Followers

Thursday, May 14, 2015

PENGGUNA PANIK GARA-GARA PRODUK SHAKLEE TIADA KELULUSAN KKM ???




aduh..
mau kena sawan tengok   poster ni pepagi buta ??
biar betul??

bertahun dah kot selama ni ambik produk-produk  dalam gambar di atas tu ???
selama ni dok belek botol Vitamin C, Lecithin..dll produk shaklee.
ada je halogram KKM.

apa kes yang di dalam gambar di atas tu takde halogram KKM pulak ???
alahai...
dahlah peminat tegar ESP ramai kot!!!!
mari kita mulakan siasatan..


Semua produk farmaseutikal yang ingin dijual di Malaysia perlu didaftarkan dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) sebelum boleh dipasarkan kepada pengguna. 

Setiap produk farmaseutikal yang telah didaftarkan akan diberi satu nombor pendaftaran yang khusus (contoh MAL 20001564T) dan perlu dicetak pada label atau pembungkusan produk tersebut.




tapi kan.. senang-senang je orang lain tiru nombor pendaftaran ni. 

so, bagi mengatasi masalah ini dan mengembalikan keyakinan pengguna, satu langkah penambahbaikan telah diambil dengan pengenalan penggunaan pelekat hologram Meditag pada semua produk farmaseutikal

Semua produk berdaftar perlu mempamerkan nombor pendaftaran produk dan label hologram Meditag pada label atau pembungkusannya. 

Pengguna  juga     boleh    menyemak    kesahihan    nombor    pendaftaran    produk  
dengan melayari  Iaman web  Biro  Pengawalan  Farmaseutikal  Kebangsaan
di www.bpfk.gov.my.  

Maklumat   berkaitan   produk   berdaftar   boleh   disemak   secara   terus   melalui 
Iaman tersebut.  




meh ..
kita semak produk shaklee

haaa...
kuar list dah..
carotomax ada..
b complex ada..
....
.....
.....

tapi kan...
betullah...

yang dalam gambar di atas tu takde dalam list ni lah ??
so macamana ni ???

bahaya tak ni ...
dah berbalang masuk dalam badan...
huhuhu...
takut....
stress!!!!





meh kita gali lagi..
gali lagi bab kata kak ogy dalam Akademi Fantasia.
gali lagi dik..gali


pelik kan ...
semua botol produk ada halogram KKM KECUALI  ESP, Performance, Meal Shakes, Cinch Shakes, Collagen Powder, Vivix dan AJHT...
ermmm....
pelik tu !!!!

selepas siasatan selanjutnya dilakukan.. rupa-rupanya inilah jawapannya...

Sebab UTAMA kenapa 
ESP
Performance Drink
Meal Shakes
Cinch Shakes
Collagen Powder
Vivix 
dan AJHT  tiada sticker KKM tu ialah..
senarai di atas tu bukannye supplement... 
tetapi ia termasuk dalam kategori MAKANAN seperti beras, susu, gula quaker oat. 
ok paham ???

sebab tu produk tu takde KKM punya halogram cantik tu..
dan sebab tu bila check di laman web takde pun kuar nama produk KONTROVERSI di atas..
paham tak ni ?
clear ???

kalau tak caye jugak boleh try call  bahagian makanan BPFK. 
seeing is believing kan orang cakap ?

pergh..
nasib baik akak tak buang botol ESP ngan Meal shakes kat dapur tu.
kalau tak mau buat malu je pi kutip balik dari plastik hitam.

so, uolss janganlah takut-takut nak ambil mana-mana produk shaklee ni.
yang mana lulus KKM..
lulus dah..
HALAL..
telah menjalani ujian klinal sebelum dipasarkan.

dan..
jangan lupa jadi ahli terus sebab siapa-siapa yang jadi ahli bulan ni layak dapat  semua dibawah ni secara PERCUMA.
~Vitalea
~layak join Young Entrepreneur System
~dan beli set YES

come and join us!!!

---------------------------------
Azlina 
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com
SID Meletoppp di Mersing dan kawasan sekitarnya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...