Posts

Showing posts from April, 2011

YUSRY DAN LISA SURIHANI???

Image
gambar di ambil dari google dan telah diedit di photovisi.com
pecah rekod hari ini, tetiba ada post pasal artis dalam blog saya. mengapa???? kerana isi rumah saya semuanya meminati lisa surihani, dari yang berumur 8 tahun hingga membawa kepada yang berumur 33 tahun?? hah? sape itu yang sudah berumur 33 tahun? sudah ada seorang isteri dan 3 anak pun masih minat lisa surihani ka?? adoiii....
dan pastinya, ramai lagi isi rumah yang mengenali dan meminati lisa surihani, apatah lagi sejak ada cerita zoo kat astro ceria, mari menari di astro ria dan beberapa filem serta rancangan lain yang tak sempat pun nak diupdate di sini.
maka , kecewalah lelaki2 di luar sana bila tau pasal hubungan mereka berdua.... jika benar bagai dikata , semoga hingga ke jinjang pelamin hendaknya... apa yang boleh dikatakan ialah mereka berdua sama cantik sama padan, bagai pinang dibelah dua, bagai cincin dengan permata dan lain2 lagi perumpamaan/ peribahasa yang setara dengannya.
Sayur kucai sayur tumis
Gat…

TERIMA KASIHLAH BEBANYAK EN.NUFFNANG..

Image
akhirnya, setelah puas menunggu,menuunggu dan terus menunggu, nuffnang bagi jugak RM0.15 dia kat saya... lama tu tunggu! consider it sebagai pembakar semangatlah nie walaupun churpchurp dah masuk RM7 dah...


RM 0.15 pun sape yang saje2 nak bagi kat kita ye tak? kalau tak usaha mana nak dapat walaupun RM0.10. sedangkan peminta sedekah pun berusaha menadah tangan baru orang bagi sedekah kat diaorang, apatah lagi kita yang sihat walafiat nie...


apa2 pun situasinya, usaha,,,usaha... usaha....

GOOGLE PAU SERAT!!!

Image
hehehe... entri pasal pau serat yang ke-2. one of my friend told me, dia dah beli pau serat which i told her previously... she bought the one with kacang merah, RM 1.20. sedap katanya......
so, after that, i thought nak googlelah adakah terdapat jualan pau serat di mana2 selain pau serat di RnR Gurun. but, what a big surprise memang tak banyak yg google dapat search mengenai pau serat dan the most unbelievable is my blog about pau serat is no. 7.... oklah tu! search lain dapat lain....

TUDUNG BAWAL

Image
SALAM JUMAAT ...


hari nie adik2/kakak2/makcik2/puan2 pakai tudung fesyen yang macamana yer? yang pasti mesti tudung yang menjadi pilihan adalah yang terbaik dari kaca mata masing2 kan...

ermm.....dah lama tak bernew entri di sini... bz tak boleh nak dielakkan minggu ni. apa2 pun, di hari jumaat nie mari bercerita mengenai tudung.

pemakaian tudung, bukan sahaja di malaysia, fesyennya berubah2 mengikut masa. pernah di satu ketika tudung bawal jadi ikutan, sejak 2 tahun kebelakangan nie tudung awning pulak ambilalih tempat tudung bawal ni. tudung awning tu apa? ...hehehe... macam gambar kat atas sebelah kanan tu... tak taulah kalau ada orang lain panggil tudung tu dengan nama lain yang lebih canggih, sila2 lah share kat sini k! dan kemudian datang pulak tudung syria, terkini (kalau saya tidak ketinggalan zamanlah) fesyen pemakaian selendang yang melilit-lilit tu pulak... senang cerita, pemakai selendang yang baru hendak mencuba2 pakai selendang, takkan cukup setakat percubaan pertama kan...…

TULIS NAMA ATAS PASIR....

Image
jika merujuk tajuk entri di atas, maka gambar2 diatas sudah pun bercerita bagi pihak kami. persoalannya, mengapa kita sering berbuat demikian ? (menulis nama atas pasir)
anak2 kecil pun dah pandai berbuat demikian. as long as benda yang ditulis tidak menyalahi mana2 hukum/ undang2 mahu pun mengecilkan hati mana2 pihak, it's ok !
ermmm... masih lagi tidak menjawab soalan? mengapa kita mesti menulis nama di atas pasir? nak dikatakan kekal, sudah tentu bila air laut pasang tulisan akan musnah. kalau macam tu lagi elok toreh jer nama di atas pokok getah. getah pun dapat, nama pun kekal terpahat.

whatever it is, setakat untuk bergambar sakan macam kami, tiada salahnya...asalkan tulis nama sendiri 1000x pun tiada menjadi masalah besar bagi negara.sekurang2nya tidaklah dikatakan anda menjadi pelaku bagi kesalahan vandalisme.

maybe, menulis di atas pasir boleh dijadikan terapi berkesan bagi sesaper yang hobinya suka sangat menconteng meja, dinding kelas, tandas awam mahu pun di bawah jambata…

THANKS A LOT, SARA !!!

Image
macamana nak buat signature setiap kali kta buat entry... apa tu signature? cuba tengok kat bahagian paling bawah entry nie.. nampak tak sign? ok.. ada sesaper nak tau buat sign tu macamana ? boleh click di sini... terima kasih bebanyak ye SARA!!! banyak yang akak belajar dari kamu...

MY BOYS...

Image
hasil daripada picnik.com....