Followers

Sunday, September 7, 2014

SET BERPANTANG YANG MAMPU BUAT ANDA BERTENAGA DAN SIHAT SEPANJANG 44 HARI.



impikan cahaya mata yang sihat.. dan rasa segar semasa tempoh  berpantang adalah impian semua ibu. 

tidak dinafikan, tempoh berpantang boleh menjadi saat manis atau mimpi ngeri jika ibu tidak bersedia dari segi emosi, fizikal dan mental.

justeru bagi memantapkan persediaan wanita yang baru bergelar ibu sangat2lah penting. termasuk juga set kesihatan sepanjang tempoh berpantang.

lambakan produk semasa berpantang macam2 ada di pasaran. pilih je.. 
keluar duit.. 
dapat terus depan mata.. 
tak kisahlah beli dari kedai atau online. 
macam2 pilihan ada

-----------------------------------------------------------------------------

pengalaman berpantang 12 tahun lepas dengan jamu.. phew... mencabar sangat2... 

beli sebotol kecik je.. 
kena godak.. bancuh ngan air kosong. 
masa bancuh bagi larut tu bau dah semerbak. 

masa nak minum siap2 tutup hidung. 
konon tak nak bagi rasa.. 
tengok2 minum air kosong lepas tu bergelas-gelas lagi banyak daripada minum jamu tu.. 

bagus makan jamu ni.. 
mak kita dulu2 pun semuanya dah biasa dengan jamu kan.. 
cuma keadaan fizikalnya diperkemaskan sekarang ni.

dibuat dalam bentuk kapsul/tablet. 
dipacking elok2... 
letak dalam kotak. 
display kat almari kaca cantik.. haaa.... gitu kekdahnya...

tapi ada orang tak tahan dengan jamu.. 
panas katanya.. 

bila panas akan berlarutan dan berpanjangan dengan batuklah pulak. 
memang ada sesetengah antara kita yang mengelak daripada makan jamu atas sebab tersebut.

ada jugak antara kita yang nak makan jamu.. 
nak makan set berpantang lain selain jamu.. 

tapi kesihatan anak tak mengizinkam. 
macam saya.. anak kena kuning.. 
pra-matang, G6PD pulak tu... 

memang takut nak ambik apa2 ubat masa pantang.
doktor dah bagi list ubat yang baby G6PD tak leh ambik.. 

since saya menyusukan anak, secara tak langsung kena berhati-hati jugak dengan senarai ubat tersebut. 

takut effect baby... apa2 berlaku menyesal tak sudah nanti...

 dalam list tersebut dinyatakan juga salah satu yang baby G6PD kena elakkan adalah ubat tradisional... 

bila dinyatakan secara general macam tu, sah2lah nak ambik jamu bagai tak boleh.... 
alahai... sedihnya kat diri sendiri  masa tu..


---------------------------------------------------------------------------------

haa... nampak tak kekangan dalam set berpantang/bersalin sediada ? 

samada kita tak lalu nak makan ubat/jamu yang bau dan rasanya sangatlah "harum" itu.. 
atau pun
risau kesihatan anak2 bila nak ambik set berpantang lain..


salah satu set berpantang/bersalin yang ada di pasaran ialah SHAKLEE. 

Errr.. shaklee bukan jual supplement ke? 
yea.. betullah tu.. supplement pun boleh eh makan masa berpantang ?

boleh darling... 
boleh sangat2... meh sini kak citer sikit..

---------------------------------------------------------------------------------


set berpantang SAHKLEE yang konsepnya mudah dimakan.. 
ditelan.. 
tidak berbau. 
tambahan pulak, sebaik sahaja bersalin dah boleh mula makan set berpantang shaklee. 
tidak kira bersalin secara normal atau pun pembedahan.

 kecuali jika anak anda jaundice ?

 sebaik2nya consult dengan pengedar sah SHAKLEE atau doktor masing2 untuk mendapatkan pandangan terbaik mengenai masa yang paling sesuai untuk mulakan pengambilan set berpantang SHAKLEE.


---------------------------------------------------------------------------------

OSTEMATRIX membekalkan kalsium kepada si ibu. mengelakkan masalah sembelit dikalangan ibu bersalin. membantu membaiki kekejangan dan kebas-kebas.





VITA-LEA adalah multi-vitamin dan minirel pertama yang dicipta di dunia. tablet Vita-lea diseliputi dengan serbuk nutrisi-spirulina. telah mengalami proses tambah baik sejak dari 90 tahun dahulu lagi.

Berfungsi untuk menambah tenaga kepada si ibu terutama yang sering berjaga malam sepanjang berpantang. berfungsi sebagai pembekal nutrisi lengkap kepada si ibu serta melindungi organ (buah pinggang, jantung dan hati) 


B COMPLEX mengandungi kesemua  vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B 12, asid folik dan biotin. membantu ibu menangani stress dan seterusnya mengelakkan meroyan. membantu menukarkan makanan kepada tenaga serta mencegah anemia. membantu dalam proses pembentukan sel darah merah yang sihat terutama bagi ibu yang banyak kehilangan darah semasa melahirkan.


SUSTAINED RELEASE VITAMIN C membantu ibu lebih sihat sepanjang berpantang kerana ia meningkatkan sistem imun. baik untuk ibu yang mengalami masalah allergic kulit dan hidung. membantu selsema pulih dengan lebih cepat supaya jangan sampai berjangkit pada si anak.


haaaa... ZINC complex ni memang kena ada bagi setiap ibu bersalin sebab... dia membantu proses penyembuhan luka luaran dan dalaman. boleh diambil bagi yang bersalin secara normal dan pembedahan. banyak testimoni yang mengatakan bahawa selepas bersalin secara operation, luka memang cepat sembuh selepas consume zinc.





set bersalin SHAKLEE akan dilengkapi dengan set menyusu. 

membantu menambah pengeluaran susu si ibu. 

dalam masa yang sama, ibu perlu pastikan  pengambilan makanan yang seimbang dan susukan anak anda secara eksklusif untuk mendapat kesan set menyusu ini secara maksimum.

ESP diperbuat daripada kacang soya non-GMO (non -Genetically Modified Organism). 

berfungsi sebagai pembekal protein. selain membantu menambah pengeluaran susu, ia membuat ibu awet muda  serta membekalkan tenaga.

milk booster ini tak lengkap tanpa pengambilan bersama ALFALFA.   selain itu, alfalfa juga bertindak melegakan keletihan, melawan alahan serta bertindak sebagai detoks.


anda memang sedang mencari set berpantang ???
boleh dapatkan konsultansi daripada saya secara PERCUMA
sms/call/whatsapp 
Azlina
013-7755256
FB : Azlina Hamdan
FB Page : Syaza's MOM Corner


meh kita dengar apa kata pengguna mengenai set berpantang shaklee..








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...