Followers

Friday, October 31, 2014

AWAS !!! JANGAN TERPEDAYA... LECITHIN BUKAN UNTUK KURUS...



selama ini kita dimomokkan dengan kata2 yang ...

kalau nak kurus.. 
meh cuba lecithin..

nak kurangkan berat badan ...
meh cuba lecithin..

atau pun...
kata2 lain  seperti ini

eh.. dah kurus kan...
kenapa ambik lecithin lagi ???
haaaa??????


tapi sejauh mana kebenaran yang lecithin memang untuk mengurangkan berat badan dan lecithin boleh diambil untuk tujuan  kurus semata2... ...

KEKELIRUAN MELANDAKAH ????

sama seperti seorang customer (lelaki) bertanya pada saya...
bolehkah saya ambik alfalfa sebab saya baca alfalfa untuk tambah susu bagi wanita yang menyusukan anak ????? kalau saya ambik apa jadi pada saya ??
hehehe...

tapi  hari ni saya akan takkan bercerita mengenai  alfalfa dan susu lagi.. yang itu kita reserve untuk next entry ok..

kali ni kita cerita mengenai lecithin dan kurus...




ini rupa lecithin..
macam minyak ikan
lembut2 gitu

jom kita tengok dulu apa kandungan lecithin..

lecithin diekstrak daripada kacang soya organik, bukan GMO. 
setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48 mg inositol.  lecithin yang dirembeskan oleh badan kita akan menghasilkan acetyl-kolin ,inositol , fosforus dan lemak tak tepu...

one more product dari shaklee yang dihasilkan daripada  soya..
opss. soya bukan soya sembarangan..
non-GMO tau!!!

 KENAPA LECITHIN SESUAI DIAMBIL OLEH MEREKA YANG BERCADANG UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN ???

kerana... lecithin membantu pemecahan lemak dan kolestrol. lecithin akan bertindak sebagai "pembersih" salur darah.

 ia juga membantu pelangsingan kerana ia mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

dan untuk kesan yang lebih efektif, dicadangkan set 
BAKAR
BUANG 
&
BINA
diambil oleh mereka yang idamkan berat badan ideal.





tetapi persoalannya..
adakah lecithin semata2 untuk kurus..
kalau dah memang kurus tak boleh ambik lecithin kah ???

owhh.. NO.. NO.. NO...
seperti yang diketahui umum, sesuatu produk shaklee bukan mengkhusus kepada satu2 jenis keadaan sahaja..
sama jugak macam kes lecithin ni..

lecithin juga berfungsi untuk meliindungi hati 
mencantikkan otot dan melembapkan & menghaluskan kulit serta melambatkan penuaan.

selain itu, lecithin membantu membaiki allergic, menghalang kejadian batu karang kerana 90% daripada kejadian batu karang terjadi daripada kolestrol. lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat daripada terjadinya batu karang.

fuhhh... kan banyak tu fungsi lecithin selain daripada untuk kurus semata-mata.

ada lagi fungsi lain....

lecithin juga membantu mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress. 

yang ini bagus bagi yang selalu stress2 tu.. lecithin memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis dan menggalakkan pengedaran darah yang lebih baik.

owwwh.. ini berita baik  untuk lelaki juga..
lecithin memperbaiki prostat lelaki..
ada kajian tau .. yang telah membuktikan bahawa masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak..

bagi yang mengalami masalah sembelit juga disarankan mengambil lecithin kerana ia bertindak melembutkan najis, melembapkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.


see.. see.. 
lecithin di ambil bukan untuk kurus semata-mata.. cuma lecithin sering dikaitkan dengan kurus sebab ramai dah berjaya mengurangkan berat badan dengan lecithin.

 namun, banyak juga khasiat nya selain daripada untuk menguruskan badan semata-mata.

CONCLUSION IS, 1 LOVE.. LOVE.. LOVE... LECITHIN

jadi, jika berminat untuk mencuba lecithin, sila hubungi SID terdekat anda dan dapatkan konsultansi daripada mereka.
kalau nak beli dengan saya...
lagilah dialu2kan..
kecik tapak tangan.. nyiru saya tadahkan


AZLINA HAMDAN
 CALL/SMS/WHATSAPP 013-7755256
FB : Azlina Hamdan
FB Page : Syaza's MOM Corner
Email : azlinahmdn@yahoo.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...