Followers

Sunday, September 14, 2014

TUTORIAL CARA MEMBUAT PEMBELIAN TERUS DARIPADA SHAKLEE



"tak nak cuba collagen powder shaklee ke.. bulan ni ada promo beli 6 percuma sekotak tau"

" tak pernah2 shaklee buat macam ni.. beli 3 je.. dah layak dapat percuma 1 meal shakes"

DAN RESPOND DARI KAWAN2/PEMBACA ADA YANG MACAM INI....




"Hah! nak beli banyak2 macam tu kena jadi ahli dulu ke ?"

ATAU

"alamak kak.. saya bukan ahlilah kak .. macamana nak beli banyak2 tu?"

DON'T WORRY DEAR...
LET ME EXPLAIN


setiap kali shaklee buat promo, semua orang layak dapatkan keisimewaan daripada promo tersebut. tak kisahlah ahli atau bukan.. cumanya... jika anda adalah ahli, anda layak membeli produk promo dengan harga ahli. kalau tidak... kenalah beli dengan harga retail...

nak beli daripada siapa pulak ?
OF COURSELAH DARIPADA SAYA... 
HEHEHE...
takdelah... just kidding!!!

anda boleh saja hubungi mana2 SID yang berdekatan dengan anda dan pembelian boleh dilakukan melalui mereka2 ni.
pastikan anda mendapat consultation yang sewajarnya daripada mereka ok! dengan saya.. FREE CONSULTATION!!

ATAU.... 
KALAU ANDA PERNAH MELALUI "ZAMAN GELAP" KERANA PERNAH TERKENA DENGAN MANA-MANA PENIAGA ONLINE YANG MENIPU ANDA???
TRAUMA KOT...

kini..
shaklee memberi peluang kepada anda yang bukan ahli, untuk membeli secara direct daripada shaklee. tanpa melalui mana2pengedar sah shakleelah kiranya ni..

order anda terus sampai ke pihak  shaklee...
memang best!
pilihan yang tiada had
anda boleh pilih mana2 produk/gabungan set shaklee yang berkenan di hati
ada yang malu2 nak tanya dengan SID kan sebab takut kena paksa beli.. kita baru je nak try...kita nak tanya2 je... 
paham..paham... saya pun pernah lalui fasa macam tu
tapi better anda consult dari SID dulusebelum decide untuk mencuba..
maybe SID boleh suggest set yang lebih sesuai dengan anda..


OK..
ANDA DAH BERSEDIA UNTUK ORDER BERSAMA2 SAYA

------------------------------------



 LANGKAH 1:


anda akan terus dibawa ke page shaklee seperti gambar di bawah
sila click AGREE




------------------------------------


LANGKAH 2:

paparan seterusnya akan menunjukkan list produk yang boleh anda pilih.
maklumat secara terperinci disertakan, termasuklah harga.
jika out of stock pun akan dinyatakan yea...
key inkan jumlah kuantiti produk yang anda ingin beli




------------------------------------


LANGKAH 3:

selesai  membuat pilihan, scroll ke bawah dan click Checkout



------------------------------------

LANGKAH 4:

key in kan maklumat berikut. 
maklumat mesti betul bagi memastikan barang sampai kepada anda..
ke alamat yang betul.
kemudian, click button continue




------------------------------------

LANGKAH 5:

kemudian akan keluar list produk yang telah anda pilih.
sila semak semula..
semak jumlah
semak senarai produk
semak shipping details
kalau confirm semua betul, sila click button "Proceed to payment"



------------------------------------

LANGKAH 6 :

untuk proses pembayaran memerlukan anda key in maklumat 
debit card/credit card
maklumat kena tepat yea.. 
kalau tak memang proses ini tidak akan berjaya

selepas semuanya selesai, click "Confirm Payment"



------------------------------------

LANGKAH 7 :

anda akan dibawa ke paparan seterusnya iaitu...
 confirmation daripada pihak bank..
untuk pengguna credit card anda akan diberi no pin melalui handphone anda
no pin tersebut perlu di key in kan sebagai proses pengesahan.

pengguna debit card, kemungkinan anda perlu key in kan no pin yang diterima melalui handphone juga.
atau.. anda tidak akan menerima no pin untuk mengesahkan transaksi, tetapi anda akan menerima notification daripada pihak bank bahawa RMXXX telah pun didebitkan daripada akaun masing2.

------------------------------------

LANGKAH 8:

anda akan menerima email daripada pihak shaklee sebagai bukti bahawa pesanan anda telah berjaya di hantar.

------------------------------------
LANGKAH 9 :

Sila tunggu di hadapan pintu rumah masing2 dengan senyuman kerana pesanan and akan diterima secepat2nya sehari selepas pesanan dilakukan. itu pun sekiranya hari esok adalah hari bekerja dan encik2 courier kerja...

normally, anda akan menerima tracking no anda melalui sms. jadi, anda boleh semak di manakah parcel anda bermalam.

pesanan anda akan dihantar dan dipos dengan penuh kemas DAN selamat iaitu diletakkan di dalam kotak SHAKLEE. 

FAHAM KAN???

sekiranya anda masih bermasalah untuk membuat pesanan,jangan malu2 untuk tanya terus daripada saya

AZLINA
call/ whatsapp 013-7755256
email : azlinahmdn@yahoo.com
FB : Azlina Hamdan
FB Page : Syaza's MOM Corner







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...