Followers

Monday, March 23, 2015

TEMPAT MENARIK DI MELAKA BUAT ANDA TAK MENYESAL BAWA ANAK-ANAK KE SINI.


kalau ke melaka mana tempat wajib anda tuju ?
mana satu tempat menarik di melaka yang jadi pilihan anda ??

lately..
kami  jarang lepak shopping complex..
kesedaran timbul sejak GST nak apply ni..
chewah!!!

melainkan kat shopping complex ada POPULAR macam di TESCO
atau surau dia bersih dan cantik macam kat ANGSANA
atau pun sebab food court dia ada makanan best ... macam kat  PARKSON di MBMB tu. best banget burger bakar dia!!!
atau sebab nak cari BIG APPLE macam di KLUANG MALL.

kalau saja-saja nak jalan..
owh.. no..
dah lama saya tinggalkan amalan tu..

lagi pun kaki dah berapa kuat nak tawaf pasaraya dah gamaknya,,
makin tua kot!!!
opss...


kami kalau ke melaka..
especially bila ke air keroh.
memang selalu lepak taman rekreasi ayer keroh.

saya pernah juga buat entry mengenai aktiviti di yang ada kat sini.
boleh baca SINI

tapi.. bila anak-anak dah makin besar..
main water ball taklah mencabar sangat katanya.

jadi masing-masing cuba main kayak.
tak nak naik yang berdua dengan ayah..
nak bawak sorang satu.
lagi pun bilangan yang naik kayak tu ganjil.

jenuh ayah nak bagi layan sorang-sorang.





ini muka-muka excited main kayak.
tak sampai 2 minit duduk dalam kayak..
hujan selebat-lebatnya turun.

hahaha...
takde petir..
takde ribut..
tetiba hujan.

jadi kami mintak semula duit kat kaunter..sebab tak sempat nak buat apa pun..
nasib baik boleh .. :D

esok pagi kami datang semula.
pagi2 lagi dah terpacak di situ

kalau tak silap taman rekreasi ni dikendalikan oleh REDTMA SPORTS & RECREATIONAL PARK.

banyak lagi yang kami tak cuba..
wall climbing..
flying fox...

yang lain semua dah cuba.
termasuk naik sampan besar keliling tasik
water ball
naik basikal
tembak2 ala2 paint ball

memang bestlah!!
kalau bawak anak-anak ke sini memang berbaloi.

saya recommend sangat-sangat.

PERTAMA
kita tak perlu risau anak-anak nak minta mainan itu ini dah.
semua aktiviti di sini memang mainan dah untuk anak-anak rasa pengalaman baru.
sihat.. beperluh-peluh dioarang kayuh basikal satu kawasan ni.

KEDUA
kita boleh buat bajet siap-siap sebelum pergi untuk anak-anak.
setiap game dalam RM4  macam tulah lebih kurang.

kalau bajet setiap anak untuk RM 12..
biar anak-anak pilih mereka nak game apa.

KETIGA
tempat pun selesa nak bawak mak ayah kita datang sini.
kalau umur dah level2 macam kita ni boleh kapal besar keliling tasik.
boleh lalu betul-betul sebelah zoo melaka masa pusing tasik tu.

seronok kan tengok anak-anak happy.

dan biasanya..
mak ayah ni kenalah bagi tenaga up sikit..
penat nak layan anak-anak ni.
kami ambik basikal yang leh kayuh serentak suami isteri tu sebab nak teman anak-anak main basikal.

ermm..
normally  lepas balik bercuti.. yang lembik lunyai mak ayahnya lah kan??
anak jugak yang cergas kemain ...
meh tengok sini nak buat cemana kalau kita masuk kategori macam tu ...










jangan segan-segan untuk hubungi saya bagi dapatkan produk yang berkenaan.
lepas ni tak perlu risau nak bawak anak jalan-jalan dah..
mak ayah mantain bertenaga jek walaupun lepas balik travel.
yehaaaa......










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...