Followers

Friday, March 20, 2015

CARA HILANGKAN PARUT CHICKEN POX PALING BERKESAN SAMPAI ANDA PUN TAK SEDAR ANDA PERNAH TERKENA CHICKEN POX.



sebut pasal chicken pox ..
kalau boleh ramai tak nak kena sakit ni.
bukan setakat  demamnya yang teruk..
tapi kesan parut tu..
horror betul!!!
dah tonton video bagaimana cara hilangkan parut chicken pox di atas ?

kalau saya jenis yang parut susah nak hilang ni macamana lah agaknya kan ?

so far saya dan anak-anak tak kena lagi chicken pox ni.
khabarnya , bila dah tua-tua baru nak kena ni keadaanya lagi teruk berbanding kalau kita kena masak kecik. komplikasinya lebih kronik seperti jangkitan pada paru-paru.

chicken pox tu apa sebenarnya ?
ada yang panggil cacar air.
kalau ada nama lain selain tu tak taulah pulak saya.






Chicken pox juga dikenali sebagai cacar air, jintungan atau bertih (mengikut dialek daerah). Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. 
normally kalau anak kena.. ia akan berjangkit pada adi-beradik yang lain dan seterusnya mak ayah pun boleh terkena jangkitan sekali.
Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa. Rebakan adalah melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Rebakan juga berlaku melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chicken pox.
macam pn. hidayah dalam vidoe kat atas tu. berlaku masa dia dewasa kan sebab berjangkit dari anak.
Pengidap chicken pox boleh merebakan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping. 
selepas terkena demam campak ni, yang paling dikhuatiri adalah parutnya yang banyak dan sukar nak hilang.

sebab ia akan menyerang seluruh  tubuh termasuk muka.

mak saya dulu buatkan untuk anak-anaknya bedak sejuk campur daun apa... alamak..
lupa pulak namanya. katanya supaya kesan parut cepat hilang, especially di muka.

cuba tengok pn. hidayah sebelum dan selepas. berbeza kan? macam tak pernah chicken pox pun kesan selepas tu.




jika rujuk pada testimoni pn. hidayah ni..
dalam masa sebulan terus nampak kesan.
mudah.. tak perlu nak tumbuk daun  dan jemur beras nak buat bedak sejuk bagai.

kenapa kita beria-ia sangat nak supaya parut chicken pox ni hilang dalam masa yang cepat ?

bayangkan jika kesannya banyak di muka.
sedikit sebanyak ia menganggu self confidence seseorang tu kan ..especially yang bertugas di kaunter!!

so apa yang pn.hidayah gunakan ialah SET KULIT CANTIK iaitu ESP, Vitamin E, Vitamin C dan B Complex.



serta beliau add dengan GLA untuk kesan yang lebih MANTOP!!



ini semua untuk pemulihan daripada dalaman.

sebagai cadangan boleh juga gunakan herbal blend sebagai sapuan untuk luaran.

dan harus diingatkan! tangan jangan sesekali cuba mengorek kudis chicken pox itu, jika tidak parutnya lagi sukar nak hilang. walaupun khabarnya gatal yang amat!!







di samping kita berusaha dengan cara ini untuk menghilangkan parut chicken pox, diingatkan juga jaga pemakanan. elakkan makanan berkicap. katanya boleh membuatkan parut menjadi semakin gelap dan hitam.

elakkan makanan yang gatal seperti telur.. dikhuatiri bernanah. sea food mungkin boleh menyebabkan kegatalan melampau.

ini supaya usaha kita tidak sia-sia disebabkan kita ambil ringan bab penjagaan pemakanan sepanjang dan selepas terkena chicken pox.

berminat untuk mendapatkan produk di atas , boleh hubungi saya



ATAU 

CLICK  LINK DI BAWAH UNTUK MEMBUAT PESANAN TERUS DARIPADA SHAKLEE.



sebarang pertanyaan atau info lanjut boleh hubungi saya.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...