Followers

Saturday, December 3, 2016

SENARAI SABUN YANG TIDAK MENGANDUNGI BAHAN KIMIA MERBAHAYA.

harga barang naik memang out of our control ?

so..
what we can do ?

penjimatan dari segi penggunaan.
macamana tu ?
guna macam biasa.
kuantiti yang digunakan sedikit drpd biasa...
tapi kesannya lebih baik berbanding sebelum ni.
haa..
inilah penjimatan dr segi penggunaan namanya...

shaklee healthy home set ini juga bukan sekadar jimatkan penggunaan..
jimatkan duit..
malah banyak lagi cerita tersembunyi mengenai sabun yg anda tak tau.
jom akak sharing
kisahnya..

contoh  1:
kalau sebelum ni kita beli 2-3 kali sabun basuh pinggan dalam masa sebulan.
kalau pakai lebih sikit..
mak aiii..
melekat di pinggan mangkuk , gelas bau sabunnya.
tapi..
dengan dish drop..
guna beberapa titik je..
confirm clear sinki kita.
takde hal lah setakat lemak melekat akibat rebus sup tulang tu..
😄

contoh 2 :
anak2 kita selalu kena gatal2 di badan..
mudah naik ruam pada kulit.
dapat asthma.
selalu kita blame makanan.. habuk.. cuaca..
tapi taukah anda ?
kandungan sabun jenama lain mempunyai bahan yang trigger sakit2 di atas pada anak2 kita ?
kesian kan pada anak2.. dan family khususnya utk kesan jangka masa panjang.
sebab tu akak pakai fresh laundy . free toxin, free phosphates and no hazardous chemicals.
tak percaya ?
cuba google phosphate tu apa ?
🤔
tengok bahaya me idok ?


contoh 3 :
selama ni pilih dan beli softener , sabun , pencuci lantai berdasarkan bau..
yang paling wangi.. itulah yang kita angkut masuk trolley.
tahukah anda..
wangi2an itu dihasilkan dr bahan kimia ?
sedangkan dengan healthy home set shaklee ini hampir tiada bau ok !
yang ada hanyalah  clean-smelling semata-mata.


contoh 4 :
berapa jenis sabun kita pakai kat rumah untuk tujuan pembersihan ?
sabun toilet..
sabun basuh sinki..
sabun cermin..
akak ?
basic h tu saja dah cukup untuk akak guna kan bagi  semua tujuan permbersihan ...kecuali basuh pinggan dengan baju jea akak tak guna basic h..
😆

itu baru setakat contoh 4 cerita.
kalau korang ada cerita lain  nak share mengenai pengalaman guna healthy home set shaklee boleh share di ruangan komen..
silakan yea..

because sharing is caring !


Anda tercari2 sabun yang mempunyai ciri- ciri seperti berikut :


📌*safe* (non toxic, hypoallergenic, no chlorine, no hazardous chemicals)

📌*powerful* (tough on greese, concentrated)

📌*green*  (natural, derived from corn and  coconuts, biodegradeable, no phosphates, no dyes, recyclable packaging, safe for septic systems)


dapatkan rangkaian *set healthy home shaklee* :


*BASIC H ORGANIC SUPER CLEAN CONCENTRATE*
*rm46*
~ thousand of uses / multi purpose (lantai, kereta, kasut sekolah , oven, mainan anak2 , tingkap, perabot, barbecue grill, dll)
~use on any washable surface (indoor @ outdoor)
~16 ounces makes 48 gallons of super powerful cleaner



*DISH WASH  CONCENTRATE*
*rm28*
~mild on your hands
~perlukan hanya beberapa titik je bagi memastikan sinki anda clear dr pinggan mangkuk kotor
~dibuat dr kelapa DAN jagung
~buat basuh buah @ sayur juga
~buat rendam puting serta botol susu anak pun lagi bagus dan selamat



*FRESH LAUNDRY*
*rm80*
~ sabun basuh baju
~ baju tak bau hapak, especially musim hujan
~ baju putih bertambah putih, tak memudarkan warna baju
~ sekotak - boleh tahan sampai 2 bulan atau lebih



*SOFT FABRIC CONCENTRATE*
*rm40*
~ pelembut kain
~ mengurangkan kedut pada baju
~ control static cling ( supaya senang nak iron)
~ clean - smelling


sila2 call / sms / whatsapp akak di no tertera untuk dapatkan produk pembersihan yang selamat, menjimatkan, powerful serta menyokong kempen GO GREEN sangat - sangat.


ina
013-7755256


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...