Followers

Saturday, September 13, 2014

DEMAM CAMPAK DEWASA. APA PERLU DILAKUKAN ?



Tahun 2013
Selalu anak2 yang kena demam, ibu yang susah hati..
Ayah ????… mungkin susah hati jugaklah… tapi mana dia nak tunjuk kan ? kan ? kan ?  okeh.. bapak2 sekalian.. sila jangan marah saya hehehe…
apa kaitan dengan tajuk demam campak dewasa ek...ok teruskan pembacaan anda.

Back to the story…

Nak dijadikan cerita si ayah demam dan badannya panas yang amat sangat. Kalau baring sebelah pun boleh rasa dia punya panas. Bagi makan ubat demam tak kebah jugak..

Masuk hari ke-2, saya mula rasa tak sedap hati..bongkar2 laci kat dapur.. terjumpa 1 sachet NUTRIFERON pemberian mak Shaklee, Noriah Rusman.

Lepas refer dengan mak Shaklee cara bancuhan, saya suruh si suami minum.
Insya allah… dengan izin Allah.. petang tu suami saya boleh bangun berjalan ke dapur.. ke ruang tamu..kalau tak terbaring je dalam bilik. 

Sambil kami tengok tv, dia tunjukkan bintik2 merah yang mula naik kat lengan dia….. lorr… nak kena demam campak rupa2nya encik suami… macam budak2 dah gayanya… …dah tua2 baru nak kena… betul orang kata. Bila tua2 kena demam campak lebih teruk rupanya…. Memang lain dari demam biasa teruknya.

Bila dah comfirm kena demam campak, terus ke hospital.  Sebab takut  ada effect dalaman pulak…so, continue dengan makan ubat hospital. Ingat nak teruskan makan Nutriferon… tapi dalam masa yang sikat tak mungkin dapat Nutriferon tu kat tangan dalam masa yang pantas.

Selama ni selalu terbaca yang banyak orang demamnya cepat kebah bila ambik Nutriferon ni.  Sekarang ni bila tengok keadaan encik suami, rasanya elok buat stok nutriferon ni kat rumah… cepat je keluar campaknya..dan encik suami tak minum pun air kelapa sebab petang tu jugak badan dia penuh dengan campak.

Sejak insiden tu, saya tertarik nak tau lebih lanjut mengenai Nutriferon.

Nutriferon mampu membekalkan interferon secara semulajadi dan merupakan yang pertama di dunia. Interferon telah ditemui pertama kalinya oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya menghasilkan Nutriferon.  Penemuan Dr. Kojima ini telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunilogi.

Nutriferon terhasil daripada 4 tumbuhan iaitu biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga sunflower.  Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan patent-pending daripada Shaklee. Bermaksud hanya Shaklee sahaja yang berhak dalam proses pembuatannya dan penjenamaannya. Tidak seperti produk lain yang dibuat dalam 1 kilang yang sama, bezanya hanya apabila diletakkan jenama yang berbeza-beza di pasaran. Nutriferon juga tidak dijual di kedai-kedai biasa dan hanya boleh didapati daripada pengedar sah Shaklee sahaja. so, consult from your nearest SID.

Meh kita tengok pulak apa manfaat utama daripada pengambilan Nutriferon ni..

  1. Ia membantu mengukuhkan system imun dalammasa 3 hari.
  2. Mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan sel-sel tumor dan kanser.
  3. Melindungi dari influenza.
  4. Meringkankan stress dan kelesuan akibat daripada gaya hidup yang sibuk.
  5. Melambatkan penuaan.
  6. Mengurangkan infeksi bagi pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Membaiki keadaan menopaus.
  8. Membantu mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat , kegelisahan, insomnia dan mood swing.





KINI...
Anda mempunyai pilihan YANG LEBIH baik. Sekiranya anda ingin memilikin set lengkap imunisasi bagi menguatkan system imun, melawan demam biasa serta menentang kerosakan akibat radikal bebas, ini adalah kombinasi terbaik daripada Shaklee.

HUBUNGI SAYA UNTUK INFO LANJUT

Azlina
call/whatsapp 013 7755256
email : azlinahmdn@yahoo.com
FB : Azlina Hamdan
FB page : Syaza's MOM Corner

FREE CONSULTATION!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...