Followers

Friday, September 16, 2016

SUSAH SENANG BERNIAGA : 7 SEBAB KENAPA SUSAH SANGAT NAK BERNIAGA SHAKLEE NI ?

susah senang berniaga



shaklee JB.
rasanya dah hampr 2 bulan tak jejak kaki ke sini.
3 tahun dah mengharung susah senang berniaga dengan shaklee.
kenapa dah lama tak ke sini ?
biasanya order online je..
dengan charge RM10.60, paling cepat, sehari selepas order melalui online barang dapat dah.

sistem delivery barang daripada shaklee sehingga sampai pada customer memang saya salute sangat-sangat.

laju yang amat.
barang pulak diletak dalam kotak elok-elok.
takde rasa gerun barang kita pecah atau supplement hancur bila sampai pada customer.

tu yang rasa tak sabar je nak bukak kotak shaklee bila parcel sampai..
walhal dah tau isi dalam ada apa.
hahaha..


kadang-kadang sampai tak sempat update tracking no pun  pada customer..
tapi barang dah sampai dulu.
punyalah berdesup shaklee proses order kan ?
hehehe..

susah senang berniaga

macam kes order yang ni lah.
tak sempat akak update tracking no dik.
tau2 parcel dah sampai pada tangan tuannya.

ini salah satu sebab saya masih bertahan dalam berbisnes shaklee ni.
sistem stok keluar masuk.
sistem penghantaran.
efisien sangat-sangat.
memang memudahkan saya yang duduk jauh dari branch shaklee terdekat (hampir2 jam perjalanan dari mersing).


susah senang berniaga


sebab tu kalau ada yang tanya "Susah ke berbisnes shaklee" ?
jawapan saya "Taklah.."


1. Produk dah sedia ada..
    Bertaraf dunia lagi.
    boleh rujuk SINI


susah senang berniaga
2. Susah ke berbisnes shaklee ?
    Modal tak perlu ribu riban.
    hanya bayar member fees bernilai RM79.50, anda layak menikmati      
    keistimewaan sebagai ahli.


3. Tak perlu simpan stok.
    kalau ada yang order, shaklee poskan kepada customer bagi pihak kita.
    kita ? menghadap komputer .. order online saja.
    tak perlu payah2 nak cari tempat parking depan pejabat pos, atau buang   
    masa beratur di kaunter pejabat pos.

4. Susah ke berbisnes shaklee ?
    Tak payah susah hati nak buat lab test bagai ..
    Shaklee sendiri spend berjuta utk tujuan R&D untuk tujuan itu.


5. Susah ke berbisnes shaklee ?
    Customer sekarang dah bijak2 belaka.
    Yg contact kita tu biasanya dah membaca .. 
    buat kajian bagai sebelum tanya harga produk.


6. Susah ke berbisnes shaklee ?
    Sapa nak ajar ?
   Nasib baik ada group coaching.
   Ada pakar nutrisi shaklee yg boleh drujuk.
   Ada kelas online /offline
   ada master yang boleh dirujuk sebarang permasalahan yang timbul.


7. Susah ke berbisnes shaklee ?
    Susah..
    akan jadi susah sebab kita tak pernah cuba nak memulakan langkah   
  pertama, cuba nak keluar dari kepompong / zon selesa.
    Dan yang paling susaj kalau  kita sendiri tak nak cuba produk shaklee yang 
    bertaraf dunia ni 


😊


-------------------------------------------

Ina
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...