Followers

Monday, February 14, 2011

JOIN "BLOG KEMBAR"

SALAM MAULIDUR RASUL


Bagi melengkapkan aktiviti terkini saya iaitu dengan men'join' kan diri dalam BLOG KEMBAR, maka tercetuslah entri nie...

bagi menambahkan perisa entri ini jugak, maka puaslah dibelek gambar2 lama yang ada dalam laptop . konon2nya nak cari gambar yang sesuailah sebab SI KEMBAR (AFIQ DAN AFNAN) dah pun masuk darjah 2 dah tahun nie. Besar dah pun kalau nak dibandingkan dengan twin blogger2 lain yang masih gebu2 dan comei2 gitu.. afiq dan nan pulak dah semakin hilang kegebuannya... yang tinggal hanya "comot" kot sekarang nie... hehehe......

kronologi gambar adalah dari yang terkini hinggalah membawa kepada kenangan 8 tahun yang lepas .... so, apa lagi... LAYAN!!!!!!!!!

berhimpit2 duduk pun takpe asal dapat duduk sebelah ibu.
raya cina, 2010

one big family. BIG ENOUGH????



hari pertama, masuk darjah 1. nasib baik dapat tukar kelas yang sama... maka mudahlah urusan si ayah untuk ambik mereka2 nie balik dari sekolah...



pejam celik, pejam celik dah 7 tahun dah afiq ngan nan... sekejap untuk orang yang melihat, tapi ibu yang menjaga masih lagi rasa penat macam jaga kamu masa masih kecil2 dulu... jadi, kalau kesian kat ibu, jangan nakal2 tau....

kat tadika, ambik bahagian dalam pertandingan pakaian beragam . afiq dan nan jadi YB masa nie...



raya tahun 2009. ... 6 tahun....


wah! sudah pandai buat gaya ULTRAMAN..... 4 tahun....




bergambar di tangga sempena merasmikan tangga baru kat rumah tok hamdan...



gambar diambil 4 tahun yang lepas. si kembar dah pun 4 tahun, kakak dah masuk tadika pun masa nie...


masing2 tayang gigi yang masih lagi cantik pada masa dan ketika itu... sebelum kemudiannya gigi2 yang putih itu dengan perlahan-lahan bertukar menjadi warna hitam.. eiii.... tak comeilah macam tu......


hah!!! semua sekali 3 beradik....kakak 3 tahun, adik2 2 tahun. tapi itu cerita 6 tahun yang lepas....



pagi raya 2006. masa nie diaorang dah 3 tahun lebih...



3 tahun sudah.... sekejap je kan!!!


nan... peluk abang afiq kuat2 nan...


masa nie, afiq dan nan dah setahun lebih... boleh dah pakai baju melayu pagi2 raya macam nie...




haaahh.... ini gambar masa diaorang umur 5 bulan....walaupun yang abang tu nampak lebih "sihat" daripada si adik, hakikatnya berat diaorang sama jer...



LASTLY, TAHNIAHLAH KEPADA HUSZAINI KERANA BERJAYA MEWUJUDKAN BLOG KEMBAR NIE... KEEP UP R EXCELLENT WORK!!!







5 comments:

  1. Tq kak! Nanti kalau ada gathering join yer!

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana sudi menjemput. insyaalllah... kalau ada kelapangan kami mai...

    ReplyDelete
  3. suka tgk d pics, dr kecik debab sampai besar kurus je kan. But still cute! Cepat je kan masa berlalu?

    ReplyDelete
  4. salam kenal....bulatnyer masa kecik hehehe

    ReplyDelete
  5. mama kembar 3: cepatnya masa berlalu itu.. aduh... letih jugaklah nak bagi besar, dengan selalu sakitnya... tapi ahamdulillah... rezeki allah...

    ida: selamat berkenalan juga. bulat mmmg bulat... tak padan dengan berat waktu lahir cuma 2 kg jer, then pra-matang pulak tu...masuk umur 2 bulan berat diaorang dah melebihi berat baby lain yang normal...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...