Followers

Thursday, March 19, 2015

ANAK CEREWET MAKAN. APA IBU PERLU BUAT UNTUK ELAK ANAK KURUS MELIDI ?




RAMADHAN 2013

kali pertama saya kenalkan anak saya dengan meal shakes.
setiap kali sahur saya bancuh.
sebelum tidur kalau rajin saya bancuh jugak untuk anak-anak.
tapi kali ni saya fokus pada anak perempuan saja..
sebab anak cerewet makan. memilih sangat-sangat..
sebab tu agaknya kurus yang amat.


alhamdulillah..
dia berjaya puasa penuh.
tiap-tiap hari menapak 2-3 kali ke rumah di tingkat 3
sebab balik sekolah kebangasaan..
pergi pulak sekolah agama

bangun sahur memang tak pernah miss meal shakes.
sebelum ni kalau sahur dia tak lalu makan
tapi berbeza ramadhan tahun 2013.

dia pulak yang berselera makan setiap kali bangun sahur.
orang lain biasa-biasa je..
macam tu jugak masa berbuka puasa.
selera dia lain macam lah.

dan yang paling mengejutkan.
selepas bulan puasa tahun tu
berat dia naik 2kg.

syukur sangat masa tu.

dan ..
kalau nak tau.
dia ni jenis kulit tak tahan peluh.
dia akan naik macam kurap tu.

selama ni sapu krim klinik je.
pernah sampai ambik injection.

pelik,,
lepas ambik meal shakes kulit dia semakin baik.


CUTI SEKOLAH HUJUNG TAHUN 2014

kali ni dia mintak sendiri dibelikan meal shakes.
tanya nak buat apa ??

rupa-rupanya dapat je meal shakes dia buat macam ice blended.
campur fresh milk
campur MILO
kalau campur strawberry macam sedap  je kan ???

kawan-kawan dia datang dia jamu pulak dengan meal shakes..

wah!!!

adik lelaki dia yang tak pandang meal shakes pulak mula tertarik nak cuba meal shakes ni.

sebab apa ??
meal shakes ni sedap tau rasa dia.
vanilla flavour.

kalau saya..
breakfast meal shaakes + ESP dah cukup mengenyangkan.
no hal punya kalau meeting tetiba pagi tu.. dan lewat lunch.
masih lagi boleh bertahan.


FEBRUARI 2015

saya belikan lagi meal shakes.
buat bekalan sempena nak menyambut puasa.
sebelum anak2 pergi sekolah... saya bancuhkan meal shakes dengan fresh milk.

pesan jugak dengan anak-anak
air masak yang dibawak bekal kena habiskan
sebab.. cuaca yang agak panas kebelakangan ni.

di saat negara diserang demam denggi yang semakin meningkat statistiknya..
saya bekalkan anak-anak dengan set kesihatan juga.

baik untuk sistem imun mereka.
tau tak ??

tak semua orang yang digigit nyamuk aedes akan diserang demam denggi ?

sebab apa ?
kerana.. mereka yang immune systemnya rendah  sahaja akan terkena demam denggi selepas itu.
maka lindungi anak kesayangan anda dengan set anak sihat ni.

opsss..
lupa nak bagitau
omega juga baik untuk anak yang ada asthma. ia membantu mencairkan kahak.
juga bagus untuk perkembangan otak mereka.






ada lagi yang best dalam set anak sihat ni.
PROMOSI beli 3 percuma 1 VITALEA sepanjang Mac 2015.
saya.. masa promo nilah pulun beli untuk anak-anak.
buat stok siap-siap.
sedap rasanya.. grape flavour.
vitalea ni apa ?
multivitamin kekdahnya gitew!!!

kalau anak kita jenis memilih makan.
tak nak makan sayur.
tak nak makan buah.
vitalea bagus untuk mereka sebab ia akan memenuhi keperluan nutrien anak-anak.






jom..
perhebat mental
perhebat emosi
perhebat fizikal anak-anak kita.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...