Followers

Wednesday, September 14, 2016

ANAK SELALU SAKIT. APA HARUS IBU-IBU LAKUKAN ?

anak selalu sakit


keutamaan kesihatan anak-anak sempena raya nanti masih lagi jadi priority bagi mak-mak kan ?
betul tak ?



kena pulak demam masa nak balik kampung ?
tak ke naya ?
ingatkan dapatlah anak-anak main sakan dengan sepupu masing-masing..
rupanya anak kita je terbaring raya-raya ni.
sedih kan..


sebab masa raya lah anak-anak kita akan jumpa dengan sedara-mara.
main tak hengat dengan sepupu-sepupu bila balik kampung.



kalau tak dia yang berjangkit sakit dengan orang..
takut-takut anak kita pulak yang tukang bawak sakit.

mintak dijauhkan lah yea..


perisai untuk anak-anak WAJIB ada.

bukan perisai baju besi tau !


perisai nak bagi bagi immune system anak-anak setara ULTRAMAN atau POWER RANGERS atau SURIA PERKASA HITAM atau setara BIG BOSS dalam descendent of the sun (eh..eh...  apa kaitan ? hahahha...
 )


dan raya-raya nanti ..

takde sempatnya kita nak sekat minum makan anak-anak kan ?
air sejuk tu memang tak larat nak halang dah rasanya..

sebab berjalan mana-mana pun kebanyakan kita hidangkan tetamu dengan air sejuk.


sebagai perisai..
nak elak selsema, batuk..
elok sangat  bagi anak-anak vitamin C dan omega.



ANAK SELALU SAKIT

omega guard tu elok untuk kesihatan paru-paru anak-anak.




ANAK SELALU SAKIT



vit C- pulak dah tentu nak bagi sistem pertahanan anak kita makin kebal.



ANAK SELALU SAKIT

nutriferon biji labu tu pulak kena stand-by in case tetiba malam-malam anak-anak demam...

klinik/ hospital pulak jauh..
kalau ada klinik dr. melayu berdekatan of course lah cuti raya jugak kan ??



ibu-ibu pun..
bila anak-anak sihat..
takdelah susah hati masa raya nanti.

ibu-ibu bolehlah minum tonik awet muda vivix pulak dengan dengan senang hati !!!


saya suka jika dapat kongsikan testimoni nutriferon yang bagi saya super duper awesome ni!




ALLERGIK, ANAK SELALU SAKIT

tak nampak jelas ye gambar ?
takpe.. saya ceritakan semula di bawah ni.


kalau doktor sudah kenalpasti kita sebagai seorang yang mengalami alahan..

tak ke kerja gila namanya kalau lepas tu kita bela kucing pulak dalam rumah ??

dah kenapa ???
ini mencari malapetaka sendiri namanya.

ini lah yang terjadi kepada Tim Bowden.

dah allergy..
lagi mau bela kucing.
ish..ish.. ish..

dia nekad meninggalkan ubat yang bagi dia begitu menyesakkan.
siap spray hidung bagai kan !!
dan nekad untuk mencari alternatif lain iaitu dengan consume ALFALFA and NUTRIFERON.

amazingly !!
sejak itu dia tak pernah mengalami kesan alahan walaupun mempunyai kucing di rumah.
dan konsisten dengan pengambilan nutriferon dan alfalfa.

dan bukan itu sahaja. 
dia juga nekad untuk meninggalkan karier semasa yang mana jadual kerjanya padat dan stress sangat-sangat!!
dan fokus dengan business shaklee selepas dia sendiri merasai perubahan yang positif.

errmm..
macam ada harapan jea kita bela kucing semula kan lepas baca kisah ni Sopian Ismail ?

kita kena simpan stok nutriferon dan alfalfa bebanyak lah lepas ni !!




----------------------------------------------

Ina Hamdan
013-7755256
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...