Followers

Friday, February 28, 2014

VITAMIN C DAN E : TINGGI KANDUNGAN ANTI-OKSIDA


APAKAH RADIKAL BEBAS????

radikal bebas adalah atom atau molekul yang sangat aktif  dan tidak stabil kerana mempunyai 1 elektrondan tidak berpasangan dalam strukturnya.


BAHAYAKAH ????

Radikal bebas mengganggu fungsi sel... dan radikal bebas juga menyebabkan sel tidak dapat berfungsi secara normal dan menyebabkan terjadinya penyakit matabolic seperti diabetis, stroke, darah tinggi , sakit jantung bahkan kanser juga.
berdasarkan rekod WHO (World Health Organization) , penyakit jantung, kanser , diabetis dan penyakit kronik yang lain telah meragut lebih daripada 24 juta nyawa setiap tahun ...


APAKAH PENYEBAB RADIKAL BEBAS  ???

radikal bebas terjadi adalah pengambilan daripada makanan berlemak. ataupun berpunca daripada asap rokok. BAGAIMANA MELAWAN RADIKAL BEBAS ???

ialah dengan mengambil sumber makanan beroksida tinggi. namun, rangkaian produk SHAKLEE juga menawarkan supplement yang mengandungi anti-oksidan yang tinggi seperti Vitamin C dan Vitamin E.

sebiji Vitamin E Complex SHAKLEE (400IU)
=
 Ikg biji gandum, 500 ml minyak sunflower, 8kg bayam dan 500gm badam.

dengan pengambilan lebih daripada 1200 IU setiap hari, untuk anti-oksida yang kuat dan berkesan melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. ianya juga memperbaiki masalah oksidasi -katarak dan masalah penglihatan.


sebiji tabet Vitamin C (500mg)
=
120mg bioflavonoid
=
7.5 biji hidangan sebiji  buah termasuk kulitnya
 dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam badan kita setiap 1 jam selama 5 jam.

Vitamin C  ini mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia  berbahaya dari tubuh dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel dalam badan kita.

owh... patutlah kalau tak sihat, doktor selalu bagi kita makan Vitamib C kan ? ia meningkatkan interferon semulajadi rupa-rupanya..


pm/whatsApp/sms/call

Azlina 013 7755256
SID 891980
FB : Azlina Hamdan
FB page : Syaza's MOM Corner
email : azlinahmdn@yahoo.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...