Followers

Saturday, May 5, 2012

KUCING TAK PANDAI MENGIRA ?


Our lovely BIBI selamat melahirkan 4 ekor anak yang sungguh2 lah comelnya... 4 ekor, 4 warna berbeza dan semuanya betina...

asalnya, BIBI duduk kat dalam almari sebaik sajer beranak, then, 1 week after she found a safe place (maybe), which is under Syaza's bed to "keep" the kittens. 

memula, dia dah angkut seekor ke tempat baru, then we realized she tried so hard to remove the kitten.. we think we need to help BIBI in this case. we put another 3 kittens to the syaza's room (under the bed). when finished, we closed the  almari yang BIBI duduk mula2 tadi..

about 1 hour later, BIBI mencakar2 pintu almari.. membuatkan kami tertanya2, dia tak perasan ke semua anak2 dia ada di bawah katil? padahal dia baru jer menyusukan anak2 dia .... 
ermm.. mesti dia ingat, dia baru jer tarik seekor daripada anak2 dia, so, lagi 3 masih tertinggal dalam almari. itu yang dia mencakar2 pintu almari nak ambik anak dia. kami bukakkan pintu almari untuk BIBI nak bagi dia puas hati yang takde apa2 dah dalam almari tu.. kesian BIBI... lepas tu, dia buat tak layan dah kat almari tu, sebab dah jumpa port baru untuk anak2 dia...

BIBI kena belajar mengira yer lepas nie, sebab ini baru ada anak 4 ekor, kalau 6/7 ekor takke haru - biru !!!! hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...