Followers

Thursday, February 6, 2014

KENAPA PERLU KURUS????


Perlukah kurus itu??? 
Saya x kisah... macam ni pun dah ok..  
husband x cakap apa pun ? 
Memang adik beradik saya jenis macam ni..  
asal sihat oklah... 

macam2 alasan kalau x nak kurus kan??? 
jangan kata orang lain... 
saya pun dulu fikir macam ni jugak... 
hehehe..


tapi kalau yang nak kurus pulak... 
macam2  jugak sebabnya.. 
baju saya banyak dah tak muat..
itu tandanya saiz semakin membesar. 
Husband asyik tegur je... 
atau saya memang nekad untuk kurus dan langsing macam artis X... 

Masing2 ada faktor masing2 , kenapa mau kurus. 
Tapi kita  sedar tak?? 
ada sebab yang lebih penting untuk kita kurus selain daripada sebab untuk kecantikan fizikal dan luaran semata-mata??? 
apa dia ????
Iye... kita perlu kurus atas faktor KESIHATAN

Kurus bukan bermakna kita jadi macam tengkorak berjalan.. 
hehehe.. 
kita hanya perlu mendapatkan berat badan yang ideal.

An ideal weight is one that you can mantain , that allows you to be active, enables  you to have energh throughout the day, and lets you sleep at night.

Kita boleh gunakan BMI (Body mass index) sebagai panduan.
BMI tu apa dik???
Nak kira camne tu???? 
Masuk je kat LINK ni dik... 


terus dikirakan BMI kita... cer try...
Dapat berapa ???  
Apa maksudnya???






KENAPA  PERLUNYA BERAT BADAN IDEAL????

Losing just 5 to 10% of excess body weight can help to reduce your risk  for health problems related to your weight. 

A small loss in body weght can  help lower blood pressure, total cholestrol, LDL cholestrol (bad cholestrol), triglyceride levels and blood sugar.

Waa... tengok tu... 
banyak kelebihannya walaupun turun cuma 5-10%... 
kalau berat kita 60 kg, maknanya turun 3-6 kg dah memadai untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik. 

Shaklee boleh bantu ... boleh tolong...
Shaklee ada set untuk kurus yang apply konsep

BAKAR
BUANG
BINA



Kita boleh ambik lecithin dan alfalfa DAN esp
.

Lecithin, membakar lemak.
Alfalfa , berfungsi mengeluarkan lemak dari badan.
Kalau nak lagi best, kita tambah dengan ESP... memberi tenaga, membina semua bahagian badan yang menggeleber lepas hilang kg tu  dan ESP juga mengenyangkan, dan kulit pun jadi halus je...


 Yang jernih tu lecithin, yang hijau2 tu alfalfa


Ini ESP... best ni kalau campur dengan dutchlady sejuk... errmmm....



Jika berminat, boleh hubungi saya dengan cara
Sms/call/whatsapp

Azlina 013 7755256
Fb  : Azlina Hamdan
azlinahmdn@yahoo.com

COD area mersing, pengeposan ke seluruh malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...