Followers

Tuesday, November 18, 2014

PARUT BERSALIN BEDAH. APA SALAHNYA SAMPAI SUAMI SANGGUP CARI LAIN ????




parut bersalin bedah


balik keje hari ni, tengah  buat preparation nak masak sup daging.. eh! tetiba anak bujang mintak roti telur pulak. layankan ajelah... eh! apa kena mengena parut bersalin bedah dengan gambar sup pulak ni ye ? ok.. continue your reading..


sambil rebus daging.. sambil scroll FB. hehehe... ini jelah kan masanya... sebelah pegang sudip.. sebelah lagi pegang HP.



parut bersalin bedah


mak terkejut hokeh!!! HOT  tengok saiful nang punya post.. opss.. bukan salah saiful nang.. salah orang yang telah diviralkan kisahnya itu.


"SUAMI CURANG DENGAN JANDA KERANA ISTERI DAH TAK MACAM MASA KAHWIN"



okeh..kalau gitu parut bersalin pun boleh jadi sebablah ek ? kalau yang ada parut dipanggil jugak sebagai "keloid" lagi lah kan ?  pun termasuk dalam kategori membuatkan isteri tak comey macam dulu lah kan ?

apatah lagi kalau perut masih nampak buncit macam mengandung 5 bulan kaan...

tahu tak ? Keloid ialah parut yang timbul yang akan wujud sepanjang kesan jahitan dan keloid ini boleh aktif dan membesar. owhhh..fakta ni cukup menakutkan!!!


parut bersalin bedah


boleh baca pasal pasal keloid ni kat SINI.

tapi keloid diwarisi secara genetik. jika tak sampai tahap macam keloid pun mungkin kesan dari czer tadi menyebabkan parut yang sangat menjengkelkan untuk kita tengok.


SITUASI 1

setiap kali tengok perut.. OMG!! verry the horror gitu... eh ! makin lama ditenung makin timbul pulak parut ni...


SITUASI 2

"pregnant ke kak ?" mak aii.. sambil merah padam muka menjawab , "eh ! taklah .. mana ada.."
memang takde  insurans mulut ko yeaa... nanti ko!!!


SITUASI 3

"eh ! parut kat perut ummi ni nampak  sangatlah besarnya ..." dialog anak
" eh! perut ayang tak macam dulu kan ? " dialog si bapak pulak.  ini dialog paling tak tahan telinga dengar


SITUASI 4

alamak! baju banyak dah tak muat.. especially jenis yang butang kat depan..
selepas bersalin 7 bulan lepas  secara czer, 5 pasang baju je yang masih muat dipakai.


SITUASI 5

"dah2 lah tu yang... 2 minggu lepas JAKEL,  minggu lepas GULATIS, minggu ni KAMDAR..minggu depan kedai  kain mana pulak " si suami pun dah pandai tau sebut nama kedai kain gara-gara isteri  cari kainn nak buat baju baru sokmo.


SITUASI 6

alamak ! yang ini betul-betul menggangu kerjaya.. hilang self-confidence gara-gara perut terlebih ke depan. terasa-rasa audience perati arah perut jek kalau kita tengah buat presentation. errk!! perasaan ke apa ni ??



parut bersalin bedah





CUKUP!!! STOP!!! ITS ENOUGH!!  

mulai dari hari ni kita hentikan situasi-situasi di atas dengan cara berikut :


1. HILANGKAN PARUT CZER SECARA LUARAN

 - sapu dermatic 
 - sapu gel gamat
 - sapu vaseline
 - sapu bio oil/ cocoa butter oil




2. HILANGAN PARUT CZER SECARA DALAMAN DENGAN PENGAMBILAN SUPPLEMENT


parut bersalin bedah


ESP membantu untuk merangsang pembentukan semula kulit baru,mempercepatkan proses penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut pembedahan.

bagi yang ada keloid elok ambil ESP sebab ia membaiki masalah keloid. maknanya ia akan memudarkan warna keloid.. taklah jadi hitam sangat...

ESP ni diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat intensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi. 

setiap 1 tin ESP (850 gm)  dihasilkan daripada 30 kg kacang soya non-GMO.10 kg beras pun dah berat kan.. inikan pulak 30 kg..

parut bersalin bedah
Vitamin E bertindak sebagai anti-oksidan yang kuat yang mana ianya akan memelihara sel yang sentiasa terdedah kepada radikal bebas agar ianya tidak rosak.

basically kita makan vitamin E ni.. tapi kalau nak kesan yang lebih cepat, cucuk Vit E ni .. minyak dari Vitamin E ni sapukan pada kesan parut czer tu.

nak tau tak apa kandungan vitamin E shaklee ni ?  ianya mengandungi minyak soya organik & minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, diekstrak daripada d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma dan delta).

setakat ini ianya adalah vitamin E paling lengkap yang ada di pasaran.




parut bersalin bedah
nak lagi kesan yang mantop tak ??? tambahkan vitamin C dalam set hilangkan parut pembedahan bersalin ni.

ini memang berbaloi  tau!! sebab apa ??? 1 botol boleh tampung penggunaan sampai 6 bulan tau!!!

apa bestnya dengan vitamin C ni ?

sebab ianya merangsang pembentukan kolagen.  pengambilan vitamin C secara berterusan juga mampu menyekat pembentukan pigmen. sesuailah bagi yang ada keloid atau parut yang agak horror itu.

best tau vitamin C ni.. sebiji tablet vitamin C bersamaan dengan 7.5 biji buah termasuk kulitnya.

kita beli buah kat pasar pun belum tentu dapat sama macam tu. tambah pulak, buah sekarang tak sama macam buah zaman dahulu. opss... tapi jangan salah faham... kita masih perlukan pemakanan seimbang.


apa yang penting.. secara dalaman ke.. luaran ke.. mesti secara konsisten tau!! jangan hari ni sapu, esok tak dan-dan nak tengok kesan dia pulak... 
bawak-bawak bersabar ye puan-puan semua.. ini semua bukan ubat MAGIC!!


BONUS GIFT


dalam tempoh berpantang, kalau ambik set 3 serangkai di atas, bukan saja bantu pulihkan parut czer.. dapat bonus gift jugak.. membantu kita lebih bertenaga, kulit berseri-seri, bantu tambah susu bagi yang breastfeed anak dan membantu mengekalkan kolestrol sihat.


parut bersalin bedah


pengambilan secara berterusan (walaupun selepas parut czer makin pulih) pasti dapat menambat hati suami. kena cuba tau !!

jom layan video ni



3. BYE-BYE PERUT BUNCIT

opsss... yang masalah perut  masih buncit macamana pulak.. jangan risau... herblax kan ada...


parut bersalin bedah

parut bersalin bedah
testimoni penggunaan herb lax


So, apa tunggu lagi puan-puan yang bermasalah dengan parut czer yang teruk tu ... dan masalah perut buncit .




 ingat MOTTO kita..


"BIAR PARUT & PERUT BUNCIT HILANG
TAPI JANGAN  SAMPAI  ABANG HILANG"



siapa bersetuju dengan motto di atas, mai lekaihhh contact saya... jangan biarkan parut di perut menjadi igauan ngeri... errmmm... tapi tak dinafikan .. lepas tengok muka baby comel itu, terlupa sekejap bab parut itu.. AHAK !!!

------------------

Azlina
013-7755256
azlinahmdn@yahoo.com



okeh
saya belanja anda semua dengan testimoni penggunaan set shaklee masa berpantang.
masa berpantanglah kita kena jaga supaya parut bersalin bedah dan perut buncit tu 
dapat diminimumkan..

layannnn....


10 comments:

  1. Replies
    1. hehehe... tq sudi datang blog... harap info membantu orang kat luar sana yang tengah2 cari camne nak hilangkan parut operation kan...

      Delete
  2. Hehehe....sy ada keloid!!! Serius nyampah tgk...boleh ikut petua kak ina ni...tq

    ReplyDelete
  3. amel?? serious ada keloid ? normally doc bagitau, tengok pada BCG kita.. kalau besar bekas dia.. mayb kesan pembedahan pun akan jadi keloid jugak.. but, if normal skin insya allah.. konsisten jek ESP + vit E + vit C..

    ReplyDelete
  4. best entry akk..alhamdulillah x pernah operate..tp part perut makin kedepan kene jaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq suhaila.. untuk kes macam kita ni, try jek kapur ngan limau purut.. tapi jangan smapai perut berpeluh.. mau pijar nanti... SELAMAT MENCUBA..

      Delete
  5. enjoy baca entri akak...semoga dpt membantu lebih ramai yg ada masalah keloid dekat luar sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya allah diana.. tq sudi singgah blog akak

      Delete
  6. Tumpang lalu :)
    Baca entri pasal keloid sebab saya pun ada keloid jugak !
    Huhu..

    Moga usaha hilangkan keloid membuahkan hasil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. keloid... owh.. cubalah sis.. walaupun org kata keloid ni takkan hilang.. mana tau kan.. berkat usaha...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...