Followers

Monday, July 27, 2015

BUKAN KERANA AKU TAK CINTA

kebebasan bersuara adalah hak semua insan.
tapi, kalau nak suruh semua insan-insan itu setuju dengan apa yang kita suarakan adalah sesuatu yang mustahil kan !
that's the fact!!!

berblog juga salah satu cara kita menyuarakan apa yang kita rasa.
ramai yang baca blog kita..
tapi nak suruh mereka setuju dengan pendapat kita..
beli apa yang kita jual.
gerenti tiada 100% pembaca blog saya begitu.

kalau ada macam tu alangkah indahnya dunia.
tak yah bermeeting bagai.
semua decision kita yang buat sebab dah tentu-tentu semua pun setuju dengan kita.

apa hakak merepek entry kali ni kan ?
hahaha..




ok..
actually kali ni akak nak cerita.
akak ni ada satu tabiat tau uolss.
bila mana semua orang dok layan drama bersiri pukul 7 ke.. pukul 10 malam ke.. semua akak tak pandang dik.

mana nak sempatnya..
kalau cerita-cerita tu semua tayang hari bekerja.
sampai rumah dah pukul berapa, masak ketang-keting kat dapur lagi..
kalau cerita pukul 10-11 tu kompem tv yang tengok akak..
bukan akak yang tengok TV.

lepas tu kalau anak-anak tukar channel, automatik ibu terjaga daripada tidur  sambil tanya..
apsal tukar channel  ibu??
grrrr...
hahaha...

normally akak akan tengok cerita berdasarkan review korang di blog, FB atau review dari kawan-kawan.

antaranya drama bersiri
SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA
BUKAN KERANA AKU TAK CINTA
SUAMI SEBELAH RUMAH
ISTERI SEPARUH MASA
FULL HOUSE  (cerita korea dah berzaman baru akak layan)

haaa...
kalau setakat 20 episod macam PINOCHIO tu layan youtube lagi laju..
hehehe..

tapi sekarang akak tengah demam abang jebat dan  mastura.
actually.. buku ceritanya dah lama akak khatamkan.
kes asyik tak sempat nak tengok kat TV.

buku ????
best... 
suka sangat..
lagi pulak masa tu dah keluar BKATC , so sesetengah watak tu kita dah boleh relate dengan pelakon.
taklah kelam sangat pembacaan...



rasanya lagu ni dah sinonim dengan BKATC.
sebab kalau dengar lagu ni, mesti anak-anak pun teringat "eh! lagu cerita ibu"

dan rasanya dah tayang kat astro berapa kali dah cerita ni.
well.. tetap akak tak boleh nak follow sebab weekdays kan!!
lagi satu 60 episod kot!!
kalau tengok kat TV  pun dah tengah-tengah atau hujung-hujung baru sempat tengok.
yang lain main paham-paham  sendiri sebab dah baca buku dulu..




pandai dorang promote cerita ni.
marketing strategy tu..
post kat ig lah!
sebab sekarang penonton dah pandai.
kalau setakat keluar ayat "MARILAH TONTON... CERITA BEST SANGAT BLA..BLA..BLA.."
nampak kaku sangat and too direct and not so interesting.

ok...
kalau nak layan sekali 60 episod, memang tak kuasa hakak..
layan episod 1-12 pun mau lebam bijik mata.

so, apa akak buat ?


bekalan carotomax pastikan ada.

apa fungsi caratomax ni agaknya ?

Mempertingkatkan Penglihatan

    Menghasilkan 'visual ungu' yang mengekalkan tahap penglihatan yang bagus 
    dalam persekitaran yang gelap. Carotamax membantu menyelesaikan masalah 
    penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism,
    xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak(selaput mata)
    eye bags dan gegelung hitam di bawah mata.

yang penting mata kita tak lagi cepat letih.
normally elok ambik carotomax ni kalau kita selalu menghadap PC kat office.
ada jugak testimoni yang katanya power spec turun lepas ambik caratomax ni.

experience akak sendiri, power spec taklah turun..
tapi power spec tetap mantain walaupun selepas hampir 2 tahun setengah tak tukar power spec.

 apa lagi khasiat carotomax selain ianya bagus untuk mata ??

Lebih Selamat Dari Vitamin A
Meredakan Penyakit Kulit
Melindungi Epithelial
Melawan Kanser dan Oksidasi
Menghalang Infeksi
Menggalakkan Perkembagan Tumbesaran Yang Normal dan Sihat



juga boleh bagi pada mak atau ayah yang ada masalah mata disebabkan diabetis atau penyakit-penyakit lain.





yang pakai contact lense tu akak pesan, sebelum tengok cerita ni korang bukak dulu contact lense memasing.
samada korang akan ketawa sampai keluar air mata ATAU keluar air mata sebab nangis nanti.
lagi satu kalau dah tak terkelip mata tengok si mastura dengan abang jebat tu, karang kering pulak contact lense korang.
pakai spec je dik.. senang.

ok..untuk rekod akak baru layan sepenuhnya dari episod 1-12 je..
yang lain kita simpan dulu ek..
nak bagi makan carotomax dulu..

ok.. sesapa yang berminat nak dapatkan carotomax ni..
inform akak.
akak akan guide korang cara pemakanan yang betul.
supaya terang bijik mata korang layan segala episod drama especially yang dicedok dari novel.
trend sekarang tau!!





--------------------------------------------------
azlina
pengedar shaklee mersing
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...