Posts

Showing posts from May, 2014

EXCITED SANGAT-SANGAT DENGAN GLA COMPLEX

Image
Ini rupa botol GLA COMPLEX 1 botol ada 60 biji 
apa beza GLA  yang banyak di pasaran dengan GLA Complex SHAKLEE ? GLA (gamma-linolenic-acid) yang ada di pasaran dihasilkan daripada EPO (Evening Primrose Oil), manakala GLA Complex Shaklee pulak diekstrak dari borage yang mengandungi labih daripada 2 kali ganda GLA yang ada di dalam EPO. Borage juga 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
ini cerita ganda2 ni... memang best !!!
manfaat utama GLA COMPLEX :
herba tradisi yan dipercayai(merawat ulser,mengeluarkan vurus,melegakan kelesuan,membersihkan kahak, meirngankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina)mengawal selia estrogen dan testosteron (mengawal hormon lelaki dan wanita,memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan,mood swing, retensi air serta sakit payudara)melambatkan menopaus (awet muda)memperbaiki prostatomegaly (membaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing)menentang kanser memperbaiki inflamasi kulit (membantu masalah ekzema, allergi…

RASA ALA2 AISKRIM VANILLA : I LOVE MEAL SHAKES

Image
saya pernah minum ESP saya pernah minum MEAL SHAKES
apa perbezaan dari segi rasa ? dua2 best  saya minum dengan fresh milk

personally, rasa MEAL SHAKES lebih lemak.. macam aiskrim vanilla sebab itu ia sesuai untuk anak2 kita diformulasikan bagi memenuhi selera anak2 kalau tak, takkan kawan saya terpaksa sorokkan meal shakes sebab anak2 dia asyik sangat shake susu dengan meal shakes.. hahaha.. terlajak bestlah tu kan..

boleh tak kalau kita nak bancuh ESP dan MEAL SHAKES serentak ? takde masalah.. dua2nya memberikan tenaga kalau bulan puasa buat macam ni lagi best
setiap kali sahur , 1 mug  MEAL SHAKES untuk anak 1 mug ESP + MEAL SHAKES untuk ibu
apa kandungan daklam MEAL SHAKES yang membuatkan ia sesuai untuk kanak2??
 mengandungi 24 jenis vitamin, minirel dan zat2 lain. Mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang  merupakan agen anti-oksida Mengandungi protein  mengandungi vitamin B  yang lengkap  Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar .…

PRODUK GLAMOUR ALA2 ARTIS : VIVIX

Image
2 hari lepas.. melaram dengan VIVIX customer.. merangkap downline saya excited mak nak tengok apa rupa VIVIX kepunyaan anak yea.. melaram bergambar gitu...
dari rupa kotak sudah terserlah ke"eksklusif"annya berbentuk piramid saiz kotak membesar ke bawah tanpa ada  satu corak pun di kotak cukup sekadar kotak warna putih kosong dan ada sedikit2 tulisan mengenai VIVIX kotak putih berkilat dah pun ada depan mata cuma nak COD je pada customer saya
errr.. teringin nak tengok apa rupa botol "in real" punya selama ni tengok dalam gambar je kan.. tapi kenalah bukak kotak dengan cermat sebab nak bagi pada customer petang tu
owh.. bukak dari ataslah sebab kotak tu macam boleh tarik dan bukak dari situ je try tarik lipatan kotak.. hah! berjaya... sekali mau tarik keluar botol... tak boleh daa.... botol tu membesar di bahagian bawah so,kalau tarik ikut atas separuh daripada badan botol je yang muat owh.. i see... patutlah rupa kotak tu gitu dia ikut saiz botol rupanya..
VIVIX ni fungsinya sebagai ubat…

APA KAITAN CAROTOMAX DENGAN MATA ANDA???

Image
ada sebilangan besar dari kita semua yang memang jaga penampilan mata.. Tak nak ada dark circle Tak nak mata nampak sembap Nak mata nampak shining2 gitu.. Tak nak mata cepat rasa kering sebab pakai contact lense Nak elakkan mata letih seharian mengadap komputer Nak kurangkan power bagi yang pakai cermin mata
Jom tengok apa kata customer saya mengenai penggunaan carotomax selepas pengambilan hampir sebulan




Pernah dengar kan ?  Makan carrot banyak2.. Baik untuk mata.. Sebab tu saya rabun kot..hehehe.. Sebab memang tak makan carrot pun..
Tapi tahukah anda??? Kandungan carotomax diekstrak daripada : Rumpai laut Tomato bukan gmo Biji anggur Pot marigold Epal Strawberry Minyak sawit Fava d'anta Brokoli Ubi kentang Cantaloupe Carrot
See..see... ada carrot dalam carotomax...
Apa yang lagi best mengenai carotomax ni ?? Bukan setakat untuk kesihatan mata..rupa2nya banyak lagi khasiat carotomax ni Antaranya ialah :
Meredakan penyakit kulit Melindungi epithelial Melawan kanser  Antioksida Me…

3 LANGKAH MUDAH SERTA JIMAT BAGI MENDAPATKAN SUMBER AIR BERSIH UNTUK KELUARGA

Image
Taukah anda yang bahan kimia boleh wujud dalam air minuman yang anda sediakan untuk keluarga setiap hari??  Lebih merisaukan bagi yang ada baby kat rumah kan ??  Guna air buat bancuh susu anak,  buat bekal anak ke sekolah,  buat telan ubat..
Logam berat, pencemaran industri dan racun perosak boleh masuk ke dalam bekalan air kita dan berpotensi untuk memberi kesan buruk kepada kesihatan untuk jangka masa panjang.
Menurut kajian, sumber air  yang kita minum menyumbang sehingga 20% kepada pendedahan plumbum kepada manusia. 
Penapis air SHAKLEE atau dikenali sebagai GET CLEAN WATER, adalah pelopor baru kepada sistem penapisan air yang disahkan oleh persatuan kualiti air (WQA) yang berupaya untuk mengurangkan sehingga 99%  lead, serta berpuluh2 bahan pencemar lain yang boleh boleh hadir dalam air anda.
GET CLEAN WATER menggunakan blok pepejal karbon untuk menapis dan membersihkan air anda.  Setiap penapis air mampu menampung penggunaan sehingga 80 gelen air. Penapis dibuat daripada tempurung kelapa …

5 GAMBAR RESEPI SAYA DENGAN ESP

Image
Ini cara paling mudah nak bancuh esp. Esp shake dengan air masak sejuk pun dah sedap.

Bancuh esp dengan fresh milk... tak kisahlah flavour apa pun... still my favourite.

Kali ni campur ngan susu flavour strawberry pulak..

Owh.. different brand..different taste.. Not bad

Wah... ini memang awesome.. Fresh milk + ESP + meal shakes
Banyak lagi resepi menarik boleh cuba.. Tapi ini yang jadi favourite saya ... Asal kita suka..dan boleh minum... Layankan aje kan.. Selamat ber ESP

TEKNIK BANYAKKAN SUSU IBU SAMPAI TAK MUAT FREEZER NAK SIMPAN.

Image
Tahap kesedaran menyusukan bayi secara eksklusif dilihat semakin meningkat jika hendak dibandingkan dengan 11 tahun dahulu sejak saya melahirkan si kembar, afiq dan nan.

Terdapat pelbagai teknik bagi memastikan production SUSU sentiasa cukup bagi memenuhi keperluan si comel kita.

1 Kerap susukan bayi Susukan bayi setiap kali bayi anda mengikut kehendaknya. Kata orang tua2, kalau kita rasa air susu kita tiba2 keluar, itu salah satu tanda yang menunjukkan anak kita sedang lapar sebenarnya.

 2. Kerap kosongkan payu dara Lebih banyak susu yang dikeluarkan, lebih banyak yang akan terisi.
3. Tukar payu dara setiap kali sesi susuan Si comel cenderung menyusu hanya sebelah daripada payu dara si ibu biasanya. Sedikit tips.. alihkan bayi ke sebelah yang kurang menjadi kegemarannya sewaktu dia mengantuk.
4.Urutan payu dara Pratikkan urutan supaya menggalakkan penghasilan susu yang lancar. Sebelum mengurut, lebih baik jika tuam dulu payu dara menggunakan tuala yang direndam di dalam air suam.
5.Betulkan po…

SAYA SELALU LUPA MENGENAI GLA

Image
Bila post di fb, di blog.. Saya selalu lupa mengenai gla complex
Tapi.. Petang tadi... berbual2 dengan sorang kawan
Melihat kulitnya Dolu2.. bezanya dengan sekarang Mendengar ceritanya... Terkesima mendengar testimoninya Dia consume esp + vit  e + gla complex
Melihat pada senarai tu.. Gla je yang saya x pernah cuba lagi Mak saya pernah cuba Jari yang selalu kering sebab allergic Jadi lembap2 je lepas consume shaklee Errmm.. macam best je kan kesan gla ni.. Selalu dengar orang ambik gla untuk kesuburan, kurangkan masalah period pain yang teruk


APA KANDUNGAN GLA AGAK2NYA YEA ?
Gla shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda gla dalam epo. Borage  juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari epo.
Setiap kapsul gla mengandungi 300mg gla yang mana ianya adalah sumber terbaik omega - 6.  Bila digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin e, kesannya bertambah awesome.. Bioavailabilitinya telah dibuktikan secara klinikal dimana ianya mampu mme…

SET KURUS SHAKLEE MANA SATU YANG SESUAI ???

Image
Haaaa..... gitu.... Tengok gambar dah teruja kan ???
Gambar diatas tu adalah orang yang bertanggungjawab mengenalkan saya dengan shaklee. Saya kagum dengan semangatnya.. menyuskan anak ke 3 dan 4 serentak. Bekalan susunya... tetap meriah.. tak mengecewakan. Saya dulu menyusukan twin.. setakat 11 bulan je bertahan... sedih... takde pendedahan mengenai produk shaklee masa tu.. alahai...
Mak shaklee saya bagitau..bukan saja mampu dapatkan berat badan yang diidam2kan. Owh.. ada bonus lain lagi. Kulit makin cantik, anak makin sihat.. nampak muda remaja gitu...
Apa rahsianya yea...Mak shaklee saya ni consume apa ??? Dia ambik set menyusu 3M beserta dengan omega. Set tripple m(3M) mengandungi Esp Alfalfa Sustained release vitamin c B complex Ostematrix Vitalea


Ramai nak kurus kan.. kalau tak, takkan semua produk langsingkn badan macam goreng pisang panas.
Tapi ingat.. nak cuba apa2 produk pun pastikan halal dn selamat dimakan. Tak naklah nanti..objektif nak kurus tercapai... tapi sakit lain…

MACAMANA NAK JOIN KELUARGA SHAKLEE??

Image
Ada yang malu2 atau takut2 nak tanya soalan ni pada SID sediada.. Katanya, takut dipaksa jadi ahli..sedangkan kalau boleh nak tanya2 je dulu.. Nak tengok bajet dulu.. ye tak ? Jangan kata orang lain... saya pun lebih kurang macam tu jugak... Jadi, ini adalah blog entry yang WAJIB dibaca bagi golongan yang pemalu dn penyegan dalam hal ni...


Pertama... Bayar saja RM 65 sebagai yuran untuk layak digelar sebagai Shaklee Indipendent Distributor. Dan tambahan RM10 sebagai kos penghantaran kit Shaklee.

Ginilah rupa kit shaklee yang kita akan dapat nanti.
Kedua... Selepas buat payment pada sid sediada yang sedia untuk mendaftarkan anda, proses seterusnya akan jadi lebih mudah. Anda akanterus dapat id number. Dan seterusnya, boleh terus membeli belah barangan shaklee dengan harga ahli. Diulang... HARGA AHLI ye... dan seterusnya boleh terus kumpul point. Apsal cepat sangat ?? Sebbb proses pendaftaran new member hanya dibuat melalui www.shaklee2u.com.my. Konsepnya.. 24/7 kan...

Nampak tu.. semu…

APA NI ?? LEPAS MAKAN SHAKLEE MAKIN SAKIT ????

Image
ASSALAMUALAIKUM..
ada 3 hal dalam hidup yang PASTI : TUA SAKIT  MATI

tua.. semakin hari semakin tua sakit.. kadang-kadang kita tak sihat.. cuma sakitnya beza2 mati.. tak tau bila
sebab tu, ada antara kita yang berusaha menjaga kesihatan.. jaga tidur, jaga makan, jaga tingkah laku .. pendek kata, serba serbi dijagalah
jaga makan termasuk jugak pengambilan makanan secara seimbang dan juga pengambilan supplement. banyak brand di pasaran, tetapi post saya kali ini saya fokuskan pada SHAKLEE sahaja.

*************************************************
tetapi kenapa ada yang ambil SHAKLEE untuk sihat, tetapi lepas makan kali ke 2 atau ke 3, kesihatan makin merosot. sakit yang tak pernah ada, tiba2 datang... eh! sakit lama pun datang juga..
saya, mula2 ambik ostematrix, sakit pinggang sepanjang 2 minggu pertama consume ostematrix. ada yang ambil ESP, periodnya makin tidak teratur.. yang sakit lutut, sakitnya makin menjadi2 bila ambil advance joint health tablet ada yang ambil shaklee, resdung pulak makin kronik …

ANAK SELALU DEMAM PENYEBAB IBU TAK CEMERLANG DI TEMPAT KERJA.

Image
as salam dan selamat berhujung minggu semua.. tapi kami di johor hari ni, dah mula keje yea..

tiada lagi istilah weekend "on sunday"
janganlah anak selalu demam hari ahad pulak lepas ni...

but it's ok for me yang ada anak lelaki yang sekolah agama sebelah petang rasa bersyukur sangat2... bila sultan johor isytihar hari jumaat cuti taklah anak-anak kena salin baju dalam kereta lagi.. nak lunch pun terkeja-kejar sebab balik sekolah kebangsaan, terus ke masjid untuk sembahyang jumaat, kemudian sambung terus ke sekolah agama
tapi sejak cuti hari jumaat ni.. tenang je nak ke masjid.. pakai pun cantik2.. handsome gitu anak2 ibu yea..
oppss... apa kaitan tajuk hari ni dengan cuti hari jumaat ek ??
fuh...  takde kaitan langsung.  kalau ada markah karangan, ini namanya karangan yang terpesong dari tajuk.
ok.. teringat masa anak-anak  masih kecik.  sebulan sekali, confirm demam.  dahlah ibu penat keje...sampai satu tahap berjaga malam sampai nangis-nangis ni sambil jaga anak.

 rupa sakitnya macam semp…