Posts

Showing posts from April, 2015

RESEPI KEK CHEESE CONFIRM JADI TERUTAMA UNTUK BEGINNERS MACAM SAYA!!

Image
selepas percubaan pertama berakhir dengan kek bentat, frust sungguh rasa... 
bau dah semerbak 1 rumah macam bakery shop.. 
tengok2... kek tak menjadi..
kena cari mixer nampak gayanya macam ni..

bahan lebih  banyak lagi ni.. 
nak buat apa ye ?
atas cadangan kawan2.. saya cari2 mixer di lazada.com.my

harga cantekk.. below RM90.00
kebetulan ada lagi less 10% untuk CIMB cardholder..
memang reasonable harga  dengan kapasitinya yang 3liter tuh...

tak sampai seminggu mixer sampai dah..
taraaa....
berbaloi sebab tak perlu waste time dan petrol berjalan dari kedai ke kedai semata-mata nak cari yang berkenan di hati.

saya buat resepi ni dah 4 kali.
kali pertama tak jadi sebab main redah pukul adunan secara manual.. hehehe..

cubaan yang lagi 3 kali tu.. pergh...
tidak mendukacitakan langsung walau sekelumit pun..

memang seronoklah bagi bakers yang tahap beginners macam saya ni.
mau tak kembang setaman..
bangga woo dapat kek gebus gebas macam ni..

meh kita intai resepinya



~KEK SPAN CHEESE~




Bahan-bahan
1 1/2 cawan tepun…

WANITA SAKIT BELAKANG KETIKA HAMIL SAMPAI SERIK NAK MENGANDUNG LAGI ?

Image
sakit  belakang ketika hamil.. sungguH mengagnggu kehidupan seharian.. rasa tak nak dah mengandung lagi lepas ni.. sob..sob..sob..
kesian kan kalau kita yang kurang kalsium , anak yang dapat kesannya.. sakit pinggang, mudah kejang atau semut-semut gai ibu hamil, reput tulang dan gigi adalah tanda-tanda seseorang itu kekurangan kalsium.
sakit belakang masa pregnant.. apa tah lagi selepas beranak pinak.. memang berbeza macam langit dengan bumi jika nak dibandingkan masa kita anak dara dengan lepas jadi ibu ni.
bukan setakat belakang je sakit tau !! cuba sental bilik air sambil mencangkung ? rasa nak tercabut kepala lutut bila nak pusing badan kiri kanan tu ...
tapi bagaimana kalau sakit belakang tu berlarutan ? mungkin ada sesuatu yang tak boleh kita pandang ringan.
ramai daripada kita tak sedar. sebenarnya banyak perubahan berlaku semasa kehamilan.


Jika anda berdiri dengan sisi anda menghadap cermin, anda mungkin dapat melihat lekukan pada belakang pinggang anda. Apabila perut anda semakin membesar, l…

HIMPUNAN TESTIMONI PRODUK SHAKLEE

Image
membiarkan sesuatu masalah tanpa ambil langkah penyelesaian..
bukanlah sesuatu tindakan yang bijak.

takut nak cuba ..
takut-takut tak berkesan..

apa nak di risau..
jika tak berkesan sepenuhnya sekali pun ia sedikit sebanyak membantu badan kita lebih kuat menghadapi sakit berkenaan.

eeeii.. 
mahalnya...

silap haribulan kos perubatan yang terpaksa kita tanggung lebih mahal daripada kos membeli supplement/produk.

fikir-fikirkan dan selamat beramal !!!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ini testimoni daripada pengguna herblax . lepas consume set kurus dia mantain herblax.. kesannya .. memang AWESOME!!!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------






ini pulak kisah pengguna yang dah in love sangat -sangat dengan ESP. kalau tak dapat ESP pagi2 tak lengkap rasa hari tu. sebab ESP ni memang mengenyangkanlah!!! so, sapa2 yang nak kurus tu sesuai ambik ESP ni. dahlah meng…