Posts

Showing posts from May, 2012

PERTANDINGAN KUCING TERCOMEL 2012

Image
25 Mei 2012
bukak 2 jer  facebook , ternampak petzilla post something kat wall dia... ada pertandingan kucing tercomel kat ANEKA , GURUN pada 26 maylah... wah!wah!wah!.. 26 may tu bukan esok ke?... nak masuk ke tak ek? errmm.. cuba jerlah.. bawak anak2 tengah cuti sekolah nie... tapi, yang mana satu pulak nak bawak pulak nie? takde preparation apa pun... ok... tanya Aneka, Gurun dulu nampak gayanya nie. ada kategori apa? barang apa kena bawak ? pendaftaran pukul berapa ?  tidurlah dulu... esok pagi pikir lain.. nak masuk bertanding ke tak....

26 Mei 2012
lepas subuh, check FB. yesss...., Aneka , Gurun ada reply soalan semalam. dia kata kategori terbuka. maka , kami decide untuk bawa si orang minyak dan akak si tembam saja... masuk 2 penyertaanlah kiranya nie.. 1 penyertaan kena sertakan 1 resit belian produk PURINA (min RM10). semua pembelian mestilah dari ANEKA, Gurun sahaja...
sampai di Aneka, tepat pukul 2.20 petang, terus kami ke kaunter pendaftaran. tu dia... no giliran kami, No. 1 d…

JANGAN NAK TIPU SAYA LAGI!!!

Image
01X262XXX : boleh bercakap dengan Pn. Azlina? (suara penuh confident)-  
                       pemilik suara (perempuan)


saya          : ya saya....


01X262XXX : saya dari  bank XXX card centre, ingin buat sedikit 
                   pengesahan. kad kredit pn. expired pada XXXX ?


saya          : ya.. (dahi sudah berkerut-kerut)


01X262XXX : pn. masih lagi pakai XXXXXX kad kredit ini ?


saya          : ya.... untuk apa ya pengesahan ni?


01X262XXX : untuk kami poskan VIP card.


saya          : takpe.. takpe.. saya tak berminat...


01X262XXX : tut..tut...tut........


saya           : ish.. ish.. ish..... bersopan santunnya perempuan nie..


JANGAN NAK TIPU SAYA LAGI... ini bukanlah teknik tercanggih pernah digunakan untuk mereka2 yang tak bertanggungjawab ni untuk mengecaj kad kredit pengguna tanpa disedari... dan ini bukanlah kali pertama saya terima call macam nie...
buat makluman pembaca, sekiranya kita tak kata apa2 dan setuju terima VIP card nie, dia akan tanya, no. kad kredit kita, no.  yang ada di be…

OWHH,,, HIMALAYAN RUPANYA JENIS NIE...

Image
serius comey ini kucing... owner dia nak jual.. tapi bukan di malaysia yer..


yang ini gambar diaorang gak.. eh! yang belakang sekali tu bukan anak kucing tau!! jangan salah tengok pulak 




hahaha.. ke garisan.. sedia.. mula....
kalau nak tengok lebih banyak gambar kitten yang cute-mute ni, boleh ler ke link ni....
COMEY kan!!!

HAHAHA.. NGANTUK SANGATLAH TU...

Image
tengoklah si comel nie... dah kejut2, bangun.. pas tu tidur balik... nak tidur balik pun masih nak ikut posisi asal plak tu.... ish!ish!ish!...

CUTE vs KESIAN

Image
Sebelum jatuh cute sangat... selepas jatuh kesianlah pulak.....

KUCING MAKAN BASIKAL

Image

FROM STUDENT WITH LOVE...

Image
Dalam ajarnya ada harapan.... dalam tegurnya ada doa... dalam marahnya ada sayang... dalam diamnya ada bijaksana...
SMS pertama yang diterima daripada student tahun ni. malangnya, tak tahu siapa yang hantar...  no. tel tak bernama...apa2 pun, jika dia terbaca entry saya nie, saya ucapkan terima kasih banyak2.
bukan banyak yang diminta oleh pendidik seperti saya nie... cukup sekadar tanda ingatan dan tanda terima kasih. 



BAJU TERPAKAI TAPI MASIH ELOK..

Image
Jom cuci2 mata tengok baju kanak2/ wanita yang masih lagi elok...tapi jangan expect baju baru yer, kerana semua ini adalah baju terpakai...  murah2 jer.. contohnya, untuk gambar2 nie, hanya RM15 sahaja untuk sepasang..

so, kalau nak tengok lebih banyak pilihan,  sudi2kanlah ke BLOG ini.. TQ..

KUCING TAK PANDAI MENGIRA ?

Image
Our lovely BIBI selamat melahirkan 4 ekor anak yang sungguh2 lah comelnya... 4 ekor, 4 warna berbeza dan semuanya betina...
asalnya, BIBI duduk kat dalam almari sebaik sajer beranak, then, 1 week after she found a safe place (maybe), which is under Syaza's bed to "keep" the kittens. 
memula, dia dah angkut seekor ke tempat baru, then we realized she tried so hard to remove the kitten.. we think we need to help BIBI in this case. we put another 3 kittens to the syaza's room (under the bed). when finished, we closed the  almari yang BIBI duduk mula2 tadi..
about 1 hour later, BIBI mencakar2 pintu almari.. membuatkan kami tertanya2, dia tak perasan ke semua anak2 dia ada di bawah katil? padahal dia baru jer menyusukan anak2 dia ....  ermm.. mesti dia ingat, dia baru jer tarik seekor daripada anak2 dia, so, lagi 3 masih tertinggal dalam almari. itu yang dia mencakar2 pintu almari nak ambik anak dia. kami bukakkan pintu almari untuk BIBI nak bagi dia puas hati yang takde…

LAKSA IKAN SEKOQ VS LAKSA UDANG?

Image
hai... kalau berblog tapi tak cerita pasal makanan tak boleh kan? 
mesti nak jugak ada sikit2 pasal makanan gitu!
kami di johor, laksa hanya dimakan di rumah (nak makan kena masak sendiri). begitu konsepnya.. 
tapi , bila duduk di kedah, dari pagi sampai ke malam, kebanyakan kedai makan menawarkan menu LAKSA. 
so, korang nak breakfast LAKSA boleh, nak lunch dengan LAKSA dialu2kan, nak supper LAKSA pun available tau ! perghhh.... dasyat kan??
mai nak habaq... kalau mai kedah, especially area alor setar, sila2kanlah singgah pekena LAKSA IKAN SEKOQ... (macam yang keluar kat KOSMO tuh). 
apa bezanya dengan laksa lain? kelazatannya the bestlah,  serta ditambah seekor ikan untuk satu pinggan. 
setakat minggu lepas, harga masih lagi kekal RM3.00 sepinggan. cubalah.. confirm teringat2...  gambar di atas kami snap masa laksa nie baru sampai kat meja...  5 minit kemudian toksah ceritalah... licin... clear...
pssst..... nak bagitau  1 rahsia nie.. kat sini kan..
kalau nak tambah laksa free tau, tapi kalau n…