Followers

Saturday, September 10, 2016

PULAU AUR [ ESCAPE MISSION]


ESCAPE MISSION : PULAU AUR

aishh..
nama je orang Mersing.
Pulau Aur pun tak pernah sampai...
tulah.. yang jauh-jauh nampak cantik.. 


meh layan dulu video kecantikan pulau aur.







kami one  family..
kalau plan nak pergi bercuti ni memang ada 1 tabiat !!
tak mau tempat yang penuh dengan orang...
dan yang penting tak mau bersesak-sesak dengan segala jenis ragam manusia, bangunan mahu pun kenderaan.

lebih-lebih lagi bila doktor pesan pada kami supaya jauhkan nan dari crowd serta tempat yang boleh buat dia stress.

dan sudah semestinya..
kami akan pilih ke pulau yang tak ramai orang.
pulau yang memang ada keindahan alam semata-mata. 
maka.. 

pula aur adalah pilihan paling tepat untuk kami pergi bercuti dengan anak-anak dalam masa terdekat.
kami pun duduk area mersing jea..
kalau setakat naik dr jeti mersing, dekat sangat-sangat dengan rumah kami.


anak-anak kami ???
walaupun duduk dekat laut.. 
dorang masih lagi pantang tengok air laut..
kalau setakat basah kaki tu bukan anak-anak kami tau!!

berendam 2-3 jam tu memang betul anak-anak kami..
hehehe...

khabarnya ada air terjun juga kat sana !!
wow!! ini memang kami suka !!


dan ada kubur lama..
yang ni si kakak mesti suka sebab cita-cita dia nak jadi penulis novel cerita seram.. 

kerlas kau nak !!

since kami anak-beranak pun dah masuk kategori dewasa semuanya..
maka bajet ke sana pun haruslah dewasa jugak kan !!
bajet 3 hari 2 malam termasuk makan, minum, mau ribu riban jugak !!

so, tabung ke PULAU AUR tu haruskah dipikirkan dari sekarang..
NO..NO..NO... duit gaji tak mau usik okeh!!
nak berjalan tanpa sekelumit rasa menyesal kena guna duit lain..
aikkk... duit apa kan !!

ok.
bermula bulan ni..
kita bukak tabung PULAU AUR menggunakan cash bonus yang shaklee bayar kat kita tiap-tiap bulan tu ..
best tau... jalan-jalan pakai duit orang bagi ni!!!


btw, bagi yang takde idea nak tanya sapa mengenai pakej ke pulau aur ni .. 
boleh try tanya pengusaha chalet di sana.
salah sorang yang komen mengenai post pulau aur saya ni di FB.



PULAU AUR


siapa-siapa yang dah pernah sampai ke pulau aur tu..
meh ler sharekan pengalaman korang kat sana.
boleh kami jadikan panduan nak ke sana nanti.



XOXO,


---------------------------------------------
Ina
013-7755256
pengedar shaklee mersing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...