Followers

Wednesday, February 23, 2011

BARBEQUE WITHOUT SMOKE....

weekend2 macam nie syok gak kalau dapat pergi berkelah sambil berBBQ, malangnya takde pantai yang berdekatan kat sini. nak pergi berkelah kat air terjun, takut ngan kencing tikus pulak. maka, kami berBBQ kat rumah ajerlah..
kali nie, kami guna arang yang dibeli dari GIANT. memang berbaloilah beli arang jenis nie. jenis macamana? kami ada letakkan gambar di atas. itulah rupa arang yang dibeli. memang "less Smoke" seperti yang ditulis kat bungkusan luar arang tu. bukan setakat less smoke, tapi tahan lama. jimatlah sikit budget kalau nak berBBQ sakan.
yang berdaun pisang tu, kitaorang letakkan kuah ayam tu dengan petai. dan kemudian bakar.pergh.... memang terangkatlah menu hari tu. tapi, ada sikit kureng dalam menu kami sebab takde timun. lepas makan benda yang bakar2 nie, kena makan timun sebab makanan yang terbakar tadi dah pun berkarbon. karbon nie boleh menyebabkan kanser. hanya timun ajer boleh neutralisekan balik karbon nie. sebab tu lepas makan sate kita kena makan timun.
kami buat BBQ kat dalam rumah jer... kan asap dah tak berapa banyak...nak buat kat porch segan lak ngan jenjiran. bakarnya bukan main, tapi tak ajak diaorang pun. nak ajak macamana... buat cincai2 ajer pun...lain kali kitaorang jemput k!
so, diatas adalah gambar sepanjang proses BBQ berjalan DAN JUGA GAMBAR AFIQ YANG TERSENYUM KEKENYANGAN.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...