Followers

Friday, August 14, 2015

CADANGAN SET KESIHATAN BAGI YANG BAKAL MENGERJAKAN HAJI DAN UMRAH


mengerjakan umrah


masa kecik-kecik dulu.. sya suka tonton
kalau tak silap TV1 rasanya..
setiap petang sepanjang musim haji akan ada slot untuk ulasan perkembangan jemaah haji malaysia di tanah suci yang sedang mengerjakan haji.
masa tu hanya setakat suka tengok..
waa....
dorang pergi sana naik kapal terbang lah !!

bila makin tua ni..
perasaan waaaaah tu menjadi impian ..
keinginan serta hasrat bilalah dapat jejakkan kaki ke sana.
maka, impian mengerjakan haji perlu dimasukkan dlam vision board setiap tahun nampak gayanya ni.

dan kalau tak silap penerbangan pertama jemaah haji ke Malaysia telah pun berlepas kelmarin.
semoga jemaah haji kita mendapat haji yang mabrur dan dimudahkan urusan di sana.

kata orang peluang mengerjakan haji ni rezeki, 
bukan semua orang yang cukup duit berpeluang ke sana.
tetapi.. semuanya atas izin allah.. seruan daripada allah yang membolehkan kita menjejakkan kaki ke sana.

semoga saya diberi peluang sebegitu juga satu hari nanti.
insya allah..

jadi, selain persiapan diri serta ilmu untuk beribadah,
apa lagi persediaan untuk jemaah haji kita ni ?


mengerjakan umrah

yup..
sudah tentu ubat-ubatan.
yang ada diabetis jangan lupa bekalan ubat.
darah tinggi.. dsb.

yang sihat juga perlu fikirkan mengenai penjagaan kesihatan sepanjang berada di tanah suci.
supaya kita dapat mengerjakan haji serta ibadah lain dengan lebih tenang serta kuat.

apa cadangan set kesihatan yang saya syorkan untuk anda bawa sebagai bekalan atau pun sebagai panduan kepada anak-anak yang ibu bapanya akan mengerjakan haji tahun ini.
boleh cadangkan set kesihatan ini untuk ibu bapa masing-masing nanti.



mengerjakan umrah

performance drink bagus untuk mencegah penyahhidratan. ia membantu mengurangkan haus serta melembapkan kulit. seperti sedia maklum. keadaan cuaca yang berbeza daripada malaysia.. sekurang-kurangnya Performance drink membantu mengatasi masalah haus serta kekeringan di sana.



                             mengerjakan umrah
VITA-LEA meruapan multivitamin pertama dicipta di dunia. setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran  dan huah, 12 vitamin dan 7 minirel penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

yang lagi best.. ia disaluti dengan serbuk spirulina dan merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas  terlarut di dalam air dan juga tubuh manusia.

semoga jemaah haji kita mendapat sumber  multi-vitamin yang sepatutnya walaupun sibuk dengan urusan ibadat di sana.




                                 mengerjakan umrah

berjumpa dengan jemaah haji lain di tanah suci yang pelbagai latar belakangnya mungkin risko anda terdedah kepada batuk dan selsema lebih tinggi. jadi, dengan bekalan nutriferon ini mampu meningkatkan sistem pertahanan badan masing-masing. kerana nutriferon mampu mengimbangi terhadap respond kepada allergic persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema , allergic, inflamasi serta influenza.

nutriferon diperbuat daripada biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga matahari.



                                mengerjakan umrah
sustained released vitamin C juga membantu meningkatkan sistem imun. bagaimana ? ia membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membnatu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, serta membanu melawan allergic hidung , kulit serta asma.
dalam masa yang sama ia memendekkan masa pemulihan serta mengurangkan simptom selsema.


                                    mengerjakan umrah

ostemateix pula membantu memberi kekuatan tulang kepada jemaah haji serta membantu masalah lenguh serta sakit lutut. 


                                mengerjakan umrah

herbal blend cream  juga meruapan salah satu cream yang WAJIB bawa. kerana ianya tidak melekit serta sesuai disapu pada lutut yang lenguh. dan sebagai bonus.. ia membantu masalah kulit yang kering sepanjang berada di sana. ala-ala mosturizer .. boleh sapu di jari-jari kaki serta tangan untuk elak kekeringan juga. 


                          mengerjakan umrah

dan jika anda adalah orang yang sukar menelan tablet tu.. VIVIX adalah pilihan paling mudah untuk anda. sebotol ni boleh tahan sehingga sebulan setengah.
dalam satu penemuan utama ,

VIVIX membantu memelihara kesihatan jantung,  otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan serta peningkatan tenaga.


mengerjakan umrah



saya doakan semoga semua bakal jemaah haji dari Malaysia mendapat haji mabrur dan dimudahkan urusan di sana.

paling teruja sebab saya dapat tau salah seorang daripada group shaklee saya mendapat rezeki mengerjakan haji tahun ni. untung .. muda-muda dah dapat peluang sebegitu. 

jadi kita-kita ni bila lagi ye ?
niat..
dengan tindakan menyimpan dari sekarang perlu seiring.

semoga hasrat dan impian kita diperkenankan oleh Nya..
amin..

#set yang sama boleh juga saya cadangkan untuk sesiapa yang bakal mengerjakan umrah

----------------------------------------------------------------------------------------------

SID MELETOP di Mersing dan kawasan sekitarnya
Azlina Hamdan
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...