Followers

Saturday, October 22, 2016

APAKAH IMPIAN ANDA YANG TIDAK KESAMPAIAN ?

Tu tak cukup duit gajilah tu sebab tu sibuk2 meniaga?
Ko sibuk2 nak jual produk kesihatan dah kenapa ?
Nak ambik alih keje doctor pulak ke ?
Soksek...soksek..

Semua orang kan ada impian memasing.
Tipu lah kalau tak pernah berimpian hatta sesaat sekali pun (ok.. mimpi masa tidur boleh abaikan 😜).

Ada orang tau dah..
Dengan gaji dia dapat bulan2 tu tak mampu nak realisasikan impian dia.
Sebab tu dia cr side income.

Ada orang..
Gaji cukup.
Tapi cukup2 tu jelah!
Disebabkan lama sangat dah berada di comfort zone..
Maka nak transform kepada rutin baru, task baru, tjawab baru..
Pada mereka ni semua bebanan.
Tak sanggup nak buat.
Padahal cuba pun tak lagi..
Macamana boleh kata tak sempat, tak tau, tak reti kan ..


Dan bagi mereka yang dah berasa tak selesa..
Maka part - time job ni membantu sangat2.

Ada beberapa ciri orang tu in financial trouble.
Tapi ..
Tak perlu lah tunggu semua ciri tu wujud, baru nak sedar.
Kalau rasa2 dah ada 1-2 signs pun boleh refer pada AKPK.
Salah satu sign nya ialah "living from paycheck to paycheck"

Ada juga full-time housewife yang memang bulan2 suami bagi duit gaji.
Tapi kena ingat..
Tak semua suami mampu bayar gaji macamana majikan lama bayar pada isteri2 mereka.
Maka lagi sekali part-time job ni main peranan penting pada mereka.
Percayalah..
Belanja guna duit sendiri ni lebih puas hati tau !

dan...
wujud jugak golongan yang perlukan business macam2 ni untuk dia hilangkan stress di tempat kerja.
yang ni saya sokong sangat2.
sebab...
masa business lah kita akan jumpa dengan macam2 orang..
handle macam2 perangai yang kadang2 kita leh apply bila berurusan dengan staf kita.

Disebabkan ada macam2 jenis manusia yang berbeza2 kat dunia ni..
Ada impian masing2
Maka peluang berbisnes terbuka luas depan mata.
Samada kita sedar atau tak je.
Samada kita nak ambik peluang atau tidak je..

Kalau itu bukan priority utama kita..
Mesti ada satu kepuasan kan bila kita boleh tgk orang yg kita consult tu lebih sihat..
Bertenaga...
Kembali sihat..
Itu 1 kepuasan lain pulak tau !!



So ..
Petang ni akak nak declare..
Sesiapa yang masuk salah - satu  kategori 👆  ..
Dan perlukan mentor..
Boleh pm / WA / call akak  untuk kita sama2 menuju ke arah kejayaan.

Ina
013-7755256

#cintaturbo5
#tsunamishaklee
#hunt2shaklee



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...