Followers

Thursday, September 15, 2016

CIRI-CIRI UNIK VITAMIN C SHAKLEE YANG TAKDE PADA JENAMA LAIN


VITAMIN C


APA YANG BEST SANGAT VIT C SHAKLEE NI ??
Alaa...
Vit c yg sebotol tahan 6 bulan tu.
Yang sebiji vit c dia = 7.5  biji buah.
Jadi setiap  1 jam, vit c ni akan auto- released vit c dalam badan kita bersamaan nilainya dengan 1.5 biji buah.
5 jam X 1.5 biji buah = 7.5 biji buah
meaning, sebiji vit C ni akan kekal dalam badan kita selama 5 jam.


vitamin C shaklee ni dibuat  daripada jagung tau!
tak sama macam vitamin C di pasaran.
kenapa jagung ?
supaya orang yang ada gastrik pun  boleh consume vitamin C ni sebab tak masam.

kalau rajin pun boleh buat masker pakai vitamin C ni haa..
orang sibuk cucuk vitamin c, kita pulak masker kan aje.
haaa.... best kan ? 

Kerlass vitamin C mak haa..
Ok.
Kenapa dr dulu sampai sekarang kena mantain ambik vitamin C ni ?


Sapa kenal saya masa duduk hostel dulu2 .
Pagi2 saya akan bersin..
Mau sepelaung jugak orang akan dengar bersinan saya tu.

Kalau nasib tak baik dia akan disusuli dengan running nose.
Kena pulak masuk lecture hall yg sejuk giler.
boleh bayangkan tak macamana keadaannya ?


Bukan takat tu jea. 
Jangan cuba2 kebas habuk depan muka tanpa tutup hidung.
Demam ler jawabnya tak lama lepas tu.


Alhamdulillah..
Sejak join shaklee ni salah satu produk yg saya konsisten vit C ni lah.
Kesannya..
Takde dah bersin tak tentu hala tu ..
Hehehe..
Especially pagi2.
Kalau kena habuk ..
Masih lagi bersin.
Tapi taklah sekronik dulu.
Hidung masih lagi mampu sedut nafas tanpa halangan.


Banyak lagi kesan ambik produk shaklee ni.
Tapi hari ni saya cerita vit c dululah.

Sayang ketat2 vit c ni !!

lain orang lain pulak kesannya.
ambik vitamin C jugak, tapi jeragat dia pulak yang makin pudar.
uiii.. seronok kan !!


VITAMIN C


testimoni lain Vitamin C:

VITAMIN C



ini saya panggil sebagai first aid kit shaklee di rumah..
kan... wajib ada Vitamin C ni.
diambil sementara nak jumpa doktor jika keadaan masih tak elok.



VITAMIN C

lately saya perasan... dah tak boleh sangat nak makan sotong macam dulu2..
hahaha...

faktor usia kan ?


asal makan sotong je gatal2 1 muka.. 
saya telan dulu alfalfa 3biji..
kemudian tidur.
eh ! bangun esok pagi macam takde apa2 terjadi pun..
💊vit C tu memang ambik tiap2 hari.
tapi kalau ada antara kami yang sakit tekak kat rumah.. selsema.. saya suh dorang ambik vit c setiap 5 jam sekali.
alhamdulillah..
tak melarat.
🍵haaa..
lagi satu ni memang WAJIB ada.
kalau badan dah mula seram sejuk ..
asyik2 bersin..
betis rasa sengal2.
jangan banyak cakap dah..
bancuh 1 sachet biji labu (nutriferon) tu dalam air.
minum... dan rest !!
lega demam ..

tapi kalau masih berlanjutan sakit tu..
jumpa lah dokor jugak.
asal makan ubat ikut preskripsi doktor tak jadi masalah..

yang penting kesihatan harus dijaga.
bukan berserah !!!
dijaga.. 

kemudian tawakal..
itu lebih baik




-----------------------------------------------
Ina Hamdan
013-7755256
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...