Posts

Showing posts from April, 2014

SAYA TAK SUKA MLM ??? ??

Image
Saya tak suka MLM... sebab apa ??  berdasarkan pengalaman dan pemerhatian bisnes MLM ni habis dikerahnya kita suruh cari downline sebanyak mungkin lagi ramai.. lagi bagus katanya lagi banyak bonus masuk  bermula dengan gambarajah ala2 carta organisasi tu.. kemudian keluar lah macam2 ramalan jumlah bonus yang kita bakal dapat masa tu mata pun dah bertukar $$$$$$$$$
hehehe.... seronok kan dengar duit masuk "just like that"

the problem is... saya tak reti nak jumpa2 orang ni.. tarik2 ajak masuk jadi ahli tak suka kena keluar malam2 pergi kelas kena g party MLM lah bagai..  serious... keje kat office ngan rumah pun banyak yang terbengkalai mana lagi nak cari masa untuk semua benda2 di atas tu

alkisahnya... tercari2 produk supplement untuk diri sendiri dan jugak family sebab masa tu keje macam tak ingat dunia dah so, nak jagalah jugak kan badan yang hakikatnya masa tu umur pun makin meningkat
bermula cerita.. ter"beli"lah produk SHAKLEE, dan ter"jadi"lah ahli uitt.. ingatkan mahal s…

7 PERSOALAN TENTANG SID TERJAWAB

Image
siapa yang patut memiliki e-book ini ? -------------------------------------------------------------------
kepada sesiapa yang bukan ahli tetapi  berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai SID, tetapi berdepan masalah seperti berikut :
1. tak tau nak tanyakan pada siapa 2. segan nak tanya pada kawan-kawan 3. ada kawan2 yang SID shaklee, tapi segan nak tanya lebih2 sebab takut kena beli pulak... (hehehe.. ada ke kes macam ni) 4. takut nak tanya lebih, sebab nanti kena paksa jadi ahli (eh.. lebih kurang sama macam kes di atas..)
-------------------------------------------------------------------- anda memang seorang SID ??? boleh juga dapatkan e book ni.. kita share2 info yea...
---------------------------------------------------------------------- anda pengguna tegar SHAKLEE ?  dah memang2 sah kena baca e book saya ni...
------------------------------------------------------------------------
apa yang menariknya selepas baca e-book saya ni?? tiada wujud unsur paksaan, mahu pun ugutan supa…

APA KESAN SELEPAS AMBIK OMEGA GUARD??

Image
Ermmm...  mula ambik omega guard masa ada promo yang beli 6 percuma 1 tu...  kebetulan masa tu stok lecithin dah habis.. dah alang2 omega guard ada promo , sambar jelah kan....  nak kurus punya pasal.hehehe....
Kawan2 lain yang beli omega sebab breastfeed anak...  sebab elok untuk perkembangan otak anak juga. 
Kawan2 yang tengah pregnant pun ada jugak yang try omega ni.  Kiranya masa tu ambik dengan tujuan yang berbeza2lah..
Saya ... masih lagi dengan tujuan untuk kurus...





Apa yang saya rasa, omega bantu saya mantainkan berat badan.  Kalau dengan lecithin, berat saya kurang..  tapi denagn omega berat badan macam tu juga...  tak naik dan tak turun.  Kiranya berat mantainlah dengan pengambilan omega + alfalfa ni...
Kesan lain, kali terakhir saya sedut gas sebab athma , 30 oktober 2013.  Hari ni dah 15 april 2014.  Kiranya , dah lebih 5 bulan setengah saya tak ke hospital sebab masalah asthma sejak pengambilan omega.  Itu pun kadang2 miss jugak nak ambik.
Alhamdulillah.. perkembangan yang baik...  sebelum ni…

SIHATKAH SARAPAN KITA ???

Image
kebanyakan daripada kita, pagi-pagi je mesti ambik breakfast kan..  kalau untuk anak2 yang ke sekolah, dengan mengambil sarapan setiap pagi adalah pemangkin pelajar lebih fokus dalam kelas.
tapi anak2 saya semua tak nak breakfast sebelum ke sekolah..uish.. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi. saya pun macam tu jugak masa zaman sekolah dulu2...

cukup sekadar kalau ada fresh milk, minum lah seteguk dua.. seteguk 2 teguk tu pun kadang-kadang bergaduh suruh bagi habis. 



hubungi saya untuk mencuba ESP daripada SHAKLEE ni.. memang awesome.. RM150/ can. mampu menampung penggunaan sehingga 2 bulan. berbaloi2..
Azlina 013 7755256

Pengalaman berpuasa dengan esp

Image
Ramadhan tahun lepas... Setiap kali sahur, saya minum esp.. Sebelum tidur saya minum jugak..
Tak susah pun nak bancuh.. 1 sudu esp dengan air kosong Atau kalau ada fresh milk saya shake kan dengan esp Pergh..... the best part bila fresh milk tu sejuk... Mecam minum soya perasa vanilla
Setakat yang saya dah cuba.. Memang esok tu tak terasa letih yang kritikal Letih sikit2  tu normallah  kalau dah namanya balik keje, memang saya flat bila sampai rumah Sempat tidur sekejap sebelum memasak untuk buka puasa
Tapi tahun lepas ada perubahan nampaknya... Balik keje, saya terus ke dapur memasak Atau, kalau tak larat sangat..duduk rehat2 kejap, kemudian ke dapur Takdelah sampai tidur macam sebelum2 ni.. Mula2 tu peliklah pulak..
Baru saya perasan... Rupa2nya pengambilan esp secara konsisten, membantu saya lebih  bertenaga dan sihat sepanjang berpuasa
Satu fakta mengenai esp ialah, esp adalah pembekal sumber protein. Pengambilan protein yang cukup sebenarnya membantu menstabilkan hormon, membaik…