Posts

Showing posts from July, 2011

SAYA, PENYIMPAN MOHOR BESAR RAJA-RAJA...

Image
rasa2nya, dari umur 7 tahun (masa tu baru tahu apa erti tengok anak bulan) sehinggalah tahun lepas, penyimpan mohor besar raja-raja nie masih orang yang sama. pendek kata, daripada saya masih darjah 1, hinggalah dah beranak 3 nie, ayatnya masih sama, cuma tukar tarikh jer...
namun begitu, keadaan sudah banyak berubah. jika dulu, pengumuman puasa/raya ini ditunggu-tunggu. kalau tak dengar pengumuman nie, macam tak sah rasanya puasa esok hari. kalau terlepas dengar kat radio, tunggu pulak tv... punyalah hebatnya pengumuman nie. lepas tu, semua ahli keluarga berkumpul depan tv. kalau untuk pengumuman raya, kalau malam tu tak nampak anak bulan , semua2 pakat jawab "alaaa...........". pernah ada 1 tahun tu, pada hari tengok anak bulan (tak ingatlah pulak, tapi awal tahun 90-an), suratkhabar utusan siap keluar front page dan tambahan 1 lagi page di dalam, bercerita mengenai pusingan bumi mengelilingi matahari dan semua cerita mengenai planet2. dalam paper tu diceritakan jangkaan ba…

NETBOOK BARU? HANYA RM750...

Image
dulu2, orang2 tertentu jer yang perlukan computer, tapi sekarang semuanya sudah berubah... hampir semua orang ada laptop, dan trend terkini beralih kepada netbook.
jadi, bagi memenuhi permintaan ramai, saya tawarkan harga special untuk kali nie... netbook hp mini BARU... hanya RM750. lagi sekali..BARU tau! bukan yang dah guna... ada sekali ngan warranty dari HP , untuk 1 tahun lagi.. battery 6 cell.
ini spec netbook tu.... so layan...
HP Mini 110-3601TU Netbook

Specifications:

Operating system - Genuine Windows® 7 Starter 32
Processor - Intel® Atom™ N570, 1.66 GHz, 667 MHz FSB
Chipset - Intel® NM10 + ICH8m chipset
Standard memory - 1 GB 1333 MHz DDR3 (1 x 1 GB)
Internal drives - 320 GB SATA (7200 rpm)
Display size (diagonal) - 10.1" WSVGA LED HP Anti-glare Display
Display resolution - 1024 x 600
Graphics - Intel® Graphics Media Accelerator 3150 (shared)

Ports:
1 VGA port
1 headphone-out/microphone-in combo jack
3 USB 2.0 ports
1 RJ45 ethernet port

Slots:
Multi-in-1 integrated Digital Media Reader…

ULANG TAHUN YANG KE 32...

Image
HUHUHU... sudah 32 tahun ka? sudah semakin tua ka? aduhai...
first of all, semestinya bersyukur allah bagi bernafas sehingga mencapai ke 32 tahun. banyak dosa dan pengalaman dilalui. semoga yang mendatang akan semakin baik daripada hari2 sebelumnya. semoga dimurahkan rezaki dan ditetapkan iman... amin
seorang ustaz pernah bercerita di radio, tidak sesuai ucapan selamat panjang umur diucapkan ketika menyambut ulang tahun kerana yang pastinya umur semakin meningkat dan umur semakin pendek setahun...

PUAS HATI..

Image
alhamdulillah... dalam kesibukan yang tak terungkap dek kata-kata, akhirnya siap juga kerja-kerja yang tersenarai. lebih kurang tinggal 40% jer lagi... sekurang-kurangnya takdelah banyak sangat yang tertangguh...
owh.. next week anak-anak ada ujian ke-3. semoga semua soalan dapat dijawab dengan baik sebaik mereka semasa menonton tv...hehehe... masalah sunggguh bila tiba bab tv. serba salah dibuatnya... menonton yang ada hadnya senang disebut, bila tiba bab implementasinya failed....

doa di pagi jumaat minggu ini, semoga dimurahkan rezeki dan mendapat rezeki yang halal, dipermudahkan segala urusan dan semoga anak2 mendapat hasil apa yang telah mereka usahakan. insya-allah....

SAPE KATA JENJALAN TAK SERONOK?

Image
sape kata gi makan angin tak seronok? sape kata? mana ada sape2 katakan??? maknanya seronoklah pi makan angin tu....
bukti keseronokan tu boleh dilihat melalui gambar kat atas. bukan ke gambar tu memberitahu 1000 cerita. rakyat johor dah lama sampai ke danga bay atau nama melayunya "teluk danga", tapi kami baru jer sampai.... hehehe... rakyat johor tak berapa nak johor dah nie. malangnya kami tak jumpa pun sebarang keseronokan yang diperkatakan tu.... takkan kami pi salah tempat kot?
apa2 pun , untuk mengubat hati kami pi ke zoo. tak jauh dari danga bay tu.. gambar2 kat zoo??? next post akan diupdate...

myMetroDapat kembar 3 selepas 6 tahun

Image
myMetroDapat kembar 3 selepas 6 tahun
tahniahlah untuk pasangan cikgu nie.. kembar 3 tu...so cute.. 2 girls.. and a boy... hehehe... teringat plak kenangan masa afiq nan kecik2 dulu berat pun 2 kg jer sorang... apa2 pun welcome to the clublah cikgu yer...