Followers

Friday, February 18, 2011

SAPA SUKA MAKAN NANGKA???


Tu dia.... nangka 1 lori. sape2 yang gila makan nangka macam kami sekeluarga confirm berhenti tepi jalan untuk beli nangka diaorang nie. semuanya masih lagi fresh.

ada 2 jenis nangka yang dioarang nie jual 1 jenis yang kunig terang, 1 lagi yang tak berapa nak kuning sangat tu... tak taulah pulak apa nama saintifik bagi kedua jenis nangka ni... tapi memnag puas hatilah...


1 kg, RM6. tapi diaorang jual dalam paket2 kecil, 1 paket RM2.kalau beli 3 paket RM5. dapat diskaun lagi tu...

kitaorang tanya gak kat peniaga nie, "semua nangka nie tanam sendiri ke?", tapi mereka jawab semua nangka nie beli dari orang lain, mereka hanya jual semula jer..

panduan untuk membeli ; yang warna tak berapa nak kuning tu lebih manis daripada yang warna kuning terang, harga boleh tawar ke??? itu kena cuba sendiri sebab kami sendiri tak sempat nak tawar harga dek kerana suka sangat dapat 3 paket RM5 jer......

kat mana? sape2 dok alor star, boleh pi... dekat jer... diaorang ni meniaga kat tepi jalan jer, dekat2 area kolej insaniah. apa tunggu lagi???






5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hahaha...patut la cam knl je gambar nie..
    kelmarin masa blik dr kolj pon ada gak nampk lori nangka nie,masih byk g masa tue,ari nie lak masa blik td,lori dah xde dah,diorang duk bersila je,nangka pon tinggl sdkit je...mmg dah nak licin dan stok nangka diorang nie..

    ReplyDelete
  3. rasydan rosdi, laris betui depa berniaga... harga murah, customer pun suka..

    ReplyDelete
  4. tak suka nangka...prefer durian...hoho

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...