Posts

Showing posts from September, 2015

8 TIPS MENGHADAPI PEPERIKSAAN UPSR - PERANAN SEBAGAI IBUBAPA

Image
1 hari lagi sebelum UPSR.
tahun ini , UPSR akan bermula dari 8-10 sept 2015.
memandangkan anak-anak saya menduduki peperiksaan 2 tahun berturut-turut, debarannya tetap sama setiap tahun.
so, kali ni saya nak sharekan tips menghadapi peperiksaan, especially  peranan kita sebagai parents.

debaran dah tentu makin terasa.
apatah lagi esok merupakan hari pertama UPSR.
kalau mak ayah pun dah berdebar-debar..
apatah lagi anak kita kan.

pujian harus saya berikan pada guru-guru especially guru-guru di SK Sri Mersing.
bermula 1 september , anak-anak saya (si kembar) balik pukul 5 setiap hari kerana menghadiri kelas intensif.
termasuk weekend.
komited sungguh cikgu bagi memastikan kecemerlangan murid masing-masing.
saya sendiri tak terkejar kalau nak dibandingkan dengan usaha cikgu-cikgu.
terima kasih banyak-banyak kerana memberi tunjuk ajar kepada anak-anak saya.

kita sebagai mak ayah pun pemberi semangat yang TERBAIK.
semakin dekat nak exam, anak-anak ditatang seperti minyak yang penuh.
jangan kena hujan..
man…