Followers

Monday, September 12, 2016

5 SEBAB KENAPA MLM YANG SAYA JOIN NI BUKAN SCAMMER

MLM SCAMMER  ?

is it "too good to be true ?"
then.. leave it.

kalau anda sendiri rasa macam susah nak percaya..
better jangan percaya.

ini berita yang keluar dalam news sebelum ni.

RUGI 5 JUTA DALAM TEMPOH 5 TAHUN
========================
kaya betul orang malaysia.
tersalah masuk MLM katanya..

meh bagi saya duit tu..
saya invest dlm MLM yang satu ni..
dah 3 tahun saya dok join.
so far, tidak mendukacitakan..

eh.. eh.. Shaklee MLM rupanya..

ada yang skeptikal mengenai MLM ???
bukan MLM yang salah..
jenis MLM yang anda pilih tu yang tak berapa tepat..


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


jom kita tengok 5 tanda-tanda yang mungkin menunjukkan bahawa 
sesuatu MLM tu ialah scam.

baca SINI

---------------------------------------------------------------------------------------------

shaklee bukan mlm scammer



saya ? 
pun cukup skeptikal mengenai MLM ni.
itu cerita dolu2..

Mlm ?
Sorry..
Tu confirm nak mengena ke kitalah tu..
Kita kerja bagai nak rak..
Yang atas2 tu pakat goyang kaki.


Shaklee ?
Sorry..
Saya jenis yg makan semua.
Sayur.
Protein.
Buah..
So buat apa bersupplement bagai kan ?


2013
Rasa lain dah badan.
Tak sekuat dulu.
Tambah pulak tetiba kena asthma.


Then..
Nak dijadikan cerita.
Ada sorang junior saya di Teknik Kuantan .

Noriah Rusman


Dia selalu up post khasiat shaklee ni.

post mengenai dia ambik shaklee.
mula-mula baca macam-macam tu jea..


Memang lah tak pernah tanya dia directly..

Tapi bila naik kat wall kita tu terusik jugaklah hati.


nak dijadikan cerita.
saya pun kuatkan hati pm dia.


Sedikit proses kenal- mengenal pasal produk yg sesuai saya guna.
Bertanya2..

sambar terus 1 ESP.

Masuk bulan ke-2 terus saya  volunteer nak join family shaklee.
Masa ni lah baru tau..
Shaklee tu mlm.

haaa.. kan...
benci sangat MLM kunun !!
hahaha...


Tapi salah persepsi saya pasal mlm tu bila join  shaklee ni.
Sebab kalau nak berjaya..
Bukan sebab downline kita..
Diri kita sendiri kena work for it.


takde istilah kita goyang kaki . 
kemudian bonus masuk mencurah-curah sebab downline kerja bagai nak rak !
eh..
itu bukan MLM pun ada.
senario biasa bila kita kerja dengan bos besar kan.
1 bos.. ramai pekerja


rupa-rupanya dalam shaklee yang MLM ni..
kalau kita masih tak nak tolong downline kita berjaya sama naik ke atas.
kita akan kekal di takuk tu sampailah bila-bila.
sebab konsep dalam shaklee "sama-sama berjaya.. barulah semua berjaya"


5  sebab UTAMA kenapa saya tak gentar walaupun shaklee adalah MLM.


1. Hasil kajian dari landmark study yang buat saya makin jatuh hati dengan mutu produk shaklee.
syarikat mana lagi yang ada buat landmark study ni ?
takde ...
shaklee.. the one and only tau !!
nak  tau lanjut mengenai landmark study ?
boleh baca SINI & SINI
means produknya wujud...dan berkualiti

2. of course dulu jatuh hati kerana hasil pengggunaan produk.

3. Kemudian tau pulak syarikat ni yang dah berpuluh tahun usianya.
Mana mungkin syarikat biasa-biasa mampu bertahan selama itu.
Produk pun ada dah yang berumur 100 tahun.

4. Dan..
So far tak pernah lagi shaklee gagal byr cash bonus kami tepat pada masanya.

5. Disokong oleh Group coaching dan adik- beradik shaklee yang membantu sangat2.. Waaa...
Heaven sangat2.

5. Tak perlu pecah2 kepala nak lahirkan produk bertaraf dunia.
Semua dah depan mata.
Tggl tekan minyak..
Dan tuju ke destinasi kejayaan.

conclusion nya ialah..
bukan semua MLM tu adalah scammer yea.
kita ni sebagai pengguna.. sebagai investor..
haruslah buat siasatan sikit.

menurut AKPK, ciri-ciri scammer ada 4 :

Some of the features of these
schemes are:
􀂄 Promise of high returns of 20-30% a month with little or no risk.
􀂄 The offer is for a limited period only so you are asked to sign up immediately.
􀂄 The scheme is in another country and you cannot check on its office or confirm its status from the website of
any regulatory body.
􀂄 You are asked to give confidential information such as your bank account number.


so, hati-hati ye kawan-kawan.

Eh..
persepsi mengenai supplement jugak berubah selepas join shaklee.
Supplement tu perlu rupanya.
Banyak faktor yg menyebabkan makanan seharian kita hilang nutrien.
Jadi supplement ni lah yang tampung lompong2 tu..




Nak tau lanjut pasal shaklee?
Meh pm akak..
Akak cerita lagi detail



shaklee bukan mlm scammer




jom layan video ni..
kenapa masih setia dengan shaklee si mlm ni ?








---------------------------------------
Ina hamdan
013-7755256
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...