Followers

Tuesday, March 22, 2011

KISAH NECK TIE



2011, afiq dan nan dah masuk tahun 2. maksudnya, dah 8 tahun dah...nak dijadikan cerita, sekolah mereka wajibkan pelajar lelaki memakai neck tie.
mula2 dioarang pakai zipper tie, tp jenis ni tak tahan lama. so , kitaorang beli yang jual kat sekolah. kali nie ready made tie, bagi lekat jer, tp yang ini saiznya terlalu besar ngan afiq nan. tak sesuai gak. maka, terpaksalah kami belikan neck tie serupa macam neck tie orang2 tua tu... maka, ayah diaorang lah yang jadi mangsa pakaikan neck tie ni setiap pagi. ibu tak ambik bahagian dalam acara mengikat neck tie pagi2... tak sempat ler...huh! alasan kan!
ntah ...macamana... semalam, terdetik pulak dalam hati nak belajar sendiri macamana nak ikat neck tie nie. sombong... tak mau belajar ngan ayah diaorang, sanggup tengok youtube. huh... akhirnya... selepas 1 jam , ibu diorang yang memang lemah bab2 teknikal nie berjaya mengikat neck tie seperti orang putih tu buat... ooo... senang je rupa2nya...kalu tau senang macam nie, dah lama belajar...hahaha...

4 comments:

  1. tadi ikat tie lepas hampir setahun tak ikat ..last2 kat sejam baru jadik. hak3..

    ReplyDelete
  2. hehehe.... betul... tgk orang lain pakai senang giler... sendiri belajar siksa...

    ReplyDelete
  3. sy dari dulu mmg tau ikat tali tie sebab penah jadi prefect mase skola2 dulu. tapi kalo nak tolong org pakai neck tie, mmg tak reti. kene pakai kat leher sendiri baru reti.. :)

    ReplyDelete
  4. penjejak miimpi : akak pun kalau nak pakaikan anak , akak kena pakaikan dari belakang dia... yerlah... belajar dr youtube pakai untuk diri sendiri, last2 kena pakaikan untuk anak2..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...