Followers

Saturday, September 10, 2016

LANDMARK STUDY SHAKLEE. PRODUK LAIN ADA TAK ?


PART 1 : LANDMARK
pernah dengar perkataan landmark ?
landmark study ? 
apa tu ..
landmark je kita tau lah !!


selalu kalau kita sesat ...
tak sampai-sampai tempat nak dituju.
landmark ni mainkan peranan penting.


contoh ?
susah beno cari rumah ko ni ?
dah berpuluh kali pusing taman ni tetap tak jumpa.
alah.. cuba ko cari pasaraya pelangi.


rumah aku sebelah pasaraya pelangi.
aa... gitteww.
so pasaraya pelangi tu lah landmark bagi rumah hamba allah ni.


dah tu ?
kalau shaklee's landmark study ni apa pulak ?


landmark study shaklee


kronologinya bermula  bila roger barnett memohon pihak ke -3 (yang takde kepentingan dalam shaklee) iaitu Dr. Gladys Block dan teamnya daripada University of California untuk membuat kajian mengenai mutu produk shaklee.


landmark ini akan menjadi rujukan bahawa bila sebut je.. owh.. tu shaklee tu.. sebut je yang ni.. owh.. shaklee lah tu..


lalu kajian dijalankan ke atas 1000 orang yang terdiri daripada pengguna shaklee, pengguna supplement jenama lain dan yang tak makan supplement langsung.


dan hasil kajian tersebut akan diterbitkan walaupun keputusannya menunjukkan produk shaklee ni tak bagus.
tiada yang terselindung.


kenapalah roger barnett payah2 nak buat benda ni ?
supaya tak syok sendiri lah...
kita sendiri punya barang, confirmlah kita sendiri kata bagus.
eh!eh! macam masuk bakul angkat sendiri kekdahnya.

tapi roger barnett tak nak lah macam tu..
so dia request untuk  mintak pengiktirafan daripada pihak ke -3 yang kata "YES ! produk shaklee memang bagus !"
kerlass kan !!
produk lain agak-agak berani tak buat macam ni ?


ok..
kita sambung cerita PART II PULAK KAT BAWAH NI.
apa dapatan daripada hasil kajian Dr. Block and the team ke atas 1000 orang ni.
laporan Dr. Block menunjukkan bagus atau tidak produk shaklee ni ?



PART 2 : LANDMARK

di atas kan saya dah cerita kenapa Roger Barnett nak nak sangat pengiktirafan daripada pihak ke-3 mengenai shaklee ni.
supaya dia tak syok sendiri lah tujuan utamanya mengenai mutu produk syarikat.

landmark study shaklee



lalu, Dr Glady Blocks and team telah melakukan kajian ke atas 1000 orang.

so, hari ni saya nak kongsikan apa jadi dengan research Dr. Blocks tu ?
sila rujuk graf ye..

kajian dijalankan ke atas 3 kategori berbeza.
1 - yang tak pernah consume apa2 supplement (biru)
2- consume supplement bukan shaklee (merah)
3- consume shaklee (hijau)

so, apa findingnya ?
findingnya ye...
chewah...
bahasa harus sejajar dengan discussion tau !




ok..
daripada graf , 

jelas menunjukkan pengguna supplement shaklee mempunyai risiko paling rendah untuk mengalami :
diabetis, 
sakit jantung, 
stroke, 
triglycerides (Having a high level of triglycerides, a type of fat (lipid) in your blood, can increase your risk of heart disease) dan 
homocysteine   (High levels of homocysteine are related to the early development of heart and blood vessel disease). 

manakala, kandungan kolsterol baik iaitu HDL berada paling tinggi tahapnya pada pengguna shaklee. 

best kan? bukan calang-calang produk kita nak ambik ni.


dan dapatan daripada kajian itu juga menunjukkan..
agak memeranjatkan apabila golongan yang consume suppelement..
tapi bukan berjenama shaklee..
lebih berisiko tinggi untuk menghidap diabetis, stroke dan mengalami sakit jantung berbanding pengguna shaklee .. even lebih tinggi risikonya jika nak dibandingkan dengan golongan yang memang tak makan supplement langsung.


so, apa implikasi reserach ni kepada kita as pengguna dan bakal pengguna shaklee ?

1. harus ler bertuah.
sebab kita punya produk bukan calang-calang produk.
yang terbukti keberkesanannya.
bukan produk syok sendiri.
tapi dapat pengiktirafan daripada pihak ke-3.

pengguna shaklee sedia ada.. keep it up.

2. jangan seronok-seronok.. beronon-ronok ambik supplement jenama lain yang kita sendiri tak tahu kualitinya. kesannya ? dapat dilihat daripada dapatan hasil kajian Dr. Block dan teamnya yang sangatlah memeranjatkan bagi golongan ini.


3. yang tak pernah ambik apa-apa supplement tu ? 
saya cadangkan anda cubalah produk ini. 
produk berkualiti dunia. tada landmark study. halal. lulus KKM. serta dibuat dari bahan semulajadi.


agak-agak produk lain berani tak serah diri macam roger barnett buat ni ?

of course..
bagi yang selektif dalam membuat pilihan produk terbaik untuk digunakan.
apatah lagi yang perlu dimakan, ditelan atau diminum.
pilihan produk terbaik dah tentu produk yang penghasilannya tidak diragui.
yang penghasilannya disertai saintis2 dunia.
shaklee.
satu-satunya produk yang mempunyai landmark study.
sila rujuk link di bawah mengenai landmark study ini.

SHAKLEE DIFFERENCE :
1. Everything we do has been designed In Harmony with Nature®. 
2. Our products undergo a screening process that surpasses even the standards of the United States Pharmacopeia
3. Our products are backed by 71 patents and patents-pending, and over 120 published scientific papers and presentations
4. We stand behind our products with a 100% money-back guarantee – no questions asked

so bila dapat tau kelebihan produk shaklee ni.. memang saya appreciate sangat-sangat.
apatah lagi selepas tengok tahap kesihatan pengguna shaklee yang dah cecah berpuluh tahun seperti master hj. roslan.

cuba tengok antara kotak-kotak  serta botol-botol shaklee yang disimpan oleh master di rumahnya.

landmark study shaklee


but  as a Muslim..
supplement supplement juga..
namun dalam masa yang sama.. 
berdoa kepada Allah agar dikurniakan kesihatan yang baik.
semua pun atas izin Nya.
Insya allah



-------------------------------------------------
Ina Hamdan
Pengedar shaklee mersing
Penghantaran ke seluruh Malaysia
013-7755256

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...