Posts

Showing posts from October, 2014

AWAS !!! JANGAN TERPEDAYA... LECITHIN BUKAN UNTUK KURUS...

Image
selama ini kita dimomokkan dengan kata2 yang ...
kalau nak kurus..  meh cuba lecithin..
nak kurangkan berat badan ... meh cuba lecithin..
atau pun... kata2 lain  seperti ini
eh.. dah kurus kan... kenapa ambik lecithin lagi ??? haaaa??????

tapi sejauh mana kebenaran yang lecithin memang untuk mengurangkan berat badan dan lecithin boleh diambil untuk tujuan  kurus semata2... ...

KEKELIRUAN MELANDAKAH ????
sama seperti seorang customer (lelaki) bertanya pada saya... bolehkah saya ambik alfalfa sebab saya baca alfalfa untuk tambah susu bagi wanita yang menyusukan anak ????? kalau saya ambik apa jadi pada saya ??
hehehe...
tapi  hari ni saya akan takkan bercerita mengenai  alfalfa dan susu lagi.. yang itu kita reserve untuk next entry ok..

kali ni kita cerita mengenai lecithin dan kurus...




ini rupa lecithin..
macam minyak ikan
lembut2 gitu

jom kita tengok dulu apa kandungan lecithin..

lecithin diekstrak daripada kacang soya organik, bukan GMO. 
setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80mg kolin …

ERRRMMM... SELAZAT AISKRIM VANILLA

Image
dalam harian metro, minggu lepas.. (tak ingat hari apa) , dijangkakan  sesebuah tempat akan mengalami hujan lebat.. dan ada sesetengah kawasan yang mengalami cuaca yang kontra iaitu panas terik.

aisshh... di mersing cuacanya panas menyengat... ditambah dengan keadaaan air cond kereta yang rosak... mana yang tak tahan silap2 boleh demam.. batuk.. selsema..
sedapnya lah kan kalau dapat minum ice panas2 ni.. aksi ini dilarang bagi yang tak tahan air batu...   dapatkan ice cube, buah2an.. tambah sikit dengan meal shakes dan nak lagi umppph.. campur ngan aiskrim vanilla...  wah... ice blended gitewww!!!
kalau tak nak yang berasaskkan ice ni, shake je fresh milk ngan meal shakes.. sapa2 yang ada stok ESP kat rumah boleh campur sekali.. fresh milk + meal shakes + ESP
meal shakes ni sesuai untuk anak2... mak2... ayah2... 1 family pun sesuai untuk diminum kerana ???? ia mengandungi 24 jenis vitamin , minirel dan zat.. haa.. mana mau cari sampai 24 jenis tu kat minuman lain kan? dikatakan elok untuk anak2 …