Posts

Showing posts from September, 2014

ALKISAH CUTI SEKOLAH...

Image
dia DATANG lagi ?? sapa ??? CUTI SEKOLAH lah....

trend mak pak sekarang  cuti sekolah mesti bawak anak jalan2 kan... BAGUS... appreciate anak2 yang dah bertungkus lumus belajar selama ni

TAPI... yang tak bestnya.. hotel rate masa nilah dia nak naikkan rate masing-masing
BEST KAN!!! masa ni lah parents spend quality time dengan anak2 makan sama2.. lepak sama...
TAPI... mungkin ada anak2 kecik yang terbaca auntie ni.. JANGAN BERSEDIH JIKA CUTI NI KAMU TAK KEMANA-MANA meh sini auntie bagitau..
cuti sekolah bukanlah satu kemestian untuk mak ayah kita bawak kita jalan2.. tak semua mak ayah free masa cuti sekolah dan tak semua mak ayah mampu nak bayar kos penginapan hotel
kena renung2 kembali.. waktu lain yang mak ayah pernah bawak kita jalan2 makan2 tengok wayang  belikan baju belikan buku belikan kasut haaaa... semua tu tanda kasih sayang jugak tau!!! semua pun perlu wang jugak tau!!!
so, say thankS to your dad and your mom now! mungkin cuti sekolah ni mak ayah tak bawak kita ke mana2 mana tau.. mak ayah kita tengah berj…

TUTORIAL CARA MEMBUAT PEMBELIAN TERUS DARIPADA SHAKLEE

Image
"tak nak cuba collagen powder shaklee ke.. bulan ni ada promo beli 6 percuma sekotak tau"
" tak pernah2 shaklee buat macam ni.. beli 3 je.. dah layak dapat percuma 1 meal shakes"
DAN RESPOND DARI KAWAN2/PEMBACA ADA YANG MACAM INI....



"Hah! nak beli banyak2 macam tu kena jadi ahli dulu ke ?"
ATAU
"alamak kak.. saya bukan ahlilah kak .. macamana nak beli banyak2 tu?"
DON'T WORRY DEAR... LET ME EXPLAIN

setiap kali shaklee buat promo, semua orang layak dapatkan keisimewaan daripada promo tersebut. tak kisahlah ahli atau bukan.. cumanya... jika anda adalah ahli, anda layak membeli produk promo dengan harga ahli. kalau tidak... kenalah beli dengan harga retail...
nak beli daripada siapa pulak ? OF COURSELAH DARIPADA SAYA...  HEHEHE... takdelah... just kidding!!!
anda boleh saja hubungi mana2 SID yang berdekatan dengan anda dan pembelian boleh dilakukan melalui mereka2 ni. pastikan anda mendapat consultation yang sewajarnya daripada mereka ok! dengan saya.. FREE…

DEMAM CAMPAK DEWASA. APA PERLU DILAKUKAN ?

Image
Tahun 2013 Selalu anak2 yang kena demam, ibu yang susah hati.. Ayah ????… mungkin susah hati jugaklah… tapi mana dia nak tunjuk kan ? kan ? kan ?  okeh.. bapak2 sekalian.. sila jangan marah saya hehehe…
apa kaitan dengan tajuk demam campak dewasa ek...ok teruskan pembacaan anda.
Back to the story…
Nak dijadikan cerita si ayah demam dan badannya panas yang amat sangat. Kalau baring sebelah pun boleh rasa dia punya panas. Bagi makan ubat demam tak kebah jugak..
Masuk hari ke-2, saya mula rasa tak sedap hati..bongkar2 laci kat dapur.. terjumpa 1 sachet NUTRIFERON pemberian mak Shaklee, Noriah Rusman.
Lepas refer dengan mak Shaklee cara bancuhan, saya suruh si suami minum. Insya allah… dengan izin Allah.. petang tu suami saya boleh bangun berjalan ke dapur.. ke ruang tamu..kalau tak terbaring je dalam bilik. 
Sambil kami tengok tv, dia tunjukkan bintik2 merah yang mula naik kat lengan dia….. lorr… nak kena demam campak rupa2nya encik suami… macam budak2 dah gayanya… …dah tua2 baru nak kena… betul…

MOH KITA BERAMAL!!!

Image
Salah satu cara membuka pintu rezeki adalah dengan bersedekah. Takkan jatuh miskin seseorang itu dengan bersedekah. Mahukah anda jika saya tunjukkan cara untuk bersedekah dengan cara mudah ?
Ingat lagi entry saya sebelum ini berkaitan kempen berkaitan MEAL SHAKES ? beli 3 PERCUMA 1. 



Dahlah percuma 1… tanpa anda sedari, anda telah pun menderma .. bagaimana tu ?
Setiap pembelian set beli 3  percuma 1 MEAL SHAKES ini, 10% keuntungan yang diterima akan pihak SHAKLEE salurkan untuk program “Shaklee cares for our children”
Target Shaklee adalah untuk memberi bekalan meal shakes kepada 2000 keluarga susah.  Inilah masa yang sesuai untuk kita membantu  kanak-kanak ini dan dalam masa yang sama anak kita merasa khasiat daripada pengambilan meal shakes.
Jangan biar anak-anak kita sahaja yang merasa kebaikan Shaklee. Bantulah Shaklee dalam memberi peluang kepada kanak-kanak lain merasa kebaikan meal shakes bersama-sama.
supaya anak-anak yang kurang bernasib baik ini lebih sihat dan fokus dalam pembel…

PENAPIS AIR AJAIB SHAKLEE

Image
Setiap kali anda putar kepala paip di rumah, apa yang anda nampak ?  airnya mungkin nampak bersih…  tapi…setakat manakah ianya selamat diminum ?  diminum oleh anda sekeluarga pulak tu kan ?
“bahan kimia seperti racun perosak, logam berat dan bahan cemar industri yang boleh membahayakan kesihatan mungkin terdapat dalam air yang anda sekeluarga minum saban hari. Tambahan pula, 20% daripada punca pendedahan plumbum terhadap manusia datangnya daripada air minuman.”

Fuh.. menakutkan fakta ni… ada yang lebih menakutkan..  cer baca perenggan seterusnya..
Jika terdapat bahan Beracun dan Berbahaya Hasil  daripada Produk  Sampingan (trihalometana,klorofom dan lain-lain) dalam air minuman anda boleh mengakibatkan masalah hati, buah pinggang atau pusat kawal atur saraf.
Namun sekiranya kandungan dalam air minuman anda amengandungi logam Berat (plumbum), anda berisiko mempunyai tahap IQ rendah, lembap dalam pembelajaran dan tumbesaran yang tidak sihat.  Kesian kan kalau anak-anak kecik yang minum air macam…

COLLAGEN POWDER SHAKLEE BERKEMPEN LAGI

Image
Kaum wanita  dan collagen sinonim kah ? asal nak cantik ambik collagen.. makan collagen.. cucuk collagen.. baru semalam tau .. kos cucuk collagen kat dagu kosnya RM400 uolss…  jangan nak bandingkan harga dengan perubahan yang ada ok… subjektif bagi orang macam saya yang  tak pernah tahu menahu mengenai kecantikan secara cucuk2 ni.. sakit katanya yea…kalau silap tolong betulkan yea statement “sakit” ni.. ini betul2 membuktikan yang wanita sanggup buat apa saja.. berhabis berapa banyak sekali pun takpe, asal nampak cantik.. tapi banyak faktor perlu kita consider dalam nak mencantikkan diri masing-masing.

SELAMATKAH ? BERISIKO UNTUK JANGKAMASA PANJANGKAH ? ADAKAH BERBAHAYA KEPADA NYAWA DAN  KESIHATAN ???
 tepuk dada tanya selera wanita-wanita di luar sana.. yang pasti semua orang sayangkan diri masing-masing. Ingat.. apa-apa terjadi pada kita…kita ada tanggungjawab  pada anak-anak , parents… BERHATI-HATI YEA dalam memilih produk kecantikan.

Ini nak cerita pasal kecantikan jugak.. Cuma kali…

PHYTOCOL SHAKLEE - KESINAMBUNGAN KESIHATAN UNGGUL

Image
Produk terbaru daripada SAHKLEE yang tak pernah saya ceritakan dalam blog saya  sebelum ini. Anda pernah terbaca status kawan2 FB seperti ini
“eh.. open house berderet hari ni.. nasib baik ada PHYTOCOL sebagai BFF”
ATAU 
ada yang up status macam ni
“alamak… phytocol tertinggal kat rumah… ini dah hari ketiga berkursus sambil makan2..”
Apa kes kan masing2 nak up status macam tu dan kaitkan dengan PHYTOCOL. 
Haaa.. meh saya sharekan kat sini serba sedikit mengenai PHYTOCOL.
PHYTOCOL berperanan untuk membekal 2000mg fitosterol sehari. Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg Fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolestrol secara semulajadi.
Tahukah anda.  Setiap 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia mempunyai tahap kolestrol yang tinggi. 
Kandungan kolestrol yang tinggi dalam darah menyumbang kepada banyak  masalah kesihatan yang serius seperti masalah kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. 
Ia boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja da…