Posts

Showing posts from May, 2015

SUSAH HATI GAJI TAK CUKUP. AMBIL TINDAKAN SEGERA SUPAYA TIDAK DIISYTIHAR MUFLIS.

Image
FENOMENA GAJI TAK CUKUP
graduan ramai dah kat malaysia ni.
semua pun pandai-pandai
ramai je pointer 3.5 above kot!!

tak percaya ?
cuba tanya kebanyakan majikan.
mereka pun pening nak ambik calon yang mana satu sebab semuanya result excellent.
POWER bab akademik..

tapi tahu tak ?
kesemua mereka tu kekurangan 1 skill..
apa dia skill tu ??

cer teka ?
cer teka ?

sebelum saya bagi jawapan..
saya nak tanya bagi graduan yang dah lama graduate ?

bagaimana kewangan anda sekarang ?
makin kukuh selepas bekerja hampir 10 tahun ?

ATAU ...

rasa lebih aman masa belajar di universiti dulu-dulu sebab tak payah nak pikir nak bayar hutang setiap bulan..
sekarang ni duit gaji habis untuk hutang je.. bersih kat tangan pun tinggal berapa ratus je kan !
dan ada yang paling teruk nak bagi mak ayah RM 100 sebulan pun tak mampu walaupun gaji 4000-5000 sebulan.


BETUL TAK ?
BETUL KAN ?

sebab apa tu ?
sebab kita semua kekurangan 1 skill iaitu..
PERSONAL FINANCIAL MANAGEMENT SKILL.

tak percaya ? tengok ni ...









PERSONAL FINANCIAL MANAGEMENT S…

KENCING KOTOR SEMASA HAMIL JANGAN DIPANDANG RINGAN SEHINGGA MEMBERI KESAN KEPADA BAYI DAN IBU. APA PATUT ANDA LAKUKAN ?

Image
kencing kotor semasa hamil ?
bukan bermakna kencing anda berwarna coklat..
ada habuk-habuk..
berkeladak..

bukaaaaaan..
kencing kotor bukanlah sesuatu seperti namanya..

aduh..
pengalaman saya terkena kencing kotor selepas berpantang..
memang menyakitkan.
setiap kali nak kencing rasa panas, pedih.. macam terbakar je...
huwaaaa...
kalaulah boleh keluarkan dari tempat lain, dah lama saya buat macam tu.

itu kena masa tak mengandung ?
kalau masa mengandung mesti lagi sakit kan..
dengan keadaan sendiri masa tu yang tak berapa selesa..

dan saya agak terkejut bila masalah kencing kotor semasa hamil bukannya satu masalah terpencil.
ramai je yang mengadu terkena kencing kotor semasa hamil.







APA SEBENARNYA KENCING KOTOR NI ???

 Urinary Tract Infection (UTI)  atau sebagai jangkitan kuman di saluran kencing atau oarng kita selalu panggil "kencing kotor" disebabkan jangkitan kuman yang melibatkan pundi kencing, ginjal, salur kencing ureters  dan salur kencing urethra. 




ermm...
patutlah sakit sangat masa nak bu…

SUSAHNYA NAK CARI KERJA KOSONG!!! MAHUKAH ANDA MENCARI PENDAPATAN MELALUI YES ???

Image
SEBELUM  BERSHAKLEE




arghhhhh....
kena serangan asma lagi..
jerawat pulak makin banyak tumbuh kat tepi-tepi pipi ni haaa....
bukan stress sebab tak dapat cari kerja kosong..
tapi masa ni memang kerja tengah banyak...

apa masalah ko ni encik jerawat..stress betul!!!
lepas satu-satu ko keluar ek..

eh.. encik jerawatlah kan..
sebab tumbuh kat pipi orang perempuan..
kalau dia kuar kat pipi orang lelaki..
baru leh pangil cik jerawat..
hahaha...

memang stress sangat masa tu.
mana nak sesuaikan diri kat tempat kerja baru lagi..
semuanya serba meletihkan.
sampaikan mlam pun sambung buat kerja office kat rumah.
just imagine!!!

keadaan kesihatan tak menentu..
umur pulak makin meningkat. 
dalam hati ada feeling-feeling nak cantik sikit-sikit..
hahaha...
maka tindakan drastik perlu diambil.



INDAHNYA BERSHAKLEE


terus terpikir nak try supplement.
tapi supplement apa ye ???

google punya google..
macam best je kan shaklee ni.
banyak testimoni pasal produk shaklee.

terus teringat ada seorang junior saya..
selalu di wall FB dia ceri…

PENGGUNA PANIK GARA-GARA PRODUK SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM ???

Image
aduh..
mau kena sawan tengok   poster ni pepagi buta ??
biar betul??

bertahun dah kot selama ni ambik produk-produk  dalam gambar di atas tu ???
selama ni dok belek botol Vitamin C, Lecithin..dll produk shaklee.
ada je halogram KKM.

apa kes yang di dalam gambar di atas tu takde halogram KKM pulak ???
alahai...
dahlah peminat tegar ESP ramai kot!!!!
mari kita mulakan siasatan..


Semua produk farmaseutikal yang ingin dijual di Malaysia perlu didaftarkan dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) sebelum boleh dipasarkan kepada pengguna. 

Setiap produk farmaseutikal yang telah didaftarkan akan diberi satu nombor pendaftaran yang khusus (contoh MAL 20001564T) dan perlu dicetak pada label atau pembungkusan produk tersebut.




tapi kan.. senang-senang je orang lain tiru nombor pendaftaran ni. 

so, bagi mengatasi masalah ini dan mengembalikan keyakinan pengguna, satu langkah penambahbaikan telah diambil dengan pengenalan penggunaan pelekat hologram Meditag pada semua produk farmaseutikal

Semua produk berdafta…