image
takpe lah..
saya dah biasa makan vitamin jenama XXX.
kalau campur dengan shaklee ni nanti saya takut lah ada side effect.



meh..
hari ni akak tnjuk sikit dapatan drpd LANDMARK STUDY yang membandingkan antara pengguna produk shaklee, pengguna vitamin jenama lain dan 1 lagi golongan yang memang tak ambik vitamin langsung.

ok..
kita tengok graf pertama.
pengguna vitamin jenama lain mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat penyakit vaskular.
aikk ?
kata makan jenama XXX kan tadi ?


now..
move to 2nd graph.
haa...
apa korang paham ?
dapatan kajian juga mendapati ..
sekali lagi..
sekali lagi pengguna vitamin jenama lain berisiko lebih tinggi untuk menghidap kencing manis.
what ?
kata ambik dah vitamin jenama XXX tadi..

kesimpulan, dapatan kajian juga mendapati pengguna shaklee mempunyai risiko paling rendah untuk mendapat penyakit vaskular dan juga kencing manis.
haaa??
nampak tak..
nampak tak..

sebab tu akak selalu bising2 kat wall FB sendiri ..
tak kisahlah korang nak makan jenama ap…

RESEPI TOM YAM KETAM 7 MINIT

Image
masak resepi yang mudah2 mesti mak2 semua suka kan ?
yang main campak2 je macam tom yam ni haaa...
heaven je rasa masak resepi yg senang dan saaaangatlah sedap macam ni..
(eh.. bukan masuk bakul angkat sendiri) tau.. hahhaha..


cukuplah senang..
tak perlu nak menumis bagai..


ini cara memasaknya akak sharekan :

1. campakkan bawang besar + lengkuas + cili api + kiub tom yam + serai + daun limau purut ke dalam periuk.


2. masukkan ketam . ni akak pakai 1kg punya ketam potong 2.


3. masukkan sedikit air, garam.


4. akak pakai noxxa pressure cooker. setkan HP untuk 7 minit.


5. selepas 7 minit..
baru tambahkan sayur  dan tomato. ino letak mode SF.

jenis sayur ? terpulang lah pada tukang masak nak letak sayur apa. akak letak bunga kobis jek.


taraaa..
siap dah !

selamat mencuba resepi akak tau !


kalau dah menambah 2-3 pinggan nasi jangan buat2 lupa telan set pembakar lemak dan detoks shaklee..
ahak !

untuk dapatkan konsultasi percuma ..
boleh hubungi :


azlina
013-7755256