Followers

Friday, November 21, 2014

ANAK HERAN.. AYAH DAH TUA MASIH KENA DEMAM CAMPAK ???





opsss.. tajuk tak boleh tahan.. ayah tua dah ? eh ! mana ada kan ??? hikhikhik.. ok.. biarkan usia ayah jadi tanda tanya. tapi yang pasti orang tak kata umur ayah 20 okeh!!!


Tahun 2013
Selalu anak2 yang kena demam, ibu yang susah hati..
Ayah ????… mungkin susah hati jugaklah… tapi orang lelaki kan..mana dia nak tunjuk kan ? kan ? kan ?  okeh.. bapak2 sekalian.. sila jangan marah saya. hehehe…

Back to the story…

Nak dijadikan cerita si ayah demam dan badannya panas yang amat sangat. Kalau baring sebelah pun kita boleh rasa dia punya panas. Bagi makan ubat demam tak kebah-kebah jugak..

Masuk hari ke-3, saya mula rasa tak sedap hati..

orang lelaki.. kalau tak sakit sangat jangan harap nak ke klinik/hospital. errmm..nak bagi apa ek ? sebab sejak ambik shaklee memang jarang dah ada sebarang stok ubat kat rumah.

bongkar2 laci kat dapur.. terjumpa 1 sachet NUTRIFERON pemberian mak Shaklee, Noriah Rusman



ini rupa nutriferon . dia dok dalam sachet sachet

lama dah mak shaklee saya bagi.. tapi tersimpan jek dalam laci.. biasalah.. saya bab minum2 ni kureng sikit.. jenis pil2  okeh..layankan ajek.....

Lepas refer dengan mak Shaklee cara bancuhan, saya suruh si suami minum.


Insya allah… dengan izin Allah.. petang tu suami saya boleh bangun berjalan ke dapur.. ke ruang tamu..kalau tak terbaring je dalam bilik.  nampak macam dah kebah demam tu..

okeh.. masa tu rasa lega sangat.. syukur!!!!


lepas tu...Sambil kami lepak tengok tv, dia tunjukkan bintik2 merah yang mula naik kat lengan dia….. lorr… nak kena demam campak rupa2nya encik suami… 

lepas hari ke-3, dan lepas ambik nutriferon.. baru campak tu memunculkan diri.

macam budak2 dah gayanya… …dah tua2 baru nak kena… betul orang kata. Bila tua2 kena demam campak lebih teruk rupanya…. Memang lain dari demam biasalah.


Bila dah comfirm kena demam campak, terus ke hospital.  Sebab takut  ada effect dalaman pulak…so, continue dengan makan ubat hospital. 

Ingat nak teruskan makan Nutriferon… tapi dalam masa  sehari ni tak mungkin dapat Nutriferon tu hari tu jugak. paling cepat hari ni order, esok baru sampai..





DEMAM CAMPAK 

Penyakit demam campak (measles) ini mula diterangkan dengan terperinci oleh doktor perubatan Muslim bernama Al-Razi dalam bukunya The Book of Smallpox and Measles. 

Pada masa dahulu, penyakit ini sangat kerap ditemui dan sering menyebabkan kematian. Pada satu ketika, ianya pernah melumpuhkan keseluruhan tentera Rom. Pada masa kini, ianya jarang ditemui di negara-negara yang mewajibkan vaksinasi seperti di Amerika Syarikat. 

Di Malaysia, vaksin MMR yang diberikan pada usia 18 bulan berfungsi melindungi anak-anak daripada jangkitan ini.

Komplikasi demam campak agak kerap terjadi seperti jangkitan telinga     
( otitis media) , jangkitan paru-paru ( bronchitis , pneumonia) dan jangkitan pada selaput otak ( encephalitis)

Dianggarkan daripada 10 pesakit, seorang akan mendapat jangkitan telinga dan daripada 20 pesakt, seorang akan mengidap jangktan paru- paru.

Sebab tu kena bawak jumpa doktor dengan kadar segera ..

kalau kanak-kanak yang terkena macamana pulak ?

jika anak anda terkena jangkitan ini, awasilah tanda-tanda seperti sakit telinga, sukar bernafas, bernafas dengan laju, atau sakit kepala yang kuat , dan bawalah ke hospital/ berjumpa doktor untuk pemeriksaan.


NUTRIFERON

Selama ni selalu terbaca yang banyak orang demamnya cepat kebah bila ambik Nutriferon ni.  Sekarang ni bila tengok keadaan encik suami, rasanya elok buat stok nutriferon ni kat rumah… cepat je keluar campaknya..dan encik suami tak minum pun air kelapa sebab petang tu jugak badan dia penuh dengan campak.

Sejak insiden tu, saya tertarik nak tau lebih lanjut mengenai Nutriferon.

Nutriferon mampu membekalkan interferon secara semulajadi dan merupakan yang pertama di dunia. Interferon telah ditemui pertama kalinya oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. 

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya menghasilkan Nutriferon.  Penemuan Dr. Kojima ini telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunilogi.

Nutriferon terhasil daripada 4 tumbuhan iaitu biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga sunflower.  Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan patent-pending daripada Shaklee. 

Bermaksud hanya Shaklee sahaja yang berhak dalam proses pembuatannya dan penjenamaannya. 

Tidak seperti produk lain yang dibuat dalam 1 kilang yang sama, bezanya hanya apabila diletakkan jenama yang berbeza-beza di pasaran. 

Nutriferon juga tidak dijual di kedai-kedai biasa dan hanya boleh didapati daripada pengedar sah Shaklee sahaja. so, consult from your nearest SID.

Meh kita tengok pulak apa manfaat utama daripada pengambilan Nutriferon ni..

  1. Ia membantu mengukuhkan system imun dalammasa 3 hari.
  2. Mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan sel-sel tumor dan kanser.
  3. Melindungi dari influenza.
  4. Meringkankan stress dan kelesuan akibat daripada gaya hidup yang sibuk.
  5. Melambatkan penuaan.
  6. Mengurangkan infeksi bagi pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Membaiki keadaan menopaus.
  8. Membantu mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat , kegelisahan, insomnia dan mood swing.





KINI...
Anda mempunyai pilihan YANG LEBIH baik. Sekiranya anda ingin memilikin set lengkap imunisasi bagi menguatkan system imun, melawan demam biasa serta menentang kerosakan akibat radikal bebas, saya cadangkan set imunisasi  terbaik daripada Shaklee.


TAPI..jangan salah faham pulak... makanan seimbang, gaya hidup sihat masih kena diamalkan... jangan dok makan supplement..nasi, buah , sayur tak nak makan pulak... silap tu..

meh.. meh...sihat selalu dengan set imunisasi ni.. yang penting tiada kesan sampingan.. semuanya dibuat daripada bahan semulajadi tau!!!


HUBUNGI SAYA UNTUK INFO LANJUT

Azlina
call/whatsapp 013 7755256
email : azlinahmdn@yahoo.com
FB : Azlina Hamdan
FB page : Syaza's MOM Corner

FREE CONSULTATION!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...