Followers

Sunday, July 12, 2015

7 PERKARA PERLU DILAKUKAN SEBELUM AZAM UNTUK KURUSKAN BADAN DITERUSKAN

sungguh stress bila baju raya 1 tahun lepas tak muat dipakai.
bukan 5 tahun lepas punya baju tau..
tapi baru 12 bulan yang lepas punya..

hehehe...
alasan baju mengecut hanya boleh sedapkan hati sendiri je..
ye tak ?


lagi rasa terkilan kalau baju tu sempat dipakai sekali je..
itu pun masa raya pertama
tambah lagi sedih..
itulah kain yang dibeli paling mahal..
dan upah tailor paling mahal yang pernah kita bayar.

kunun nak vogue di pagi raya...
kihkihkih..

stress mak ok!!!

so, apa uolls nak buat kalau hadapi senario di atas ?

tak nak makan ?
nak kurus serta merta..
nak beraerobik bagai..
dok scroll google cari produk bileh kuruskan badan .. 

opss.. ini kena hati2 sebab banyak lambakan produk yang kita sendiri tak tau. keberkesanannya, keselamatan dan kandungan bahannya..


#1
first sekali, apa yang kita leh buat jika BMI kita dah tak comey macam dulu ?
apa yang kita kena buat ialah salahkan diri sendiri dulu..
takkan nak salahkan kawan 1 opis ye dak ?
asal makan ajak kita.. asal lapar ingat kita ..
kenapa dah terhantuk baru nak terngadah ?


berat.. nak naik senang tau..
tapi nak bagi turun.. 
aduhhh...
seksa mata nengoknya..

penat emosi nak mengenangkannya..


#2
secondly, keazaman kena kuat bila nak kuruskan badan.
tak boleh hangat ala2 tahi ayam..


nanti  minggu ni je berzumba bagai..
next week tersadai balik depan TV setiap kali weekend.



#3
yang ke -3, join mana-mana group yang memang interestnya sama macam anda. 
yang memang semuanya nak kurangkan berat badan.

dan yang semuanya nak kurus.
tak kisahlah..
nak join group kat FB ke..
group kat gym ke..
group aerobik kat taman rumah ke..
depends on you..

mana yang kita rasa selesa nak berbincang pasal menu berdiet, aktiviti fizikal dll.


#4
ke-4, letakkan target..
berapa kg nak turun..
5kg.. 7kg.
dan bila nak capai target tu.. 
lagi 6 bulan..
bulan depan ??


haa.. contoh ..
kalau target nak kurus lepas bersalin pun boleh lah....
tengok pn. salwa ni..
awal-awal lagi dia dah ada strategi untuk kuruskan badan selepas bersalin.





most important thing, target tu kena reasonable lah..
takkan nak turun 30 kg esok kot kan ?

kalau boleh, saya pun nak gak !!!
huhuhu..


#5
seterusnya, tampal target anda di mana-mana dalam rumah..
biar anak2, husband tau..
tak la dorang mengajak anda lepak mamak makan roti canai malam2 lagi lepas ni..

no..no..no..



#6
next, kenalpasti apa rutin seharian anda yang menyebabkan berat badan anda semakin bertambah nilainya..
adakah faktor di pejabat yang memerlukan anda duduk depan pc sepanjang hari..
atau gaya makan anda yang cukup mewah.
atau, anda dah buat macam2..tapi masih macam tu gak ?
jangan lupa.. faktor umur main peranan juga.

metabolisme juga mempengaruhi.



#7
last sekali, anda boleh ambil supplement..
sepanjang anda berdiet, mungkin anda terlupa pada kepentingan badan anda pada certain nutrisi.
maka supplement bantu anda kurus dan mantain cantik  dan sihat giteww!!!


ada beberapa produk yang saya suggest untuk anda ambik sepanjang usaha mengurangkan berat badan berlangsung.





meh kita tengok testimoni mengenai set kurus shaklee.







eh! mereka-mereka ni ambik set yang berbeza ke ?
ok..
untuk dapatkan produk yang mana satu sesuai untuk anda, boleh hubungi saya.
saya akan berikan consultation secara PERCUMA khas untuk anda semua.
so, apa tunggu lagi ?
jangan tunggu sehingga banyak lagi baju yang dah tak boleh pakai baru nak hubungi saya ..
FAST ACTION, FAST RESULT !!!
----------------------------------------------------------
Azlina Hamdan
SID MELETOP di mersing dan kawasan sekitarnya
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...