Followers

Saturday, April 9, 2011

TULIS NAMA ATAS PASIR....


jika merujuk tajuk entri di atas, maka gambar2 diatas sudah pun bercerita bagi pihak kami. persoalannya, mengapa kita sering berbuat demikian ? (menulis nama atas pasir)

anak2 kecil pun dah pandai berbuat demikian. as long as benda yang ditulis tidak menyalahi mana2 hukum/ undang2 mahu pun mengecilkan hati mana2 pihak, it's ok !

ermmm... masih lagi tidak menjawab soalan? mengapa kita mesti menulis nama di atas pasir? nak dikatakan kekal, sudah tentu bila air laut pasang tulisan akan musnah. kalau macam tu lagi elok toreh jer nama di atas pokok getah. getah pun dapat, nama pun kekal terpahat.


whatever it is, setakat untuk bergambar sakan macam kami, tiada salahnya...asalkan tulis nama sendiri 1000x pun tiada menjadi masalah besar bagi negara.sekurang2nya tidaklah dikatakan anda menjadi pelaku bagi kesalahan vandalisme.


maybe, menulis di atas pasir boleh dijadikan terapi berkesan bagi sesaper yang hobinya suka sangat menconteng meja, dinding kelas, tandas awam mahu pun di bawah jambatan. nampaknya cikgu/cikgi/ ibubapa kena ambik inisiatif bawa anak murid/ anak2 ke tepi laut pulak lepas ni sebab kita ada terapi "tulis atas pasir"... hehehhe... serlahkan bakat terpendam mereka... selamat mencuba...

5 comments:

  1. SiS TiNGiN NaK TuLiS NaMeR KaT PaSiR PaNTai... (^_____^)V

    ReplyDelete
  2. tulis sis , jangan tak tulis... pas tu ambik gambar letak kat blog sis pulak yer...

    ReplyDelete
  3. betul juga bukan vandalisme haha

    ReplyDelete
  4. best apa, buat art atas pasir..tapi, dah lama tak pegi pantai ni...

    ReplyDelete
  5. naz : ye betull.......

    ina : jom pakat ramai2 tulis atas pasir, jangan lupa letak kat blog pulak lepas nie...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...