Followers

Sunday, March 22, 2015

SET HAMIL HEBAT YANG MAMPU MEMBUATKAN ANDA BERPUASA PENUH SEPANJANG BULAN RAMADHAN.





letih semasa hamil.
penat semasa mengandung.
kepenatan melampau.
apa agaknya set hamil yang sesuai untuk anda ?

senario biasa bagi ibu bekerja yang hamil.
yang suri rumah pun jangan ingat boleh duduk rehat je.
silap-silap lagi penat berbanding ibu bekerja.

saya sendiri akui..
walaupun tak pregnant.
tapi seharian di rumah lebih memenatkan berbanding di tempat kerja.

tapi..
lepas tonton video pengalaman pn. haridah sahri ni
rasa bersemangat pulak nak pregnant semula
eh! eh!
hehehe....
apa kaitan kan....

namun..
itulah senario biasa bagi ibu hamil.
apatah lagi kalau dalam masa yang sama masih menyusukan anak yang terdahulu.
yea.. saya sendiri alamai situasi tu.

mari kita tengok apa agaknya set hamil yang dimabil oleh pn. haridah.
                           

                        ~SET HAMIL~



jika ingin mengambil pengalaman puan haridah sebagai panduan , nampaknya pengalaman hamil semasa berpuasa sangat mudah.





                                ~ESP~





inilah ESP yang pn. haridah ambil daripada hari pertama berpuasa tu.
1 balang ESP ni diekstrak daripada 30kg soya non-GMO tau.
ia memang mengenyangkan!!
saya sendiri ambil ESP ni setiap pagi.. in case kalau tak sempat breakfast pun perut masih lagi steay walaupun sehingga lunch.



 ~OMEGA GUARD~



omega guard ni pulak membantu perkembangan otak baby dalam kandungan berada pada tahap yang baik.
semua ibu nakkan baby yang bijak dan pandai kan  ?
haaa.. 
penjagaan semasa dalam perut lagi perlu diberi penekanan.



 ~B COMPLEX~



B complex ni pulak membekalkan sumber asid folik kepada ibu hamil.
selalu dengar kat TV kan ?
asid folik.. asid folik..
malah sebelum mengandung lagi ibu-ibu digalakkan mengambil sumber asid folik ni.



 ~SUSTAINED RELEASE VITAMIN C~


sustained release vit c ni pulak umpama melepaskan 1.5 biji sumber vit c ke dalam darah setiap jam untuk selama 5 jam.
waaah...
pil vitamin C lain mampu buat macam ni ?
kau ado ???



                       ~OSTEMATRIX~


ostematrix ni pulak membekal sumber kalsium kepada ibu mengandung.
especially bagi yang selalu cramp.. atau kena simpul biawak tu..
atau yang mengalami masalah sembelit ke ..
juga mengurangkan sakit belakang especially bila kandungan makin besar kan?


 ~VITA-LEA~




Vitalea ni pulak multivitamin..
kalaulah masa hamil pun masih memilih makan..
tak makan sayur..
tak makan buah..
makanya vitalea ni kena ambik,

kalau yang HB rendah sepanjang hamil pengambilan Vitalea sangat digalakkan bersama-sama dengan B complex dan juga Vitamin C kerana ia membantu penyerapan zinc pada tahap yang lebig efisien.




cuba tengok puan haridah ..
kemain lagi kan !!!.

pada usia 34 tahun.
hamil anak ke 4
beliau tetap sihat dan cergas sepanjang bulan ramadhan.

so, lepas ni harap2 misi tak bising kalau kita bukak buku merah selepas umur 30 tahun.
hehehe..

jangan jadikan alasan menepek di katil sepanjang hari kerana penat berpuasa.
atasi masalah keletihan tersebut.

jangan segan-segan untuk hubungi saya 



atau anda boleh terus membuat pesanan dengan click link di bawah.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...