Followers

Wednesday, September 10, 2014

PENAPIS AIR AJAIB SHAKLEE



Setiap kali anda putar kepala paip di rumah, apa yang anda nampak ? 
airnya mungkin nampak bersih… 
tapi…setakat manakah ianya selamat diminum ? 
diminum oleh anda sekeluarga pulak tu kan ?

“bahan kimia seperti racun perosak, logam berat dan bahan cemar industri yang boleh membahayakan kesihatan mungkin terdapat dalam air yang anda sekeluarga minum saban hari. Tambahan pula, 20% daripada punca pendedahan plumbum terhadap manusia datangnya daripada air minuman.”


Fuh.. menakutkan fakta ni… ada yang lebih menakutkan.. 
cer baca perenggan seterusnya..

Jika terdapat bahan Beracun dan Berbahaya Hasil  daripada Produk  Sampingan (trihalometana,klorofom dan lain-lain) dalam air minuman anda boleh mengakibatkan masalah hati, buah pinggang atau pusat kawal atur saraf.

Namun sekiranya kandungan dalam air minuman anda amengandungi logam Berat (plumbum), anda berisiko mempunyai tahap IQ rendah, lembap dalam pembelajaran dan tumbesaran yang tidak sihat. 
Kesian kan kalau anak-anak kecik yang minum air macam ni..

Atau pun, jika bahan pencemaran Pertanian (Benzena) terkandung di dalam air minuman anda, apakah kesannya ? 
anda mungkin menghadapi masalah kesuburan.


Dan sekiranya.. air minuman anda mengandungi bahan pencemaran Industri (Atrazin) pula akan meningkatkan risiko anda mendapat kanser.


Apa yang istimewanya dengan get clean water drpd shaklee ni ?
anda mampu mendapatkan air yang bersih daripada sebuah jag air sahaja… WAH! Teruja… sila teruskan pembacaan anda.



Jag air yang diberi nama sebagai Get Clean® Water . Ia merupakan sistem penapisan air multipaten yang baru. Berbanding dengan Jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yangsukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.





Get Clean® Water merupakan sistem penapis jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi dan diganti semula. 
Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang dan seterusnya membantu bumi menjadi lebih bersih. GO GREEN!!!! 


Ia juga berupaya menapis 303 liter (80gelen) air bagi setiap turasan. 
303 liter air ???? 
banyak tu… satu botol besar DYNAMO adalah dekat 5 liter.. 
ini 303 liter.. 
lebih kurang 60 botol Dynamo jumlah air yang boleh ditapis daripada setiap blok karbon. 


Untuk makluman, setiap pembelian pertama  akan disertakan 3 blok karbon secara PERCUMA.. 
dan sekiranya untuk penggunaan jangka panjang anda memerlukan blok karbon tambahan, boleh dapatkan daripada SHAKLEE dengan harga yang amat berpatutan.





CONFIRM!!!! Penapis air SHAKLEE Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain! Kerana ????

Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain1 disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan-dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok - Karbon Isian Semula yang pertama



Ini adalah masa yang sesuai untuk anda dapatkan penapis air Shaklee. 
Pada saya ianya amat menjimatkan. 


Bayangkan.. tanpa perlu maintenance cost, tak perlu buat pemasangan pada paip air dan tidak menggunakan kuasa elektrik pun… 


fuh… dan yang paling penting.. boleh dibawa kemana-mana saja.. 
pergi berkelah…  
bawa balik ke kampung sebab senang nak bancuh susu anak nanti… 
sizenya seperti jag normal membuatkan ia praktikal untuk dibawa ke mana saja.



saya kongsikan kisah saya dengan penapis air shakee ni.

=================
KISAH PENAPIS AIR
=================
sempena hari ibu yang lepas, kami adik beradik belikan mak penapis air shaklee ni.
sejak rumah mak takde penapis air gara-gara maintenance costnya yang buat mak gigit jari, ayah akan berulang alik ke kedai beli air tapis yang 20sen seliter tu.
kesiankan mak dan ayah..
kami belikan penapis air mudah alih ni yang 0 maintenance cost.
bila parcel sampai rumah mak, ingatkan nak ajarlah mak cara nak guna macamana. 
rupa-rupanya mak lagi advance. mak dah siap pasang pun penapis air ni. mudah rupa2nya installationnya. hinggakan mak pun boeh pasang sendiri penapis air ni. 
yang paling mak suka, pembelian pertama ni dapat siap-siap 3 penapis air (rod carbon).
cucu- cucu yang balik kg pun tak perlu susah hati kalau mak ayah dorang nak buat susu untuk anak masing- masing sebab airnya gerenti bersih.
kalau nak travel, ayah tak perlu beli air minirel dalam perjalanan sebab penapis air ni boleh bawak jalan. tadah air paip , masukkan dalam penapis air.. tuang.. terus boleh minum.

nak bawak jalan pun senang..
masukkan aje dalam beg trolley..
terima kasih shaklee cipta produk yang menyenangkan mak ayah kami.

Anda tahu mana nak cari saya kan jika berminat dengan penapis air Shaklee ni… 
kalau masih ragu-ragu hubungi saya untuk dapatkan penerangan lebih lanjut.

Azlina
Call/sms/whatsapp 013-7755256
FB : Azlina Hamdan

FB Page : Kedai Set Kesihatan
ig@diari_ibu







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...